Leda

Har ägnat de sista dagarna åt att försöka identifiera vad som får mig att dricka. Förutom att jag tycks dricka mest när jag mår bra och är glad så känner jag allt tydligare att jag ofta dricker för att bota LEDA och ångest - den senare är för mig inte privat, utan mer ångest över tillståndet i världen, allt håller ju förvisso på att gå åt helvete, klimatet, fascism inpå knutarna, krigsrisk...
Och nej, jag ser ingen ljusning i detta.

Hur hittar ni bot mot leda och klimat- eller Trumpångest?

Profile picture for user DetGårBättre

Läs på lite om Trump och sluta lite på hur media vill framställa honom. Det andra är också små problem. Lägg ner ursäkterna för att dricka. Fokusera på ditt liv och låtsas som resten är en film bara. Det påverkar i grunden lite och 99% sitter i ditt huvud!

Profile picture for user IronWill

Du kan oroa dig och dricka, men det löser ju inte problemen. Trump, Kina, globala uppvärmningen, Ryssland, grundämnesbrist, högerextremismen, ebola, flyktingrisen, terrordåd, vad du än oroar dig för är sannolikt betydligt mindre direkt skadligt än ”botemedlet” du tar till. (Alkohol.)
Du behöver nog dels en paus i det konstanta flödet av sensationellt dåliga nyheter. Det säljer mer tidningar än att saker går åt rätt håll.
Sen måste du kanske gräva lite i varför du oroar dig så mycket över världen att du får ångest. GAD (General Anxiety Disorder) kan orsaka liknande symptom och går att behandla. Jag är inte psykolog men kanske att du skulle prata med en, om den typen av oro driver dig till att dricka. Världen är kvar ett tag till.
Jag menar inte alls att föringa din oro, den är verklig och det går upp och ner i en föränderlig värld. Men din rädsla för livet riskerar ju att föratöra ditt liv. Mkt mer än det du är rädd för.
Ta hand om dig, och minska ner på din informationsinhämtning.

Profile picture for user Antonia

Som svar på av IronWill

Jo. Jag kan hålla med om att det vore bra att dra ned på nyhetsintaget. Problemet är bara att jag är journalist, så det är i stor utsträckning mitt jobb att vara uppdaterad (även om Trump, jag har nog läst på mer än de flesta, det gör sannerligen inte att det känns bättre...).
Men jag har just nu möjligheten att välja att jobba med lite annat än katastrofflödet...Det är nog bra.
GAD har jag diagnosticerat mig själv med. (Tycker att det borde heta GÅS, på svenska dock. Skulle vara roligare att ha en diagnos som heter GÅS...). Jag blir till exempel livrädd när jag hör sirener på stan, då tror jag att jag har glömt strykjärnet på hemma, vilket ju är lite konstigt eftersom jag nästan aldrig stryker kläder. Tack för svar, det stimulerar!