"Förändra sitt drickande"

Profile picture for user LezPaul

Funderar starkt på just forumnamnet "Förända sitt drickande" som dom överlägset flesta här skriver under. Jag ser det som lite "falsk marknadsföring" då många nog har en förhoppning att drickandet kan förändras (minskas) när verkligheten är att den enda förändringen som är möjlig är att gå till nolltolerans. För egen del så var det inte förrän jag helt gav upp tanken på att återgå till ett socialt drickande som jag fått frid och det började fungera fungera för mig. Förstår ni vad jag menar?

Profile picture for user DetGårBättre

Vi är alla olika men de flesta med problematik har det enklast att skippa helt. Men att människor inte ska kunnaha tankar om att förändra nivån skulle bara ge hopplöshet och risk för värre supande.

Profile picture for user LezPaul

Som svar på av DetGårBättre

Hopp ska man ju förstås alltid ha. Men det är ju ändå att alla med problematik ändå (förhoppningsvis) kommer fram till samma sak. Att inse att man faktiskt inte kan förändra nivån måste ju också ge hopplöshet(?) Gå på nit efter nit, liksom. Att leva nykter är ju en vinst, samtidigt som man slipper alla tankar på alkohol och kan slappna av och tänka på annat istället. Underbart.

Profile picture for user Igelkotten

Jag tolkade inte forumnamnet på det viset alls.
Att gå från överkonsumtion till noll är ju också en förändring.
Även om man är helt nykter så har man förändrat sitt drickande.

Profile picture for user IronWill

Tolkar namnet också så. Men bra att du LezPaul kommit till insikt om vad som fungerar bäst för dig (inte sarkastiskt menat). Men med rätt inställning och disciplin så finns det säkert de som klarar att hålla intaget lågt. Beror ju också helt på vad man har för målsättning. Alla förbättringar är ju bra.

Profile picture for user LezPaul

Som svar på av IronWill

Ja, funkar riktigt bra för mig. MEN jag ser ju människor här som fortfarande efter 10 års kämpande fortfarande kämpar för att dom inte vill gå till nykterhet.Jag menar alltså när man varit nykter någon vecka eller så och tar sitt första glas så är ju knappast tanken att man ska "gå ner sig" igen. Tanken är väl att DEN HÄR GÅNGEN ska jag kunna dricka socialt... Jag skulle verkligen vilja veta hur många som skriver här som kan vittna om att dom gått från överkonsumtion till "vanlig" konsumtion. Enligt eniga nyktra alkoholister och alkoholforskare ska det ju vara omöjligt.

Profile picture for user PimPim

... innebär att jag INTE kan konsumera normalt och jag blir bara mer och mer tolerant och dricker därför lite mer för varje vecka! Inget bra alls! Visst vill jag kunna dricka normalt och socialt men har insett att jag aldrig kommer kunna göra det. Vin är för gott helt enkelt! Då ingen A för mig!
Idag är jag nykter och mitt mål är att vara det imorgon också! ??✨

Kram PimPim ?

Profile picture for user New start

Var så glad före jul 40 nyktra dagar. Tänkte men nog ska jag väl klara lite alkohol över julen... Så fastnade jag igen. Har knappt haft någon helt nykter dag än en jul. Är så trött på att smyga och försöka dölja för min man.
Imorgon SKA jag vara nykter. Det måste gå på något sätt.

Profile picture for user Igelkotten

men det är väl en process man måste gå igenom. Det är nog svårt för många nyblivna nykterister att säga -Aldrig mer alkohol.
Själv var jag nykter i 4,5 månader med antabus.
Sen blev man modig och skulle testa lite. Spårade inte ut men kunde känna vart det var på väg så på med antabus igen.
Nu två månader senare och om två veckor Thailandsresa. Klart som fan man skulle vilja ta en pilsner i solen.
Kommer nog att så bli och till 99% så kan jag nog redan nu säga att det blir jobbigt när man kommer hem och därför får ta sig i kragen och börja knapra antabus igen.
Vet ju kanske redan nu att bryta helt med alkoholen vore det bästa men är väl inte där än.
Men för varje försök så räknar jag med att insikten om -Aldrig mer dricka ska växa sig starkare.

Profile picture for user Billi.

..tror jag öppnar upp och känns träffande för många som letar sig hit. Det är väl ofta just den meningen som malt i huvudet på dom flesta som söker sig hit i början? Just där och då, är tanken att förändra, med allt det faktiskt innebär stor och mäktig i sig själv?

Profile picture for user Stor-Babs

Lyssnade på ett självhypnosband där suggestionerna som kommer är typ "du kommer att klara av att dra ner på alkoholen eller sluta helt". Då översätter min hjärna det direkt till: "men vänta nu... jag kanske ändå inte måste sluta helt som jag bestämt mig... kanske..." Tja... i slutändan är det ju vi som lurar oss själva men... Nog känns det lite märkligt när man läser i forumet att "ja ikväll drack jag bara EN flaska vin som jag bestämt och det var supergott"... är ju lite trigger på det liksom...