Hampan76

Hej. Vill dricka mindre men är rädd för att söka hjälp. Har hört att läkare drar in körkortet vilket vore förödande. Npgon som har erfarenhet?

Hej! Jag går sedan en och en halv månad på en beroendeklinik i Göteborg. Ingen har ens nämnt att dra i in mitt körkort. Inte heller gjorde de en s k orosanmälan till socialen då jag har barn. Min erfarenhet (naturligtvis inte något bevis för någonting) är att läkarna på en kliniken inte är ute efter att försvåra eller förstöra för någon, utan enbart hjälpa. Inte heller nämndes mitt körkort när jag för tre år sedan sökte hjälp på Vändpunken i kommunen. Men det är som sagt mina personliga erfarenheter.
Lycka till med din nykterhet! ?

För sju år sedan vände jag mig till beroendemottagningen i Botkyrka. 6 månaders Antabus, inga problem med körkortet. Tyvärr är det dags för en ny vända med Antabus, är inne på dag 35 idag. Inte heller denna gång några problem med körkortet. Budskapet har varit att de, som Themistokles skriver, bara vill hjälpa till om du självmant söker hjälp. I mitt fall handlar det dock om att sluta dricka, inte ändra mitt alkoholbruk. Det kan kanske påverka läkarens bedömning.
Låt det inte gå så långt att du blir tvingad till behandling av arbetsgivare, socialtjänst eller lagens långa arm. I ett sådant läge tror jag att läkaren gör en annan bedömning av risken med ditt körkortsinnehav.
Har du tillgång till företagshälsovård? Arbetsgivare är skyldiga att hjälpa till med rehabilitering, oavsett graden av problem.

Någonting i dig har väckt tanken på att du kanske behöver en förändring. Försök att vara stark nog att tänka tanken fullt ut. Bara du själv kan avgöra om du är beredd att ta konsekvenserna av att söka / inte söka hjälp.
Lite moralpredikan där på slutet, men jag vill bara väl.

Lycka till, och tag det beslut som är rätt för DIG.