Behandling

Profile picture for user annbe20

Fattar inte hur jag ska skriva på denna sida..är ny här Tryckte på ny Forumtråd men hittade endast ny rubrik Tips ngn? Jag har inte druckit sedan 2 juni kl 21. Är orolig för abstinenssymtom...behöver jag köpa Bvitamin? Har druckit sa 5 l vin i veckan..usch vad hemskt det ser ut i skrift!! Men nu vill jag verkligen sluta..min kropp mår inte bra av det..jag är yr och har snabb puls vid ansträngning Vad tycker ni? Ska jag köpa B vitamin? Vill inte ta Oxascand. Otänkbart att söka vård på VC

Profile picture for user Strulan65

Välkommen hit ett bra första steg, här kan du få stöttning och pepp.
Är säkert bra att ta b och dvitaminer. Blir du för dålig måste du söka hjälp, kan vara farligt. Men annars är det bara att genomlida de första dagarna, hemska men de går över och blir bättre.
Finns ett bra självhjälps pogram här, kan vara bra att använda det.
Kram Strulan

Profile picture for user Denlillamänniskan

Fem liter vin i veckan kommer förmodligen inte leda till någon behandlingskrävande abstinens. Du är inne på andra nyktra dygnet och verkar vara helt okej. Sen gör du rätt i att skippa tanken på Oxascand. De löser ingenting och gör ingenting lättare. Tillnyktring ska helst ske utan läkemedel, så långt detta är möjligt. B-vitamin är först nödvändigt om du har leverpåverkan. Men lite extra vitaminer och mineraler kommer göra dig gott. Drick även mycket vätska, rör på dig, ät ordentligt och tillåt dig att vila och sova. Kroppen och själen behöver läka nu.

Fortsätt bara framåt, det kommer att kännas skönare snart!!