Jag har nu varit nykter i 35 dagar! Jag tidigare i år varor nykter max en månad i stäck och sedan så sakteliga börjat komma in i gamla vanor, till en början kontrollerat och socialt accepterat drickande men förr eller senare blivit ordentligt full och fått blackouts med allt vad det innebär. Något som hjälpt mig att hålla mig nykter den här gången är att vara medveten om att det högst troligen kommer komma en dag när jag vill dricka förr eller senare. Jag går inte runt och intalar mig själv att det går sååå bra och att det är självklart att jag inte kommer känna sug nånsin. Tänker istället att ”förr eller senare kommer det kännas som en bra idé att dricka igen, hur gör jag då? Hur står jag emot?”. Hittills har det hindrat mig från att dricka på något konstigt sätt. Försöker också tänka att jag gör något positivt för mig själv genom att vara nykter, jag går inte miste om något. Kanske kan det här vara till hjälp för alla ni andra som också kämpar med att hålla er nyktra?

Var på en weekend nyligen i en stad där alkoholen flödar. Drack ingenting och kände mig inte sugen. En liten sorgsen känsla infann sig att inte kunna vara som alla andra men det kändes ändå bra. Kände mig säker i att det inte var värt det att dricka.

Till min fråga, ni som har erfarenhet, när kan det börja kännas jobbigt att vara nykter? Alltså tidsmässigt. Tyckte det var lite jobbigt efter ca En vecka men nu lättare igen

Kram på er

Tar en dag i taget, idag var första dagen sedan jag slutat som jag kände mig lite sugen på att dricka, eller jag funderade i alla fall på om jag kanske inte skulle dricka litegrann. Vet inte hur jag tog mig ur de tankarna men jag drack inte! Kom fram till att det inte var värt det när jag resonerade med mig själv. Har landat i så pass mycket självinsikt (just nu i alla fall) att jag inte skulle nöja mig med ett eller två glas och att det höst sannolikt skulle sluta i katastrof om jag tar det där första glaset.

Känns som att det är svårt att skilja på ett egentligt sug och vana. Idag stod jag inför en situation där jag tidigare ofta valt att dricka för att jag hade chansen att göra det och därför funderade jag i de banorna- men var det ett sug egentligen? Jag vet inte riktigt. Känner mig hur som helt väldigt nöjd att jag inte drack.