Nu är det slut med skiten!!!

Hej allesammans. Är ny här på forumet och hade jag vetat att det funnits sådana livsöden pga av alkohol som man läser på både detta och likvärdiga forum så hade jag kanske slutat för länge sen. Har haft problem med spriten från och till så länge jag egentligen kan komma ihåg. Perioder i mitt liv har det fungerat mindre dåligt men oftast väldigt dåligt. Har alltid druckit för mycket sen tiden jag var ung fram tills nu. Även smygsuperi har förekommit i långa perioder. Detta är med all säkerhet något som omgivningen inte alls trott då jag lever med fru och tre fantastiska barn i hus på en "fin" liten ort i Sydsverige. Problemet med mig förutom drickandet och lögnerna har ändå alltid varit att jag hela tiden hävdat att alkoholist det är jag ju inte. Jag har ju ett bra jobb och ser inte alls ut som grabbarna på bänken. Har hela tiden då alltid hävdat att jag minsann kan kontrollera mitt drickande på sikt. Har lyckats hålla uppe helt i långa perioder också (10-12mån) åt gången. Det som inte alls fungerat för mig är det att så fort jag lyckats övertala frun att nu är det garanterat helt lugnt att ta ett glas ihop så har det börjat bubbla i mig igen. Kontentan av detta är att min hjärna måste lära sig att jag behöver inse att jag aldrig i världen kommer att kunna dricka ens det minsta någon gång mer. Kan inte hålla uppe längre stunder för att sedan förstöra allt igen bara för jag tror mig kunna kontrollera det. Att det måste bli så fick jag/vi smärtsamt uppleva efter en ännu förstörd charterresa då suget och tillgängligheten på alkohol blev för stort och frun fick agera ensamstående förälder flertalet dagar under veckan. Så nu får det vara nog!! Familjen ska aldrig igen behöva vara med om denna rädsla och osäkerhet bara för att jag vill ta några stänkare. Och jag själv ska aldrig vara med om ångesten och skammen av att förstöra var det än kan vara. En helg, en semesterresa eller något annat. Blev mycket text men behövde få ganska mycket ur systemet då jag annars blivit helt galen på mig själv.

Profile picture for user Anders 48

Bra att du har hittat hit - och startat din egen tråd! Här finns mycket att läsa och lära sig. Många kloka människor som var och en kämpar på sitt sätt mot alkoholen. Om du skriver mycket så är det ibland skönt att ha det på pränt - och gå tillbaks och läsa själv - eller läsa kommentarer som man kanske har fått. Är ganska mycket som dig - håller upp under långa perioder, och sen "skiter" det sig. Ibland hänger jag rätt mycket här - det är ett bra stöd tycker jag. Hoppas det bästa för dig i din kamp......!!!/Anders

Profile picture for user Anders 48

....under rubriken "Förändra ditt drickande", mer aktivitet. Om du vill kan du flytta din tråd dit - men det gör du ju självklart som du vill. Det är lite mer aktivitet där - och fler som kommenterar. Oavsett - bra att du hittat hit!

Profile picture for user answe77

Väldigt intressant och lärorikt att läsa på de olika forumen. Alla som kämpar på som jag skall göra och på alla de som lyckats. Stor eloge till er alla.
Funderar på om det finns några erfarenheter av AA-möten på mindre orter? Är det alltid samma folk där? Vilket kanske leder till att hela grejen går till spillo. Det kanske är bättre att söka sig till möten på större ort? Erfarenheter?

Profile picture for user answe77

Har inte varit i närheten av en droppe alkohol sen jag blev medlem här och startade denna tråden. Inte ens varit riktigt sugen faktiskt. Då borde det väl vara lugnt och frid och fröjd för tillfället kan man tycka? Jag har alltid under mina år av missbruk varit periodare. Typ "bara" druckit på helger och semestrar. Detta har pågått från och till i säkert minst 10 talet år. Så känslan för mig av att inte druckit på någon månad är inte ny eller något att egentligen slå sig på bröstet för. Har klarat detta förr utan större problem. Samtidigt som jag gläds av andras lycka och styrka då de lyckas följa sin linje och sina mål så kan jag ändå inte låta bli att bli lite avundsjuk på deras lycka och återuppbyggnad av självrespekt. Skulle också vilja känna samma sak. Borde kanske istället vara nöjd och glad åt att äntligen tagit rätt beslut fullt ut att helt avstå drickande på obestämd tid. Gäller att fortsätta att vara ödmjuk inför uppgiften och inte falla tillbaka i gamla hjulspår. Hoppas ingen tolkar detta som att jag inte unnar er andra lyckan och glädjen då det går bra. Det är snarare tvärtom faktiskt. Vi ska alla fortsätta med det vi gör bra!! Önskar alla en trevlig och nykter helg.

Profile picture for user DryMartini

Hur menar du att du inte är glad över dina framgångar i att inte dricka? Är det det att du "vet" att du kommer att dricka igen eftersom det har varit så förr?

Profile picture for user answe77

Nej. Bara att jag har lite svårt att vara nöjd med tiden jag hållt mig vit då det inte är något nytt för mig som periodare att vara just det. Denna gången så bara ska jag klara frestelserna som kommer uppstå. Känns som inställningen blev helt annorlunda då jag ändrade mitt mål från att kunna dricka måttligt till att inte dricka alls på obestämd tid. Vill bara få bevisa det också. Har antagligen lite för bråttom fram med att vilja ställa allt tillrätta därav är jag inte jättenöjd eller imponerad av mig själv. Men det kommer om jag sköter mig enligt mitt mål.

Profile picture for user answe77

Och suget efter A avtar. Även ångesten blir mindre o mindre. Det känns faktiskt dom om jag äntligen fattar att min framtid måste vara utan alkohol då jag aldrig kommer att kunna dricka med kontroll. Min inställning ändrades helt efter mitt senaste och förhoppningsvis sista "fyllerace". Från förhoppning att klara av måttlighet till att vara helt vit i framtiden. Och att verkligen stå för det och inte alltid hitta undanflykter till varför jag inte dricker. Jag var/är periodare men inte mindre alkoholist för det! Jag skrivet inte så mycket i mina egna trådar just nu utan mest i andras. Anledningen till det är att mitt liv är lugnt i dagsläget och A har ingen plats alls. Har inte blivit utsatt för några stora lockelser heller för den delen. Mina triggers som resor i alla dess former har uteblivit då vi inte haft några inplanerade. Jag skriver till andra och hoppas jag kan hjälpa eller peppa med mina erfarenheter av A. Vilka dessvärre är mycket dåliga. Ibland känner Man sig som väldigt kunnig och klok då jag läser mina egna inlägg. Så är det dock inte alltid och har verkligen inte varit fallet historiskt sätt då istället dumhet och oklokhet vunnit kampen mot mig ang. A. Det känns i alls fall väldigt bra för mig att vara en del av gemenskapen som finns här på forumet. Ha en bra dag allesammans.

Profile picture for user answe77

En person i den närmsta familjen har varit sjuk och legat på sjukhuset ett litet tag nu. Fick besked nu på morgonen att läget under natten blivit mycket allvarligt. Personen i fråga är åt helskotta för ung för att i värsta fall tas ifrån oss. Det är inget barn det handlar om men otroligt tragiskt ändå såklart. Är så pass jobbigt så att frun som levt i många år med mitt missbruk av alkohol rent spontant sa att nu är det så tufft att hon ville ha en stor Whisky att värma sig med och att för stunden komma bort från alla tankarna. Det konstiga i allt detta är att bedöva sig med A är det sista jag tänker på. Det känns faktiskt skönt i all denna osäkerhet och sorg att jag iaf inte vill dricka utan att vara ett stöd för både frun, mig själv och alla runt omkring. Ta hand om er kära forumvänner.

Profile picture for user etanoldrift

Nej A är inget stöd, löser inga problem och kan inte användas att "dränka sorger" i..
Alkohol har en förmåga att förstärka och förstora ens känslotillstånd.. Så istället för lättnad, när man har ångest, så får man ångest, gånger en djävla massa.. dessutom i förvriden form!
Klokt beslut att vara utan och jag hoppas att du klarar dig igenom detta!

Profile picture for user answe77

Puh. Senaste beskedet allvarligt men stabilt. Fortfarande inget som helst sug att "lugna" mig med alkohol. Tror även min bättre hälft övergett Whisky tanken. :) Hoppas läget stabiliseras undan för undan och blir bättre dag för dag. Du har så rätt i det du skriver etanoldrift. A löser absolut ingenting i detta läget.

Profile picture for user Sisyfos

Skönt att höra. Både att läget stabiliserat sig och att du står fast i din nykterhet i det här läget. A gör ju bara allt mer förvirrat och ångestfyllt.

Profile picture for user DryMartini

Då har du hållit uppe med alkoholen i två månader om jag räknar rätt. Bra gjort! Du skrev att du förr övertalade din fru med att "nu är det lugnt att ta ett glas". Det har jag själv märkt att det är lätt att göra, när man inte längre känner det akuta suget, när man tycker att man har varit duktig en tid osv. Det är varning på det, förstås! För mig har det varit en signal om att fortsätta att dricka. Sedan får man göra om proceduren igen, med allt vad det innebär. Bättre att sluta helt, även om jag inte gjort det än. Efter alla gånger jag har hållit uppe och druckit igen efter en tid med motiveringen "att nu är det lugnt", verkar jag till slut förstå hur jag fungerar. Jag vet att när jag dricker igen på exempelvis en fest, är det nolltolerans en tid efter att festen är över. Det fungerar ganska bra för mig, fast egentligen kunde jag lika tära avstå vid sådana tillfällen. Det vore enklare och säkrare.

Profile picture for user answe77

Jo. Det går bra för mig att avstå drickandet helt just nu. Vet att jag gått i fällan förut då jag trott mig vara "botad". Tror och hoppas att min dåliga erfarenhet av att testa mig själv blir en tankeställare om att inte testa att dricka igen då jag ju vet att jag inte kan dricka måttligt eller kontrollerat.

Profile picture for user Nyckelpigan

Vad starkt att du kan hålla dig nykter och vara ett stöd när det är tufft! Det där med att övertala ena partner om att "nu är det lugnt" känner jag igen... Hur många gånger har jag inte gjort det... Hoppas ni får bra besked och läget fortsätter vara stabilt! Kram

Profile picture for user answe77

Var ett tag sen jag skrev något själv men är inne och läser varje dag. Hjälper mig att inte glömma varför jag sökte mig hit. Livet går inte direkt på räls dessa dagar. Den sjuka familjemedlemmen blir inte bättre. Iofs inte sämre heller utan det är stiltje på den fronten dessvärre. Hade varit skönt med något positivt runt detta. Fick ytterligare lite salt spritt i mina sår igår då jag gick miste om en ny tjänst som hade hjälp mig mycket i mitt framtida yrkesliv. Blev dessutom än värre då jag fick till mig att det jag rök på var enbart dålig taijming. Blev mycket besviken över detta. Låter som jag gnäller över det mesta just nu men har för tillfället ingen medvind alls förutom att suget efter A fortfarande är noll. Det är ju faktiskt en grej att vara nöjd och belåten med och försöka bygga vidare på då andra saker skiter sig.

Profile picture for user answe77

Tiden går snabbt. 2,5 månader sen jag senast skrev i min tråd. Har dock flitigt besökt forumet och läst många av era inlägg. Även att kommentera/skriva i andras trådar har lyst med sin frånvaro. Inte för att trådarna inte berör utan mer för att många, många av er andra redan skrivit det jag tänkt på. Detta forumet innehåller så fantastiskt många varma och kloka människor som dessvärre olyckligt nog på ett eller annat sätt fått alkoholen som motståndare. Hur funkar det då för mig? Jodå idag är det 5 månader helvit. Det känns väldigt bra och är stolt över mig själv. Hösten och början på vintern har varit jobbig och tuff med diverse personliga o familjära motgångar. Det har väl blivit lite bättre på den fronten och man har fått lära sig att leva med och att acceptera vissa problem. Det fina i det hela är att jag aldrig tänkt att ta till flaskan som tröst eller för att slappna av. Om ett par veckor är det dax för en av mina gamla " triggers". Nämligen skidresa. Det har alltid varit förknippat med öl, jäger, varm chockladmjölk med rom i osv. Blir till att helgardera med Antabus! För även om jag själv känner mig säker på mitt helvita liv så ska ju även omgivningen göra det. Dessutom vet jag hur lätt det är att falla tillbaka och att börja förhandla med både sig själv och familjen rörande att dricka eller inte dricka alkohol. Det blir åtminstone för mig bara skit. Vill även passa på att hälsa nya medlemmar välkomna till forumet. Ni har kommit rätt. Forumet är ett otroligt bra verktyg till ett förändrat liv. Trevlig helg allesammans!!

Profile picture for user Sisyfos

Så kul att höra ifrån dig och så bra jobbat. Vet du att just skidresor med familjen är så jäkla bra utan a. Har inte förstått de som dricker öl i backen faktiskt. Man är så trött och skön i kroppen av att ha varit ute hela dagen och barnen är glada, man kan spela spel ihop och mysa. Du kommer att ha det så mycket bättre nykter. Och vilket föredöme du blir sen när du visar barnen att semester/skidåkning inte är lika med alkohointag. Så bra ändå att du har en plan för den där a-hjärnan vill ju gärna att vi ska fortsätta som tidigare.

Profile picture for user answe77

Dax att kanske ge ett livstecken om någon undrar var man tagit vägen? Är fortfarande inne o läser på forumet nästan dagligen. Ser att det tillkommit nya bekantskaper som även de på något sätt kämpar mot alkoholen. Andra gamla forumkämpar verkar ha pausat eller försvunnit?? Eller gör de som jag? Alltså bara läser utan att varken skriva inlägg i egna eller andras trådar. Tro nu för den delen inte att jag inte bryr mig eller att det jag läser inte berör mig. Det gör det! Känner bara att jag egentligen inte har något att tillägga som ingen annan redan skrivit. Finns väldigt många insiktsfulla människor här och det är nog det som är detta forumets största styrka. Mitt liv är och har under de sista 8-9 månaderna varit helnyktert. Inte en droppe alkohol har passerat. Det är jag otroligt glad och stolt över och ser just nu ingen anledning till att ens våga prova igen. Har så mycket att förlora om jag ytterligare en gång misslyckas med att dricka normalt och kontrollerat. Går det ens att göra det då man en gång haft ett A missbruk?? Kanske, kanske inte vad vet jag? Tror det som verkligen fick in mig på rätt spår var att jag inte kunde lova att aldrig mer dricka. Utan att sluta här och nu och på obestämt framtid. För alltid är ju en förhoppningsvis ofantlig tid!? Det andra som var mig till stor hjälp var att inte bara vara vit just en bestämd tid. Typ 1,3 eller 6 månader då jag efter den tiden trodde mig vara frisk och utom fara att trilla dit igen. Jag har aldrig haft problem att hålla uppe däremot väldiga problem att sluta då jag väl börjat. Detta fungerar i varje fall för mig här och nu. Önskar er alla en bra kväll och en trevlig kommande helg.

Profile picture for user Annzet

Som svar på av answe77

Har idag beslutat att jag inte kan hålla på som jag gör längre! Har under många års tid vetat att jag använt mer Alkohol än vad som är bra! Tappade helt kontrollen igår fast jag visste att jag skulle jobba idag! Är hemma och sjukskrivit mig. Dricker tills det inte finns mer eller tills jag kräks,kommer inte riktigt ihåg vad som hände igårkväll heller. När jag kollade idag så ser det ut som jag fått i mig ca 1,5-2 liter vin. Blir fruktansvärt rädd för mig själv, kan ju inte lita på mig själv. Nu får det räcka. Har hällt ut det som var kvar!! Vet att det kommer att bli en jobbig tid framöver, har plågats av depressioner och sjukskrivningar i omgångar och då ökar ju även konsumtionen. Är gift, har barn bor i villa och har jobb. Allt är bra omkring mig, varför skall då Alkoholen styra mitt liv!!! Familjen vet om mina problem, men jag tror inte någon annan märkt något, på jobbet eller så. Svarar aldrig i telefon om jag är onykter utan hittar på en bra ursäkt varför jag inte svarade. Jag sköter det snyggt och tar bara lite på vardagar för att klara jobba dagen efter, men igår spårade jag helt utan anledning ur. På helgerna blir det bra mycket mer. Nu vill jag inte ha det så här längre!!!