Ny chans i livet för mig

Profile picture for user Allic

Jag har svårt att kontrollera mitt alkohol-intag, det är det enda jag vet säkert just nu. Utan att skylla ifrån mig, jag vet att jag är själv ansvarig för hur jag väljer att leva mitt liv, så har jag gjort ett mycket dåligt val av partner i mitt liv. Vi träffades för 3 år sedan och jag blev hans älskarinna, han var sambo med en annan kvinna. Därefter har förhållandet kantats av lögner från hans sida, otrohet från hans sida, bråk och frustration från min sida. Sen 1,5 år tillbaka har han flyttat ifrån den kvinna han levde med, men cirkusen i vår relation har fortsatt. Detta har gjort att jag dövat mina känslor med alkohol och som efter ett tag blev okontrollerbart. Framför allt varannan vecka när jag haft mina barn... vet skäms ögonen ur mig själv för mitt beteende, verkligen!

Nu har jag äntligen gjort slut, jag har gjort det förut men då ramlat tillbaka in i relationen trots allt? Nu är det annorlunda, jag är nästan till 100% säker på att han inte kommer att söka upp mig på nytt. Så nu ser jag min chans, samtidigt som jag är livrädd för mig själv och min ytterst svaga självdisciplin, att ändra mitt sätt att dricka alkohol. Jag vill verkligen vara nykter nu, ta hand om min kropp och sopa ihop skärvorna av min otroligt trasiga ekonomi....

Jag har varit här förut om du känner igen mitt nic. Nu är jag här igen för ett nytt tappert försök. Använder denna sida för att peppa mig själv att lyckas och tar del av era historier om hur just du besegrar a-djävulen. ?

Denna söndag få vara min start på en nykter vår. En dag i taget. ??

Profile picture for user VaknaVacker

Låter som du haft det väldigt kämpigt men som du vet blir det bättre utan alkohol.

Den jobbiga kampen med alkoholen förut var att jag inte kunde avstå alkoholen de dagar jag ville det. Sedan bestämde jag att jag tar tyglarna och nu blir det inget mer för mig. Beslutet taget och inget mer förhandlande. Kanske du är där nu med? En dag i taget.

Välkommen! ?

Profile picture for user Andrahalvlek

Igen. Vi är många som har varit här många vändor innan vi lyckas bryta. Jag tillhör dem. Idag nykter dag 57, tjoho!

Kör på - dag 1 är redan halvvägs!

Profile picture for user Allic

Tack för fint välkomnande. Just nu håller ångesten på att slita mig i stycken på grund av min avslutade relation.... men jag ska verkligen avstå alkoholen, som ni skriver inget blir bättre med hjälp av alkohol ?.

Det känns ändå skönt att jag inte är ensam om att misslyckas om och om igen. Nu ska jag verkligen lyckas med att bryta ovanan och jaga ut a-djävulen ur mitt liv. Hoppas att jag oxå kommer över mitt x och att jag kommer ut på andra sidan som en stark kvinna... men nu usch så fruktansvärt ynklig. ?

Kram på er! ?

Profile picture for user Allic

Inte så värst glammig, här sitter jag och har möte med mig själv, hur ska jag ta mig igenom denna kris... och möjlighet (samma tecken på kinesiska har jag hört) med livet i behåll. Just nu är jag i ångestens klor, även om den lindrades något av att gå en prommis på 14.000 steg.... jag återkommer med tankar kring mitt x, vem han nu ska ragga upp... får för mig att det är nån jag känner och så mår jag skit? Men why? Jag är ju inte dum i huvudet, fattar att han raggar på precis vem han vill... jag kan inte göra nåt åt det. Ändå mår jag dåligt, så sjukt onödigt. ?

Ja, ja idag är jag nykter, safe då systemet är stängt. I morgon är det öppet och då börjar prövningen på nytt. Men hon ska inte få ta mig den elaka ?....

Kram ❤️

Profile picture for user Se klart

Hej,
Kämpigt med en sådan relation du beskriver, har haft liknande upplägg... fast det var många år sedan. I efterhand har jag reflekterat kring likheterna mellan alkohol-beroende och beroende av man. För mig fanns klara likheter och det ena beroendet triggade det andra. Djävulsdans.
Men om man får fatt i drivkrafterna så tänker jag att det går att skapa kontroll över dessa saker samtidigt. Att bli nykter i alkoholen gör det faktiskt lättare att bli nykter i (det vi kallar) kärlek.
Har ingen aning egentligen om hur det är för dig, och kan/ska inte lägga mig i det, men jag kände igen mig och ville bara dela min reflektion.
Håller tummarna för en nykter måndag!

Profile picture for user nystart

Hej Allic, det låter som du har att göra med en Narcissist. Jag lever med en fru som är narcissist och hon har verkligen brytit ner mig över åren, utan att jag förstått vad hon gjort med mig. Det har slutat med att jag dricker för att härda ut, jag vet att för att få bukt med min alkoholkonsumption behöver jag få bukt med henne. Om du inte redan visste det så googla och läs på om det. Kanske stämmer det in på honom och du kanske kan förstå vad han gjort med dig. Sök på HG Tudor, det är en Narcissist som har en blogg där han beskriver hur han och likasinnade beter sig - det är väldigt lärorikt och öppnade ögonen på mig.

Profile picture for user Allic

Hej nystart, tack för ditt svar. Så är det förmodligen. Vi har pratat om det han och jag, det är nästan så att han är stolt över de personlighetsdrag jag läst upp som stämmer på honom?? Vet en del om hans bakgrund, han var gift i 17 år och den frun verkar ha blundat för allt han gjort mot henne. Hon har även totalt motsatt personlighet än mig... vilket kanske bidrar till att det funkat så länge. Hon har skött allt med hem och barn, medan han har varit på resor och varit otrogen åtskilliga gånger. En vacker dag gick han hem och sa bara Hej då, lämnade henne och flyttade in med en annan kvinna... som han sen bedrog med mig. Jo, han har alla tecken och ändå sliter det mig i 1000 bitar att han ska vara med nån annan och vara så där fantastisk som han var mot mig. ?? Jag är så rädd att detta ska tippa mig över kanten totalt... men har lovat mig själv att kämpa både mot honom (om han kommer tillbaka) och mot ?.

En försiktig fråga - hur står du ut i ditt äktenskap? Hur får man bukt med detta?

Tack ska verkligen läsa den bloggen. ??

Profile picture for user nystart

För mig ör det enkla svaret, jag står inte ut och dövar mig därför med alkohol. Hade det inte varit för barnen hade jag nog lämnat nu, jag vet att jag måste lämna men jag vet inte hur och jag måste ha barnen med mig. Hon har gjort tillräckligt för att jag nog skulle få vårdnaden i en rättegång, men jag vet att hon skulle dra upp så mycket skit och hitta på saker så jag vet inte om jag törs riskera det.

Men det rådet som alla ger om detta är att kapa all kontakt helt och inte ägna narcissten en tanke överhuvudtaget. Det är ju inte direkt lätt när man lever ihop, men om ni separerat så försök ha noll kontakt och när/om han kontaktar dig ignorera hans sms, meddelanden osv. Blockera honom på alla sociala media.

Profile picture for user Allic

Usch vilken jobbig sist för dig nystart. Vi har som tur är inga gemensamma barn. Håller tummarna att det blir så bra som det kan bli för dig. ✊? Känns som att chansen att komma loss är liten, om inte den narcissistiska personen lämnar.... då kan det tydligen bli på ett väldigt tråkigt sätt.

Jag har försökt lämna relationen många gånger, varje gång har han direkt (samma dag) gått tillbaka till sitt x för att nån vecka eller ett par månader senare dumpa henne och locka mig tillbaks. Och man kan ju tro att jag är nån form av Doris.... jag tar honom tillbaka varje gång. Nu har hans x gått vidare och den vägen är därmed stängd. Nu är jag orolig för vad han hittar på... han skulle lätt kunna börja träffa min fd kompis som bor nästan granne med mig och händer det... då dör jag.

Jag var så nära att lyckas lämna honom för ett år sen, var glad och lycklig utan alkohol. Tränade massor, åkte till och med på en träningsresa själv. Hade börjat träffa en ny fin kille.... men då dök han upp med sitt charmiga sätt och bad om förlåtelse. Och jag föll pladask... igen. ???

Nu tror jag inte han kommer försöka locka mig tillbaka, han har knäckt mig totalt och jag har tappat fattningen, skrivit vansinnigt elaka saker till honom under fyllan... skulle aldrig våga annars. Känt mig nästan helt sinnessjuk ett tag. Men han kommer ”straffa” mig på nåt känslomässigt sätt... och den är jag rädd att jag inte klarar av. ?

Jag hoppas både du och jag lyckas hålla oss nyktra och att vi hittar en väg ut ur den känslomässiga karusell som andra människor utsätter oss för.

Tack för att du skriver till mig, ??hade nog inte reflekterat på det här sättet annars. Nu har jag börjat läsa på och tecknen är tydliga... men jag sitter ändå i hans känslomässiga fängelse dit endast han har nyckeln. ?

Profile picture for user Allic

Annars då? Jo, jag åkte förbi systemet idag utan att knappt tänka på det faktiskt. ?? Har läst att flera har big no no att handla på måndagar, jag har haft big yes yes, inte många andra där och påfyllning behövs efter helgen. ? Nu ska jag banne mig klara av detta, även om det är en tornado i min hjärna och jag helst skulle vilja dra i mig en flaska cava för att döva mina problems.... nu vet jag (för jag är förnuftig till och från) att jag kommer må skit i morgon. Antingen är ångesten fördubblad och kommer beröra även mitt jobb... ? Har ingen aning om vad som händer i morgon eller i påsk, men i kväll är jag nykter! ???

Profile picture for user Allic

Men älskar att vakna nykter! ? Idag vaknar jag fri från ångest och med en nyvunnen mental styrka. Väl medveten om dagen säkert bjuder på dippar, så är det ändå otroligt skönt att slippa vakna med ångest. Vill gärna sätta ihop min frihet från ångesten med att jag inte druckit på två dagar... så att jag förstår skillnaden i att må bra och känna sig stark... eller må skit och känna sig redo för att checka ut i princip. Men tyvärr är jag som Doris, simmar ett varv och så ”ett glas cava vore gott”.... nu har jag läst flera uppmuntrande historier i går, här inne och det gör mig stark och att jag hittar en tro på mig själv. Idag blir en bra dag! ?☀️

Profile picture for user Allic

Gokväll, nykter tisdag, ångesten har nästan lämnat min kropp... det ilar till ibland, men i det stora hela ändå bra. Jag känner mig lugn. Jag har ju gjort detta i några omgångar... första gången trodde jag benhårt på att jag aldrig mer skulle dricka, då höll jag mig nog nån vecka och sen dök det upp ett tillfälle där man ska dricka och så var det kört. De övriga gångerna så har jag varit lite mer tveksam huruvida jag kommer att klara det och det har gått ett tag och sen har jag svikit mig igen. Nåt som ändå är fascinerande varje gång är att de första nyktra dagarna är så fantastiska och jag njuter... magen är fortfarande fast på kvällen inte plufsig och utspänd, mitt ansikte är inte svullet, jag håller det städat och fint i hemmet. Jag mår bra, hur kan man nånsin välja att må dåligt när man kan må så här bra?? Jag tränar ganska mycket, både löpträning och styrka. Jag lyckas därför hålla mig i bra form.... men tanken har slagit mig ordentligt många gånger, vilken form hade jag varit i utan alkoholen??

Den här gången tassar jag försiktigt fram, en dag i taget... idag var lättare än i går. Ibland springer tanken i väg på den stundande påsken... så många dagar ledigt och jag kan såklart välja, inte köpa hem nåt och tvingas vara nykter... eller köpa hem och lura mig själv att jag bara ska ta nåt glas. ? Det får bli torsdagens huvudvärk. Nu är det tisdag och jag är nykter. Bra gjort av mig! ⭐️??

Profile picture for user VaknaVacker

Ja! Så bra av dig??
Många här tar en dag i taget. Är en bra taktik. Så himla skönt att vara nykter, man tänker bättre... och mår bättre.
Hoppas du kan forsätta vara vit.
Heja oss! Kram?

Profile picture for user Allic

Eller hur, visst gör man... både tänker och mår bättre. Tack för pepp och håller tummen för dig med, att du väljer att fortsätta vara vit ✊?

En dag i taget som skrivet ?
Kram

Profile picture for user Se klart

Och så får man addera dagarna till varandra. Så går tiden och plötsligt, som i mitt fall har det gått tre månader. Det tar tid att känna de stora förändringarna, men det är väldigt jobbigt att tänka på lång tid.
Så EN enda dag i taget. Det har hjälpt mig, och då menar jag att jag stundtals inte ens velat överblicka helgen. Men en dag, det går,
Håller tummarna för dig!

Profile picture for user Allic

Visst är det så det måste bli, en dag i taget. Jag är van och trivs oxå med att jobba med ett långsiktigt mål.... men alla mål kan ju faktiskt brytas ner till en dag. Det här är ett långsiktigt mål, men med fokus på delmål för delmål, dag för dag.

Tack för att du delar med dig Se klart och grattis till tre månader!! Riktigt starkt jobbat ??

Profile picture for user Allic

Jag ÄLSKAR att vakna nykter... det är den bästa känslan som finns, bättre än att känna de där första kalla bubblorna mot läpparna ut det första kalla glaset för kvällen. På morgonen är jag stark, jag undrar för mig själv Hur svårt kan det va?? Det är som om jag är två personer, en smart stark och väldigt klok person på morgonen. En svag och lättlurad person på kvällen.

Jag har skrivit digital dagbok sen september 2018, skrivet gärna av mig men läser inte så ofta. I går fick jag för mig att ändå gå tillbaks och läsa... började från början och blev chockad. Jag har trott att det är mig det varit fel på hela vägen i relationen.... men när jag läste mina ord jag skrivit och vad jag slet med då, mina tankar då, hur jag laddade om, hur jag kämpade på och hur han svek mig om och om igen... jag blir nästan lite rädd och samtidigt arg på mig själv... jag har gett bort tre år av mitt liv till nån som behandlat mig som något som råkade följa med in under skon. ?? Jag kunde även följa mitt drickande, skrev mycket om det redan då... inser dock hur det har eskalerat. ? Jag kom till januari 2019 sen gick ögonen i kors. Jag ska fortsätta läsa i kväll. Är ju nästan spännande, så mycket som jag har glömt.

Nu dags att sparka igång denna dag, tack till mig själv att jag fick vakna nyktert i dag. ???

Profile picture for user Allic

God kväll, även denna kväll är ”safe”... ingen alkohol hemma och funderar knappt på att dricka MEN jag dividerar i huvudet fram och tillbaks... om påsken. ? Alltså... vad är mitt problem? Det är väl bara att skita i att handla hem, problem löst! Men är lite osäker om jag lyckas stå över hela långa påsken? Men jag vill ju stå över.... men dåså vad är problemet? Men nån kanske vill komma förbi på ett glas cava... ehhh har aldrig hänt hittills, varför skulle det hända nu?? Alltså denna inre kamp! Det är sååååå enkelt och ändå såååååå svårt. ?

Vi får väl se vad morgondagen har att ge helt enkelt. ?

I kväll är jag i alla fall nykter och det är ju galet skönt! ?

Profile picture for user Se klart

Ta en dag i taget bara.
Jag planerar bara en dag i taget.
Nu ska det firas påsk och här hemma finns det mesta som går att berusa sig på. Varje morgon bestämmer jag mig. Igen.
Varje kväll tackar jag mig själv för att jag har sån omsorg om mig själv att jag låtit bli att dricka idag, det känns som en bra ordning.
Vissa dagar har varit hemska. Deppiga tråkiga irriterande och ilskna. De dagarna kommer säkert igen. Men jag planerar inte för det heller. En enda dag, timme, en kvart i taget när det känns så.
Nytt beslut nästa dag.
Då känns den där kampen inte fullt så tuff som den är.
Kram.

Profile picture for user Allic

Självklart blir det tufft att se hela påsken nykter framför sig, du har så rätt. Jag är ju ensam och här finns enbart en whiskey-flaska... dit sjunker jag aldrig ? Jag har liksom spelat upp mig själv att antingen handlar jag i kväll eller så blir det nyktert hela påsken. Det stämmer ju inte! Jag behöver bara komma överens med mig själv om att avstå alkohol torsdag-kväll och fredagkväll på ett bräde. Sen kan jag ta lördagen när den dagen kommer. Nu blev allt mycket lättare och enklare. Tack ??

Profile picture for user Allic

Jag är i sängen redan, jag läser och läser och läser. Funkar väldigt bra för mig. Mina barn är glada, gjorde en ägg-jakt med karta idag... hade jag druckit i går hade jag inte orkat. Jag har fått då sjukt mycket gjort idag ?? Långfredagen har verkligen varit lååååång. ☀️?

Profile picture for user Allic

4 dagars vecka, härligt! Påsken gick verkligen hur bra som helst. ? Jag har dessutom gjort en jättegrej i mitt liv, brutit alla band som hållt mig fången i relationen till mitt x i tre år. Jag har köpt en hund, en hund som jag vill ha... Han skulle aldrig kunna tänka sig att ta in en hund till sig, inte en sån hund jag har köpt i alla fall. ? Känns som om jag bara studsat fram flera kilometer i mitt liv bara genom att ta detta beslut. Både vad det gäller uppbrott från honom och uppbrott från alkoholen. Nu har jag varken tid eller lust att tänka på nån av dom. Det är förberedelse för ? som gäller.

Nu kör vi ny vecka! ?❤️

Profile picture for user Andrahalvlek

Du tar verkligen stormsteg i din utveckling, både vad det gäller den destruktiva relationen och din nykterhet.

Jag hade hund för några år sedan och jag saknar honom massor! Vi var en match in heaven ❤️

Så jag går också lite i hundtankar faktiskt. Inte en valp dock utan hellre en omplacering. Har inte tid och utrymme för en valp riktigt.

Ser fram emot att läsa mer om din hund framöver ?