Som namnet antyder...

Profile picture for user Villblinykternu

Har nu varit spiknykter i tio dagar! Sist jag hade ett så långt uppehåll var i januari 2019. Det har gått förvånandsvärt lätt måste jag säga. Har druvkit vin i stort sett dagligen senaste til åren med uppehåll ett par år under gravditet och amning. Inga mängder men två-tre glas vin "för att slappna av". Min man är likadan men han gillar öl...han har dessutom lagt sig till med en rätt stor ölmage och jar dessutom högt blodtryck. Nu har vi slutat tillsammans och det känns så otroligt bra! Har dock en fråga till alla er (som jag blir oerhört peppad av), när börjar man piggna till? Är som sagt inne på dag 10 och har haft väldigt mkt huvudvärk och en massiv trötthet...skulle kunna sova hela dagarna tror jag! Förstår att det tar tid för kroppen att återhämta sig...behöver dock lite pepp eftersom jag nu börjar tänka "mådde jag ändå inte lite bättre när jag drack ett par glas vin om dagen?" Vill INTE tillbaka till det! Märkte att det blev svårt att begränsa till 2-3 glas också...var nästan uppe i en hel flaska vissa kvällar och det skrämmer mig. Suget kom på eftermiddagarna efter jobbet...ett glas vin till matlagningen...ett till...sen ev ett till maten och kanske ett efter nattning av barnen...så, dag 10 som nykter känns så bra! Kram till er alla och tack för inspirerande inlägg, blir så taggad av att läsa era historier ❤

Profile picture for user AkillesU

Grattis till dina dagar. Själv är jag på dag 8 ? känner väldigt mycket igen mig i ditt inlägg.

Profile picture for user Jullan65

Grattis till dina nyktra dagar. Jag tänker att det kan ta sin tid att få bort tröttheten. Sedan spelar ju livet i sig roll oxå, vad man äter, sover, vilar, motionerar osv. Tycker du ska ge det ett par veckor till och sedan kanske tala med en läkare, det kan ju bero på annat än efterverkningar från a. Kram Jullan

Profile picture for user Villblinykternu

Grattis till dina 8 dagar AkillesU! Hur känner du dig i kroppen? Skönt ändå att någon kan känna igen sig i mina symtom ?
Du har nog helt rätt Jullan65, ger det ett par veckor och ser vad som händer. Tycker ändå att jag har en relativt hälsosam vardag, om man bortset från stressigt arbete och åratal av för högt alkoholintag såklart...skulle dock inte förvåna mig om jag har någon form av brist...ska börja äta vitaminer och mineraler direkt och se om det blir bätte.
Måste medge att det känns lite tomt utan vinet på kvällarna. Blir det bättre med tiden tro?

Profile picture for user Villblinykternu

...känns som att all energi runnit ur mig. Var piggare, hade mindre huvudvärk och kände mig klart gladare när jag drack vin. När blir det bättre? Just nu känns det som att detta kan kvitta ?

Profile picture for user Charlie70

Jag tror det tog mig en månad innan tröttheten lade sig något. För mig blev det också så att morgnarna blev de nya kvällarna. Jag gick helt enkelt och la mig för att se fram emot morgonen i stället. Kaffe/te smakar så väldigt mycket godare när man inte dricker! Jag ägnade mig också mycket åt att läsa böcker om alkohol t.e.x. Skål ta mig fan av Björn Åsgård eller Tänka klart av Annie Grace. Lyssna på Alkispodden, titta på Youtubefilmer om alkohol och hjärnan. Avskräckande och du blir ständigt påmind om varför du gör det du gör!

Kram!

Profile picture for user Villblinykternu

Som svar på av Charlie70

...för ditt svar! Jag är nu inne på dag 14 och det har gått lättare än jag förväntat mig, förmodligen för att min man också är alkoholfri. I helgen ska vi på kräftskiva, det blir en stor utmaning. Både jag och min man är partymänniskor som förväntas vara fullast och tokigast. Undrar hur det blir i år, jag SKA vara nykter...känns som att jag kastar bort alldeles för mycket om jag bryter detta nu. Jag ser så vansinningt mycket fram emot att må bättre, få mer energi och bli en gladare människa (framförallt en bättre mamma).
Tack för pepp ❤ kram

Profile picture for user Villblinykternu

Jaha nykterheten varade inte så länge denna gång heller ?
Har varit en tuff tid i livet med dödsfall inom familjen, drama deluxe med vänner och jobbigt på arbetet. Tog som vanligt min tillflykt till vinet när något går mig emot. Det värsta är att jag ”håller skenet uppe” emot alla i min omgivning. På mig låter det som att jag är renlevnadsmänniska, dricker ett glas vin om kvällen då och då och njuter av det. Verkligheten är ju att det aldrig stannar vid ett glas som ni som finns här vet så väl. Jag dricker inte flaskvis, slutar alltid i någorlunda god tid för att undvika att bli bakis men jag vaknar varenda morgon med ångest för att jag druckit vin överhuvudtaget.
Nu har jag bestämt att denna dag ska bli nykter, hur det blir i morgon vet jag inte. Men detta blir min dag ett utan vin, känns skönt och jag hoppas att jag finner styrka att klara av det

Profile picture for user Andrahalvlek

Du vet väl att du är bättre rustad att möta allt svårt i livet utan alkohol som smörjmedel? Man tror inte att det är så, och man måste kanske uppleva det för att verkligen förstå att det är så.

En gång när man slutar dricka är det den sista gången. Ge plats i ditt liv för alla nyktra fördelar ?? Lyft dem till skyarna!

Att slippa ständigt dåligt samvete för att man dricker för mycket är verkligen stort. Det är så stort att det nästan blir lite tomt inombords när det dåliga samvetet inte finns kvar. En tomhet som man måste fylla med annat. Sysselsätta sig.

Kram ?