Harmonisk

Profile picture for user majabuut

Har varit nykter nu i 70 dagar. Har haft möjligheten att jobba på annan ort i Sverige med mycket natur runt omkring mig. Fiske och vandring på fjället dem dagar jag har varit ledig. Min son har även varit med mig upp hit och han har hållit koll på mig så jag inte har druckit. Det känns lättare än vad jag trodde det skulle vara att hålla sig ifrån alkoholen. Nu har han åkt hem eftersom skolan börjar igen snart. Känner inget sug alls att börja dricka igen. Hoppas bara den känslan håller i sig. Jag känner mig väldigt harmonisk och stark med mig själv. Känner mig bra mycket lugnare nu och ser livet ur ett annat perspektiv nu när man är nykter. 40 dagar kvar häruppe innan man åker tillbaka till storstan och stressen igen.

Profile picture for user Jullan65

Hej, välkommen och grattis. Låter underbart som du har det nu. Suget kommer, iallafall om du haft ett problem drickande. Läs här inne och skriv av dig, det hjälper mycket. Att parera sugen är en del i processen. En dag i taget. Jullan

Profile picture for user AkillesU

Fortsätt så! Ser fram emot dina inlägg ? själv är jag på dag 8.
har hört att ”vadå du dricker väl som alla andra Stockholmare”.... uppenbarligen har många problem i storstan!
Verkligen sorgligt.... men alla har vi våra egna val och vad vi mår bra och dåligt av.

Profile picture for user majabuut

77 dagar utan A. Känns så skönt. Att bara få vara här uppe i Norrland och njuta av den storslagna natur som finns häruppe utan stress och jäkt gör det hela mycket enklare att hålla sig borta från alkoholen. Så känns det i alla fall just nu för mig. Hur blir det när jag åter skall tillbaka till jäkt och stress om ett par veckor. Jag hoppas jag kommer klara av det och att jag känner mig lika stark då som jag gör nu. En dag i taget.

Profile picture for user Jullan65

Wow grattis till 77 dagar. Du inspirerar ?. Tänker att påfrestningar i vardagen och lösningarna man haft(a) behöver omvärderas och få andra lösningar än tidigare. Just där är jag, svårt? Ja, men det går, som sagt.... en dag i taget.

Profile picture for user majabuut

Hej. Känner mig riktigt nöjd med mig själv just nu. 79 dagar utan alkohol. I morgon eller rättare sagt senare i dag blir det vandring upp på fjället för att fiska i någon fjällsjö och hämta krafter och bara vara. Dricka iskallt friskt vatten i någon bäck. Va mycket man har gått miste av med livet när man drack som bäst. Livet är bra just nu.

Profile picture for user Vjlo

Åh...

Det måste ju vara perfekt tid vara uppe på fjället nu, säkert myggfritt, hög luft och klart.

Hoppas du får fisk till middagen! :)

Profile picture for user majabuut

94 dagar nykter och utan alkohol. Känns så skönt att få vara nykter och kunna tänka klarare och upptäcka livet ur ett nyktert tillstånd. Men har sådan ångest över ifall det kommer finnas jobb när man kommer tillbaka till storstan efter tre fantastiska arbetsmånader uppe i Lappland. Men ingen alkohol skall kunna sätta igång mitt drickande för det. Nej nu måste jag sluta för jag har fått rapporter på att man skall kunna se norrsken över området jag är på och det vill man ju inte missa. Ha det bäst allihopa.

Profile picture for user Andrahalvlek

Stort grattis till 94 nyktra dagar!

Du kanske inte ens ska återvända till storstan? Du kanske ska leta jobb på landsbygden istället?

Kram ?

Profile picture for user majabuut

Hej. Det har varit ett tag sedan jag var inne här och skrev. Nu är sommaren slut och vi har en annan årstid nu. Med höstmörker och Coronadepressioner på det oxå. Något vidare ser det inte ut på arbetsmarkanden för min del heller. Man får ta dem jobberbjudanden som man blir erbjuden men dem är inte många. Till det bråkar jag med både arbetsförmedlingen och a-kassan. Räknar med att jag inte kommer få någon ersättning från a-kassan.
Men jag har INTE för den skull tappat tron på att jag kan hålla mig nykter och hålla mig borta från alkoholen. Nej jag känner mig så dj..vla stark och så stolt över mig själv. 145 dagar nykter och ingen saknad alls eller längtan till att dricka igen. Känner mig så ren i själen. Ser livet på ett annat sett nu. Frugan säger att hon tycker att jag blivit bra mycket lugnare och mycket snällare än vad jag var tidigare när jag drack. Hon känner sig tryggare med mig nu och litar på mig till 100% att jag inte skall dricka igen. Har varit på AW och träffat arbetskamrater och jag själv bara druckit cola medans de andra drack alkoholhaltiga drycker. Nu skall jag lägga mig och sova och vakna nykter i morgon. Så skönt livet känns nu. <3

Profile picture for user majabuut

Hej igen. Jo så har man klarat av 176 dagar nykter och inte druckit alkohol. Känns riktigt skönt måste jag säga. Vi har skaffat hund och den lilla rackaren ger mig så mycket kärlek och glädje. Han är garanterat en av många saker som håller mig borta från alkoholen just nu. Han möter jämt upp mig när jag kommer hem från jobbet om dagarna. Och vi tar promenader tillsammans antingen bara han och jag eller tillsammans med någon annan i familjen. Nu har jag anledning att inte tänka bara på mig själv och mitt drickande utan nu har jag en annan att ta hänsyn till. Återigen så känner jag mig riktigt stark ? nu och självförtroendet är bra den oxå. Hade en mardröm för ett par dagar sedan där jag i drömmen hade börjat dricka igen. Så djävulen försökte skapa oreda i min stabila liv. Men icke han fick ingen chans nu heller. Ha det gött allihopa.

Profile picture for user Andrahalvlek

Riktigt bra att du hittat mycket trevligare sysselsättning i ditt liv, och fått din självkänsla åter ?

Kram ?

Profile picture for user majabuut

287 dagar nykter. Heja mig. I början av min nykterhet så gick jag regelbundet på AA möten. Tyckte då att mötena gav mig mycket. Man delade med sig av sina erfarenheter och kände igen sig mycket utav andra. Fick återfall 3 gånger men hoppade upp i sadeln igen och gjorde nya försök med min nykterhet. Tog lång tid för mig att gå på möten igen för man skämdes. Men till slut gjorde jag det igen. Men inte alls lika frekvent som jag gjorde i början. Men nu har jag varit nykter i 287 dagar och går i stort sett på inga möten alls längre. Vet inte men jag känner inte samma motivation att gå på dessa möten längre fast jag borde göra det. Till saken är att jag inte känner något sug alls efter alkohol längre. Är jag för kaxig och tror att jag kommer klara av detta utan mötena. Eller finns det andra som känner igen sig i mig. Har varit ifrån min familj nu igen i en månad på arbete på annan ort i en månad. Hem igen i fyra dagar och sedan iväg igen 100 mil ifrån familjen för jobb i en månad igen. Men det är dessa jobb jag får ta i dessa Corona tider. Känner att jag försummar min familj och har dåligt samvete för att jag lämnar fru med två barn och hund medans jag är 100 mil ifrån dem. Så vist skulle det vara enkelt att börja dricka igen när man är ensam. Men min fru känner sig trygg med mig och känner ingen oro att jag skall börja dricka igen.

Profile picture for user Sisyfos

Bra jobbat!

Jag tänker att möten, AA och stegen, och forumet och övrigt stöd hjälper till med att identifiera riskfaktorer, triggers, att du reflekterar över ditt liv och hur du mår. Det tror jag att man kan göra på olika sätt. Det behöver inte vara AA. Men att tänka efter lite., stanna upp, insupa naturen istället, ha fokus på en hundvalp. Sånt hindrar oss från att sväva iväg bort. För mig har det varit nödvändigt att stanna upp i nuet. Inte på väg. Jag tror att det är en riskfaktor för många, att vilan och reflektionen saknas. Kanske får du den på sätt och vis mer när du är borta. Kan jobba när du jobbar och vara ledig när du är ledig.
Men bra jobbat!

Profile picture for user majabuut

Tack @Sisyfos för ditt svar och dina tankar. Jo det är sant att jag kan ha hitta min hjälp i naturen. Kom ihåg att jag sa en gång på ett möte att jag hade hittat min Gud och denna Gud fann jag 100 mil uppe i landet. Och det är dit upp jag skall igen till nästa vecka och en månad framöver.

Profile picture for user Andrahalvlek

@majabuut skrev:" Är jag för kaxig och tror att jag kommer klara av detta utan mötena. "

Grattis till 287 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 AA passar inte för alla. Dels kan man, som jag, ha svårt att finna sig tillrätta i det kollektiva. Jag har också svårt för tänket att ”jag är kass och får därför lägga mitt liv i Guds händer.” Jag känner mig inte ett dugg kass, och jag tror mer på varje individs inneboende kraft än jag tror på någon gud. Det som jag dock tror är viktigt, och som AA ger, är att man hela tiden måste reflektera och planera, aldrig glömma utan påminna sig om hur illa det var. Jag tror att återfallet kan vara nära om man inte är noga med att ta sig den tiden för reflektion regelbundet. Men för det ändamålet funkar forumet utmärkt.

Kram 🐘

Profile picture for user majabuut

408 dagar har det nu gått sedan jag drack A sist. Måste erkänna att jag känner mig rätt så nöjd med mig själv. Inget sug att börja dricka igen. Men det är ett annat problem som har dykt upp den senaste tiden. Halv året tror jag att det är. Jag har mardrömmar där drömmarna handlar om att jag börjar dricka igen. Vaknar och är helt kallsvettig. Skit läskigt är det. Är det mer än jag som har dessa otäcka drömmar. Och hur skall man tolka dessa drömmar. Någon som vet?

Profile picture for user Andrahalvlek

@majabuut Generellt är mardrömmar om att man dricker bara ett symtom på att hjärnan processar. Den bearbetar ens tankar om drickandet alltså. Det betyder inte att man omedvetet planerar ett återfall, mer att det finns något i det undermedvetna som behöver bearbetas.

De drömmarna brukar vara vanliga första halvåret, inte så sent som för din del. Du behöver kanske ”välja om” nykterheten igen? Ungefär som man väljer om en relation eller en arbetsplats med jämna mellanrum. Lista plus och minus med nykterheten, lyssna på en alkisbok eller Alkispodden.

Jag lyssnar på alkisböcker som insomningsljudbok. Då får jag daglig repetetion, trots att jag har varit nykter i 521 dagar. Kan tipsa om Craig Becks bok ”I can stop you drinking”. På engelska, men väldigt lätt att förstå eftersom han är en gammal radiopratare.

Grattis till dina 408 nyktra dagar! 🥳🥳🥳🥳

Kram 🐘

Profile picture for user TappadIgen

@majabuut Först och främst, grattis till dina 408 nyktra dagar! Ett tag för ett tag sen så drömde jag nästan varje natt om att dricka. Nu har det varit ganska lugnt till häromdagen där jag vaknade från en lång dröm. Den var inte jätteotäck och jag vaknar inte kallsvettig, men den var ganska lång och märklig och visade på att där finns något att bearbeta. Jag var i USA och hade precis flyttat tillbaka och skulle handla mat men hamnade i alkoholdelen av mataffären, men i drömmen var den nästan oändlig. Jag gick förbi hyllmeter efter hyllmeter och betraktade allt. I drömmen stod där också någon vid någon hylla och hade ett erbjudande på en speciell alkoholhaltig vara och förhandlandet satte igång. Jag kanske kunde ta lite? Jag vaknade dock utan att ha druckit något. När jag vaknar är det ändå bara en konstig dröm. Jag har ingen ångest eller sug efter alkohol eller någonting. Det känns mer som att jag skrattar lite inombords åt upplevelsen.

Jag vet faktiskt inte vad man ska tolka av dessa drömmar. Jag tror inte att det finns någon symbolik i dem heller. Jag minns när jag var ung läste jag ibland i en drömtydningsbok som min farmor hade i bokhyllan. Den kunde säga knasiga saker som att om du drömmer om trappor så betyder det att du vill uppåt i livet. Jag anade redan då att det mer var baserat på att en farbror med livlig fantasi och utan skrupler hade hittat ett sätt att tjäna pengar än på någon seriös forskning. Med det sagt så finns det ju ändå en anledning till att vi drömmer det vi drömmer. I mitt fall tänker jag mig att det handlar om att alkohol var en så stor del av mitt liv så länge med förhandlande och planerande att det nog tar ett tag för det att komma ur systemet. Det är inte ofta jag medvetet funderar på att dricka eller inte dricka, där har jag ju redan bestämt mig, men det är mycket möjligt att det smusslas och planeras i de delar av min hjärna som jag inte har åtkomst till.

Känner du något speciellt efter att du har vaknat förutom att kallsvettas? Känner du något sug eller har fler funderingar på alkohol resten av dagen?

Profile picture for user majabuut

@TappadIgen Nej jag tänker inte alls på alkohol eller sug efter det efter min drömmar. Tycker bara att det är märkligt. Men kanske har det någon betydelse eftersom alkoholen förut tog så mycket plats i vardagliga liv. Kanske är det en föredetting till ’vän’ som saknar mig men som jag inte saknar.