Trött

Profile picture for user Tomen

Trött på mig själv. Var aktiv här för 2 år sedan. Kände mig stark, höll mig nykter men senaste månaderna har jag fallit rakt ner i en mörk grop. Frun fick Parkinson . Ena dottern chrons och yngsta psykiska problem. Har hållt i hop familjen i alla år. Men då jag inte orkar, då faller jag. Ska aldrig känslan komma när man kan lita på sig själv.. faaaan

Profile picture for user AkillesU

Beklagar det som hänt med din familj! Förstår att det är tungt och att du bara vill ha styrka för att orka. Eller dricka något för att slippa tänka/känna.
Tyvärr så är det ju inte lösningen...
Och det vet du ju säkert då du varit med förut.

Styrkekram!

Profile picture for user Mrx

Tomen, jag minns att du skrev här för nått år sedan. Välkommen tillbaka eller vad ska man säga. Det låter som du har det riktigt kämpigt just nu.
/Mrx

Profile picture for user Tomen

Ja, har gått hur bra som helst ett tag. Sedan började bekymmer att hopa sig. Extremt korkat och tro att man klarat sig ur demons grepp. Konstigt. När man som mest behövs för andra så fegar man ur o börjar kröka igen :-(( .

Profile picture for user Denhärgången

Du var bland de första som skrev till mig när jag var ny här, vi kämpade ju våra första månader samtidigt.
Vad tråkigt att höra att du haft det så tufft, och fullständigt logiskt att inte orka kämpa med nykterheten under de omständigheterna. Men du vet ju att du har den där kraften inom dig, snart kämpar du dig upp igen.
Heja dig för att du hittat tillbaka!

Profile picture for user Tomen

Som svar på av Denhärgången

Kommer i håg dig. Hoppas allt gått bra för dig? Hade en period när jag ville snappa upp nya så ingen kände sig ”osedd”
Ville bara klaga av mig. Blev 3 dagars krök förra helgen Fred-Sönd och nu nykter andra dagen. Men märkt i min comeback att mitt drickande föröndras. Gått från mer öl och vin till starksprit. Får köra till bolaget varje vecka o fylla på Frugans förråd med dyr gin.
Nääää Herr P klarade inte av trycket från inre kärnan o allt som hänt i samhället . Men.. Är inte golvad ännu. Ska jobba hela helgen och tänker fan va nykter ??

Profile picture for user Mrx

Vi har ju räknat vita dagar tillsammans tidigare. Har ett svagt minne av att du också plockade fram din soda stream eftersom det blev jobbigt att släpa hem bubbel vatten. Jag är ej helvit nu för tiden. Jag har valt att dricka kontrollerat och det funkar rätt bra för mig. Jag håller fortfarande på med öl och rödtjut. Jag har jobbat hemifrån sedan pandemin bröt ut och känner mig uttråkad. Min fru jobbar så jag är mycket ensam. Vi kan inte ens besöka barn och barnbarn. Du verkar ju ha det jobbigt med sjukdomar i din familj. Vi får stötta varandra här på forumet. En dag i taget ?
/Mrx

Profile picture for user Tomen

Ja Det stämmer. Soda stream blev det mycket av, och så mycket bättre man mår. Har klarat av 3 vita dagen idag, trots ett jäkla sug idag att strunta i FHM restriktioner både vad det gäller covid och sunt leverne. Men gick till bilen i stället för baren och åkte hem till frun i stället . Vet att morgondagen blir jobbig pga sjukdomssituationen, men ska fan ta mig igenom den också och stötta familjen i stället för att sitta som ett fyllo på nån sunkig bar o tycka synd om mig själv. Bara att kämpa!!

Profile picture for user Mrx

Du gjorde ett bra val. Ingenting blir bättre av att dricka alkohol. Jag valde att dricka alkohol igår. Frun jobbar skift och gick på ledighet. Hon ville dricka vin igår och jag hakade på. Ingenting skumt hände men det var rätt onödigt. Jag känner mig bara trött och seg idag. Jag tänker inte dricka alkohol den närmaste tiden. Jag har liksom fått nog igen. Pandemin är kvar och jag är uttråkad även efter gårdagens intag. Visst blev det lite roligare en stund under berusningen men inget bestående. En dag i taget ?. Tomen, ska vi köra resten av december sober? Isåfall är jag på dag 1.
/Mrx

Profile picture for user Vinäger

Loggar in och ser att du är tillbaka, Tomen. På gott och ont, förstås. Som alltid. Bra ändå att ta tag i problemen.

Jag som har onormalt bra och ibland onödigt minne kommer ihåg att jag blev tillförordnad lucköppnare och tillika Lucia i din förra tråd. Letade upp inlägget och kopierar nu in min dikt från den dagen för två år sedan:

God luciamorgon! ?️

Som tillförordnad lucköppnare i dag och tillika utnämnd Lucia (det var minsann inte i går, inte i förrgår heller för den delen) vill jag försöka ge alla en fin start på dagen.

Dagens lucka är fylld av omtanke och presenteras som sig bör denna morgon på vers.

?⭐?⭐?⭐?⭐?

Stolthet

Ett ljus vill jag bära
för dig som är ledsen
som kämpar mot flaskan
i smyg där ingen ser

Ett ljus vill jag bära
för dig som är ensam
som så gärna önskar
att få vara som "dom"

Ett ljus vill jag bära
för dig som är rädd
att A ska gå före
både jobb och famij

Ett ljus vill jag bära
för dig som är modig
och törs ta upp kampen
mot vår fiende A

Ett ljus vill jag bära
för alla oss kämpar
som försöker vårt bästa
att i själ få ett lugn

Ett ljus vill jag tända
för forumets omsorg,
gemenskap och stöd
här är vi alla en del

Ett ljus vill jag höja
för vårt människovärde
du kan mer än du anar
lova att tro på dig själv

Med ett ljus vill jag lysa
upp stolthetens boning
så skör men så viktig
när vi gjort något bra

Ett ljus vill jag ge dig
och få dig att förstå
att trots några bakslag
är du fantastisk ändå

?⭐?⭐?⭐?⭐?

Kram till dig, Tomen

Profile picture for user Tomen

Först med ett stort leende att du minns vinäger.. Sen ett otroligt tack för den fina dikten som fick mig otroligt rörd...Tack ❤️

Profile picture for user Tomen

Som svar på av Mrx

Mrx. Jag är på.. Behöver en kick och utmaningar. Har i dag.. hmm är ju 7 dagar idag . En vecka.. psyket kasst,, men ändå bättre än att vakna upp bakis. Jag tror jag kan behöva några dagars försprång på dig. För sista tiden har jag inte klarat av det socialiserande drickandet som du har styrkan till. Men soda stream.. here we come

Profile picture for user Mrx

Tomen, nu kör vi. Soda streamen kommer att få det jobbigt fram över. Mitt psyke är oxå svajit just nu. Pandemin har gått hårt fram med alla mina sociala kontakter. Har suttit hemma och jobba sedan början av mars. Vädret är skit och det kommer aldrig några nya filmer på cmore. Jag behöver oxå en kick och ny energi. En dag i taget ?

Profile picture for user Tomen

I min del av landet lyser snön som alltid med sin frånvaro. Men alkoholmässigt känns det bra. Varje morgon känns det jäkligt bra. Mycket funderande på nätterna o för lite sömn. Men att slippa ångesten som alkoholen ger är värt så jäkla mycket . 12e dagen nu. Tror jag.

Profile picture for user Andrahalvlek

Det blir bara lättare för varje dag. Se upp med om alkoholdjävulen börjar viska i ditt öra: ”Så farligt var det nog inte, ett glas kan du nog dricka”. Ryt ”NEJ” direkt, börja inte förhandla!

Kram ?

Profile picture for user Mrx

Tomen, Bra jobbat! Den där alkohol djävulen ska du inte lyssna på. Ingenting blir bättre av att du faller och dricker gift. Du vet precis som jag att vi mår bäst när vi dissar alkohol djävulen. En dag i taget ?
/Mrx

Profile picture for user Tomen

Som svar på av Mrx

Än så länge funkar det. Julmust och sodavatten . Men,, ångesten förbättras ju med nykterheten. Men blir lite skrämd av mörkret och tomheten jag känner. En likgiltighet för allt jag kämpat för.. Får nog ta tag i det efter helgerna och prata med någon utbildad i depression. Sköt om er alla. En dag i taget ??

Profile picture for user Kaye

Hej Tomen
Jag känner igen känslan....
Det fysiska välmående när man slutar märker man snabbt.
Men det psykiska tar tid......
Tror att de som kommer igång med träningen och får lite endorfiner från den mår bättre.
Sedan kan det vara så att det man gömt i alkoholdimman kommer fram och helt plötsligt måste man ta tag i varför man mår dåligt.
Som de vise säger:
Alkohol är lösningen man tagit till för att slippa ta itu med problem.

Bra att du är uppmärksam på dina symptom.
Tror alla skulle behöva lite terapi.
God fortsättning

Profile picture for user Kaffetanten88

Jag känner ångest och tomhet jag med. Så känner så väl igen mig. Ska också ta hjälp när helgerna är över. Tror att om man ska ha en hållbar nykterhet så måste man jobba på måendet och sig själv. Alkoholen har ju ofta kommit i bilden för att trycka bort känslor man har. Så bra att du tar hjälp! Det kommer bli bättre och alkohol löser ingenting. Kram

Profile picture for user Ture

Hej Tomen, du har det jobbigt! Skitjobbigt.
Var trevlig mot dig själv, du kommer ur detta och har fin nykterhet
innan. Du jobbar dig tillbaka!

Profile picture for user Mrx

Tomen, jag funderar hur det går för dig. Här har det friats jul och nyår utan rusdrycker. Jag tog mig dock en karate fylla en av mellan dagarna. Du kan läsa mer om mina äventyr. Min tråd. Finns lite psykisk ohälsa i bakgrunden som ligger till grund för mitt dåliga beslut att dricka okontrollerat. Nu kör jag helvitt ett tag framöver. En dag i taget ?

Profile picture for user Tomen

Hallå vännen, och alla som stöttar.letade efter din tråd om psykisk ohälsa. Hittade den inte men ska gräva djupare. Är samma för mig. Har haft diagnos lätt bipolär. Var väl som vanligt inte helt ärlig när det gäller diskussioner om mig själv på djupet. Så det där med ” lätt” ska nog tas med en nypa salt. Har ju tyvärr i kampen mot min dotters psykiska ohälsa hittat allt för mycket som stämmer in med mig själv. Hon är på bättringsvägen från sin kollaps och de flesta dagarna river jag fram som hulken för att hjälpa henne. Men kommer dagar när den gröna gamma strålningen avtar och krogjövlen jag går förbi varje dag tar över mig. Så Annandagen sprack det . Skulle bara bli en öl och sen hem till frun. Räddningen var att de stängde kl 20. Men kom hem plakat och somnade i soffan 21:30 . Dagen efter slet ångesten så hårt så när frun var ute med hunden mjölkade jag vinboxen.. Alla hör inne vet hur dumt det är . Men tror de flesta gjort det. Går i det läget inte stå emot utan man planar ut ångesten genom att dricka ” normalt” självklart fixade jag fin middag och övertygade henne om att vi skulle öppna rödvinet . Så totalt 6-7 glas vin . Jag höll från 8-26/12 och från den 28e var det återigen vitt. Ska försöka köra vidare så under Januari. Sedan när övriga i familjen mår så bra som de kan. Då ska jag ta tag i mitt egna och försöka vara ärlig i mitt leverne och måendet .
Vi kör på, har numera kylskåp med bubbelvatten. Så kan inte skylla på att man inte har hemma.. kämpa på kompis vi tar våra dagar i taget

Profile picture for user Mrx

Tomen, jag skriver fortfarande i min gamla tråd dvs "Fyller ångest ". Jag har dock flyttat den till det vidare livet. Skrev lite nått inlägg om psykisk ohälsa som refelekterade hur jag mådde för stunden. Jag har en gammal ångest problematik i bagaget. Har käkat lyckopiller de senaste 20 åren för detta. Självmedicenering med vin känns rätt bekant som jag ska vara ärlig. Jag vet precis lika bra som du att det är fel väg att gå men ibland orkar jag inte göra rätt. Vi gör så gott vi kan. Jag har kommit väldigt långt på min resa mot ett hälsosammare liv även om jag inte är hel vit. Vi kämpar vidare med ännu fler vita dagar..

Profile picture for user Vinäger

Ja, vi har olika demoner att kämpa mot. Låter som att du har det ganska tufft. Bra att du har tagit tag i ditt liv och jag tror att det är viktigt att reflektera över orsaken till vissa beteenden.

Tack för pepp hos mig, det behöver jag.

Lycka till, Tomen!

Kram

Profile picture for user Tomen

2 fyllor under December månad . Ville ju det skulle stå noll. Men ödet ville annorlunda och i Lördags small det till. Hjärnan slog på tilt och stängde av ?? Så trampade inbjudan på favoritpuppen och slutade som så många gångers. Full och vakna upp med känslorna .. undrar om nån såg mig,, inte sa jag väl allt det... blääää ångest. Men kan jag hålla 2 fyllor i månaden så tänker jag vara glad. Fast målet är bara 1 under Januari. Så nu räknas det dagar igen .. kram

Profile picture for user Tomen

2 fyllor under December månad . Ville ju det skulle stå noll. Men ödet ville annorlunda och i Lördags small det till. Hjärnan slog på tilt och stängde av ?? Så trampade inbjudan på favoritpuppen och slutade som så många gångers. Full och vakna upp med känslorna .. undrar om nån såg mig,, inte sa jag väl allt det... blääää ångest. Men kan jag hålla 2 fyllor i månaden så tänker jag vara glad. Fast målet är bara 1 under Januari. Så nu räknas det dagar igen .. kram

Profile picture for user Tomen

Vet inte om mitt alkoholsug är otroligt starkt och snillrikt, eller bara helt blåst. Önskar i en ålder av 51 att jag kunnat lära mig det . Åtminstone få en liten ledtråd så jag i förtid kunde få ledtrådar . Haft 1 fylla i Januari och är precis som förr övertygat att jag kommer att klara resten av månaden för att jag vill. När jag får den viljan så backar suget, slaget förlorat . Känner mig stark , inga problem med att dricka vatten på helgerna , har idag haft ett tufft samtal med dotterns psyk läkare. Ett samtal ingen förälder är glad att göra och som lätt borde trigga i gång varenda varningssignal . Men inte för mig . Försökt isolera och analysera känslor och mående för att ngn trigger. Men inget .. Sedan jävlar . Då smäller det till. Pang! Och suget far över mig. Så tänker börja acceptera att 27-28 vita dagar / månad är trots bättre än 2-3 fyllor. Jag är som jag är. Kommer aldrig bli helt vit. Men tänker inte heller låta den fula, röda lilla djävulen sätta sina smällar hur han vill. Så kämpa på mot fortsatt vit januari . Kämpa ni alla ????

Profile picture for user Mrx

Tomen, Jag är inne på samma linje som dig med x-antal fyllor per månad. För mig är det viktigast att jag håller mig vit minst 27-28 dagar per månad. Har inga problem med att ersätta öl/vin med vatten under de vita dagarna. Jag har inga tankar på att bli helvit. Jag är nöjd med mig själv som det är just nu. Jag vill absolut inte bli högkonsument igen med stadiga 3 dryckes dagar per vecka. Det gäller att inte släppa kontrollen allt för mycket. Det måste finnas en balans i livet. Förstår att du har det tufft med din dotter nu. Vi kämpar vidare. Det som inte dödar blir man härdad av.. EN dag i taget.
/Mrx

Profile picture for user Tomen

Har lagt för mycket fokus på den helt vita linjen. Men ångest klubban slår så hårt när man trillat dit. Så säger samma kan man få till resultatet 28-3 alt 29-2. Då har man spöat skiten ur djävulen . Ligger i Covid nu så behöver inte ens fundera på ngt sug efter alkohol.
En dag i tag. Vi kämpar ??

Profile picture for user Mrx

Tomen, jag har precis haft covid-19. Det är en lömsk sjukdom. Frun va sjuk utan symtom. Jag fick däremot alla symptomer. Vi kämpar på med våra liv. Håller vi 28-3 alt 29-2 tycker jag att vi lyckats mota bort alkohol djävulen bra. Min senaste urspårning gav mig ångest i 3 dagar. Att man aldrig lär sig. Jag är 57 år och borde veta bättre. Nu blir resten av januari vitt för min del. Just nu känns det som jag även vill köra februari hel vitt. Sedan får vi se vad som händer under resans gång. En dag i taget ?
/Mrx

Profile picture for user Tomen

Ja fy fasen . Den är en prövning. Tagit greppet om oss alla i hushållet och är mer eller mindre utslagna. Fast jag har inte tappat lukt och smak. Vi gjorde dofttest i helgen och min gamla vän gammeldansken luktade som vanligt. Men suget på den var helt borta. Är ju givetvis för stunden . Men jag hakar på dig Mrx. Jan och Februari blir vita månader . Vi ska iaf kämpa för det ??

Profile picture for user Mrx

Tomen, hur mår ni i din familj med tanke på covid-19? Jag körde mitt första gym pass igår efter min covid-19. Fy fan va mycket kondis och ork jag tappat under en månads tränings uppehåll. Det är bara att kämpa sig tillbaka där jag en gång var. Alkohol djävulen är tyst hos mig. Känner mest avsky när jag tänker på honom. En dag i taget ?
/Mrx

Profile picture for user Tomen

Börjar ordna till sig för de två kvinnliga medlemmarna i familjen . Frun o dottern är på bättringsvägen . Är jag som är lite klenare:) Fortfarande halvdäckad av viruset. Men tack o lov inte så illa som för andra stackare. Inte behövt söka vård för det. Fortfarande så är enda positiva att det helt slagit ut längtan efter alkoholen .strongt att ta dig till gymmet . Förhoppningsvis kommer det gå snabbt att hitta tillbaka till formen innan du fick covid . Men inser hur jäkla jobbigt ett pass kommer bli efter detta.. kämpa . 1 dag i taget . ??

Profile picture for user Tomen

Då bockar jag av denna helgen . Vet inte vilken dag i ordningen. Men mer än två veckor iaf. Slutat räkna vita dagar och tänker verkligen ta 1 dag i taget o sluta upp att tävla mot mig själv. Jag drack inget idag och det är bara idag och i morgon som numera räknas . Trillar jag så trillar jag .. Styrka till er alla .

Profile picture for user Mrx

Tomen, hur går det för dig? Jag håller fortfarande 0:an vad det gäller A. Igår kände jag ett litet sug när jag passerade bolaget under en shopping tur. Gick stolt förbi och det är jag tacksam för idag.

Profile picture for user Mrx

Mrx har saker att bekänna. "Jag valde själv av egen vilja att njuta av öl, vin, ostkrokar, vit marlboro i kväll. Dåliga val jag gjorde men ändå var jag snäll mot mig själv. Det låter kanske konstigt men det är min resa på den här vägen mot ett hälsosammare liv. Jag slutade runtinmässigt röka år 1993. Jag fick röka cigg som verkligen smakade gott. Det blev mindre och mindre cigg för min del. Jag får dock röka om jag vill. Jag har alltid ett paket cigg hemma. Min farsa rökte 3 paket om dagen och morsan typ ett halvt paket. Så var det när man växte upp på 60 talet. Ikväll har jag tagit 3 st vita marlboro. Det är nästan två månader sedan jag rökte cigg. Ostkrokar är det mer än tre månader sedan jag käkade. Jag älskar dem. Tyvärr är det ej hälsosam föda som bör undvikas. Alkohol är en annan drog som man ska passa sig för. Jag har dragit ner rejält. Men i kväll var det väldigt gott med öl och vin tillsammans med mina andra laster. Jag föll men jag står upp imorgon igen. Det kommer att bli 28/3 för mig i Januari dvs 28 vita dagar och 3 med droger. En dag i taget ;)"
/Mrx

Profile picture for user Tomen

Svarade i din tråd.
Du snubblade till lite. Det kommer vi bägge göra och är ju vår plan att det ska hända. Viktigaste är att du vaknar idag och inte har ångest . Och köp inte hem ostkrokar idag. De är lömska rackare :-)
Kämpa på min vän ..

Profile picture for user Mrx

Tomen, Jag snubblade enligt vår metod att bekämpa mister A. Jag vaknade pigg och utvilad utan ångest idag. Jag drack lagom mängd med alkohol igår. Mitt resultat för januari är 28/3. Nu fortsätter vi kampen under februari. Jag siktar på minst lika bra resultat. Faller vi reser vi oss snabbt och tar nya tag. En dag i taget ?
/Mrx

Profile picture for user Vinäger

Skrev nyss i Mrx tråd att det är kul att ni har hittat varandra och strävar mot samma mål. Jag hänger på, till viss del, men lite i skymundan. Tack för pepp hos mig.

Kram

Profile picture for user Mrx

Vinäger, du är alltid välkommen att joina oss i vår kamp. Vi kör vårt race som bygger på sunt förnuft. Ju fler nyktra dagar vi kan samla är det bästa. Ibland faller vi men reser oss snabbt. Jag tycker det är en skön livsstil och trivs. Idag har jag varit morfar 100%. En dag i taget ?

Profile picture for user Tomen

Precis som Mrx säger, vi behöver vår Lucia, oavsett årstiden. :-)
Så ju fler vi är, desto mer stöttar vi varandra i vår kamp. Sedan att vi snubblar och faller då och då, tjaa. Är ju sådana vi är. För min del är det jätteskönt att konstatera att jag varken vill , eller kommer att klara 100% nykterhet. Målet att ha klar dominans på de vita dagarna varje månad känns mer rimligt och bättre i själen. 29-2 till lag vit i Januari. Låter ju lite som hockeysiffror på 70-talet när vi mötte Sovjet:-). Men är helnöjd med resultatet och blir spännande att hoppa in i Februari. Än så länge 1-0. Men nån gång lär säkert motståndarsidan försöka kontra. Men efter den dagen ska jag upp på benen igen i full mundering och stå emot...
Så vi kämpar vidare ,,,,,

Profile picture for user Tomen

Äntligen är man tillbaka på jobbet efter covid . Men blir en jobbig dag. Fått negativa besked ang fruns sjukdom. Medicinerna svarar inte som de ska. Vilket tyder på allvarligare och mer svårbehandlad variant. Så just en sådan dag som denna kan lätt få en på fall. Men fan heller. Alkoholdjävulen ska inte lyckas. Kommer att finnas till för familjen nykter och klarögd så många dagar som möjligt. Kommer en dag när det inte går att stå emot. Men inte idag, och fan inte i morgon heller . ????

Profile picture for user Mrx

Låt inte alkohol djävulen styra över ditt liv. Du behöver vara stark nu inför din familj. Ingenting blir bättre av att du dricker alkohol. En dag i taget ?
/Mrx

Profile picture for user Mrx

Min fru sedan mer än 30 år firade till mig på onsdag genom att köpa hem öl och vin. Nu 35 år senare jobbar hon fortfarande skift inom vården. Våra tre barn är vuxna och bor inte hemma. Vi har tre barnbarn. Ja valde att dricka alkohol ikväll. Frun jobbar helg och då dricker jag inte

Profile picture for user Tomen

Bra val att inte dricka i helgen när frun jobbar. Är övertygad om att du är på rätt bana igen och håller soda streamen sysselsatt :-)
Kämpa på min vän

Profile picture for user Mrx

Tomen, jag reste mig redan dagen efter mitt fall. Nu ligger jag nykter och fin och kollar TV. Imorgon blir det gymmet och en promenad för min del medans gumman jobbar. En dag i taget ?

Profile picture for user Tomen

Fan. Jag föll igår. Blev några öl och ett par Gammeldansk med några polare. Gick inte stå emot . Självklart drack jag mer än lagom. Vinglade ut från krogen och tog mig hem i vettig tid iaf. Men viktigaste är att jag varit fri från ångest idag. Varit ute på lång promenad och inget sug efter alkohol idag . 6-1 . Har en inplanerad Stockholmsresa till helgen. Är lite orolig för om jag kommer klara tågresan utan alkohol. Men mitt mål är fortsatt vita dagar . Kämpa !!

Profile picture for user Mrx

Tomen, vi faller ibland men reser oss snabbt. Skönt att du slapp ångest och sug idag. Jag kommer troligtvis att ha mitt nästa dryckestillfälle nu på fredag. Tänkte mysa till det här hemma nästa fredag med bastubad (OBS! jag vill inte romantisera över alkoholens betydelse. Jag kan lika gärna bada bastu med bubbelvatten). Tomen, du och jag har ju kommit ungefär lika långt i kampen mot vår alkohol konsumtion. Vi har ju som mål att ha så många alkholfira dagar som möjligt per månad. Detta koncept har visat sig funkat väldigt bra för oss. Jag fick synpunkter från Li-Lo i min tråd om hur jag tänker runt alkholen. Därför blev det lite edit i detta gamla inlägg.

Sedan kommer vi att umgås med barn och barnbarn resten av helgen. Det innebär noll alkohol när vi träffar dem. Styrka och kampen går vidare ??

Profile picture for user Tomen

Du har helt rätt . Detta är vårt sätt som funkar för oss. Hoppas ingen tror att vi romantiserar alkoholen. Vi vet mer än väl alla dess baksidor och finns ingen rak väg ur det som funkar för alla. Så den lite vingliga vägen tar oss sakta framåt. Låter härligt med bastukväll. Självklart funkar bastu och bubbelvatten ;-)
10-1 efter första perioden i Februari.. Kämpa på !!

Profile picture for user Mrx

Vi har gått den långa vägen och kommit fram till ett sätt som funkar för oss. Jag fattar att alla människor måste göra sin egen resa och komma fram till vad som passar dem bäst. Jag har aldrig velat bli nykterist på heltid. Jag ville bara hitta ett sätt att dricka mindre. Jag är tacksam för att jag fick kontakt med dig här för nått år sedan. Vi verkar leva livet i typ liknande cirklar. En dag i taget ?
/Mrx

Profile picture for user Tomen

Som svar på av Mrx

Det samma Mrx. Känns tryggt och bra att ” känna”dig. Är lite som en reflektion av sig själv när man läser om dig och dina upplevelser i med och motgång . Min förhoppning för några år sedan var att bli helnykterist. Gick all in . Lovade mig själv och de i min närhet att nu jäklar skulle det bli av. Gick på AA möten och efter ett tag så insåg jag att det var absolut inget för mig. Bra att det finns för dem som det fungerar för. Men för mig kändes det som om det var nån slags tävling om vem som hade trasigast själ eller vem som suttit inne mest. Förutom några som hade funnit ro i själen från Gud. Så ingen jag kunde likna mig själv med. Spelade inte i samma liga. Så jag mådde sämre av att sitta där och hittade mer ro hör med dig och vinäger och de andra. Så är först nu de senaste månaderna jag insett. Att den krokiga vägen är det bästa för mig och sluta bli besviken på mig själv. Den inspirationen har jag mycket att tacka dig för.
Så önskar en trevlig helg, vinkar när tåget rullar in i Stockholm i morgon. ?

Profile picture for user Tomen

Då har man klarat av tågresa t/r till Stockholm. På hemvägen satt jag dessutom väldigt nära bistrovagnen där det gick o köpa öl, vin och sprit. Men klarade jäklar i mig av det . Var nära, men höll mig till kaffe och vatten. ?? 14-1 och kämpar vidare.

Profile picture for user Mrx

Tomen, Äntligen kom det ett livstecken från dig efter helgens tågresa till Stockholm. 14-1 är ju extremt bra resultat så här i halvtid. :)

Profile picture for user Tomen

Tack.. Ja, jag är jättenöjd. Ska du också vara. Vi ligger helt klart på rätt sida i halvtid :-)

Profile picture for user Tomen

Torsdagar är min förrädiska dag. Vet inte varför det blivit så. Kanske för att helgen är nära och man tyckt man är värd ngn form av belöning. Tror iaf så har varit fallet för mig. Velat utöka helgen. Bättre att kröka 3 dagar i stället för två. Men inte idag. 17-1 och kommer vakna till 18-1 i morgon.. Kämpa !!!

Profile picture for user Mrx

Tomen, Torsdagar är luriga. Mitt jobb går i cykler vad det gäller arbetsbelastning. Jag har precis gjort klart leveransen i alla system. De senaste två veckorna har jag jobbat väldigt mycket och även övertid. Tidigare tog jag till alkohol för att orka igenom dessa perioder. Det är slut med sådana dumheter. Jag har hittat en bättre form av belöning. När jag jobbar hemifrån kan jag ta pauser och vandra omkring i naturen här hemma. Andas lugnt och känna in. Tänka igenom allt jag ska göra och kunna planera mitt arbete. Det är livskvalitet på hög nivå. Målet med min dag är att arbeta inte att åka till mitt arbete. Resa kommunalt 1 timme för att utföra mitt arbete känns som en dålig investering i min livskvalitet med tanke på att resan hem också tar 1 timme. Det blev många tankar som kom på pränt. Jag vill egentligen bara säga grattis till ditt super fina resultat 18-1. Jag ligger sämre till med mina 16-3. Kämpa ???

Profile picture for user Tomen

Då var den trista men korta Februari avklarad . Man har blivit en månad äldre och visare. Eller en månad närmare graven. Beror ju på hur man väljer att se på det :-) . Jag väljer att se månaden ur vishetens perspektiv . 27 vita dagar och en med alkohol. Snubblande nära en vit månad. Men vem bryr sig. Inte jag iaf. Är glad för mina dagar och tar enormt mycket lärdom av de dagarna som inte är vita. De ger mig insyn i att uppskatta alla andra dagar. Så jag plockar fram kulramen , vänder blad och välkomnar Mars. Sköt om er därute och kämpa på !!

Profile picture for user Mrx

Tomen, Nu kör vi vidare in i mars med samma strategi. Vita dagar gillar vi för då mår vi som bäst. Om vi faller reser vi oss snabbt. Du spö mig rejält i februari med ditt resultat. Jag känner mig taggad för att förbättra mitt resultat i mars. En dag i taget ?
/Mrx

Profile picture for user Tomen

Onsdag, nästan lika förrädisk som Torsdagar och Fredagar för min del. Mitten av veckan, lille-Lördag. Klart man kunde unna sig ett par öl. 2-3st. Max! Inte mer. Så blir det ändå 5-6 st och några shots. Begränsning har aldrig funnits i mitt alkoholintag. Börjar jag , så blir jag full. Aldrig salongsberusad. Men inte idag . Den här Pappan har lovat bort sig som chaffis till döttrarna. Både Fredag och Lördag. Så känns bra att ha det inplanerat. Alkoholjävulen har iaf aldrig lyckats få mig att köra bil. Så vad han än har planerat för mig i helgen så kommer han att misslyckas och första veckan i Mars kommer att bli vit ??

Profile picture for user Andrahalvlek

Att boka upp sig på sådant som kräver bilkörning är perfekt! Och det är så viktigt att man gör det för att man vill, så man inte sitter hela helgen och tjurar för att man inte får dricka. Känslan blir verkligen helt annorlunda då.

Kram ?

Profile picture for user Mrx

Tomen, onsdagar är luriga dagar. Jag har idag faktiskt gått och funderat på om jag ska starta grillen ikväll. Min skiftarbetande fru går på ledighet idag. Hon brukar unna sig två glas vin när hon går på ledighet. Jo, jag vet man kan grilla utan bira men det suger i tarmen. Precis som du är mina bromsar dåliga och två öl blir alltid 5-6 innan jag är nöjd. Om jag faller ikväll reser jag mig upp imorgon. Min helg är inbokade med aktiviteter som innebär nykterhet. Det finns alltså ingen risk att alkohol djävulen kan komma åt mig i flera dagar den här veckan.

Profile picture for user Mrx

Candle, aktiviteter är väldigt viktiga för att må bra. Jag får ny energi av att röra på kroppen. Idag blev det 8 km promenad och 2 mil på cykeln för min del. Pandemin gör att jag jobbar hemifrån sedan 1 års tid. Sociala möten är något jag saknar väldigt mycket.

Profile picture for user Mrx

Jag börjar månaden med ett självmål. Grill kvällen blev väl som för de flesta andra. Nån bira slank ned medans karenen gick till sig. Sen blev det rödvin. Jag har bara nyktra aktiviteter resten av veckan. Spinning 07.10 fredag morgon, köra en släkting på lördag morgon kl 8. Söndag morgon ska ut i naturen med friluftsfrämjandet på vandring. En dag i taget ?. Styrka Tomen ??

Profile picture for user Mrx

Tomen, Jag har 7 vita dagar och 1 röd hittills under mars. Den här veckan som kommer ska bli helvit enligt min plan. Hur har det gått för dig? Hur ser kommande vecka ut?
/MrX

Profile picture for user Tomen

Hej Mrx. Fick en ledig Söndag kväll och var ledig från jobb. Den kombinationen blev tyvärr lite för lätt och föll för frestelsen. Blev inga större mängder, men tillräckligt för att ångesten skulle mala i Måndags. Men tog mig snabbt upp på benen och tuggade i mig motgången. Sedan dess har det varit vitt . Så 10-1 känns acceptabelt i nuläget. Kämpa 💪🏻

Profile picture for user Mrx

Tjena Tomen, Vi har samma resultat 10-1, nu när det börjar dra ihop sig mot halvtid. Jag har bra feeling i mitt vita lag. Det röda laget ligger och surar men det är gör mig bara gott. Eventuellt blir det ett planerat självmål i slutet av den här veckan men ingenting är bestämt ännu. Vi kämpar vidare. En dag i taget.. :)

Profile picture for user Mrx

Frun gick på ledighet idag. Ingen av oss behövde dricka vin men vi gjorde det ändå! Lite busigt. I helgen ska vi åka flera timmar från Stockholm söderut och umgås med våra barnbarn i Skåne. Det ska bli nice! Garanterat en nykter helg står för mina fötter. Mina barnbarn ska aldrig behöva se mig full.

Profile picture for user Tomen

Hej Mrx och alla andra. Ett nytt baklängesmål och får lägga gårdagen bakom mig. Släppte på defensiven och direkt blev det en 2a i baklängeslagets fördel. Var inte planerat men satt plötsligt med det i glaset. Vet inte riktigt hur jag tänkte. Eller troligen tänkte jag inte alls. 14-2 och nya kommande vita dagar får justera resultatet till bättre siffror .

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Men oj då.. men härligt att din inställning är positiv 👊🌸❤
Du skulle verkligen behöva lite fler dagar i rad så suget lättade lite. Jag tror att det finns risk att ditt beteende matar bara suget.
Men bra jobbat Tomen! 14-2 är inte illa 💚👊🌸

Profile picture for user Tomen

Du har så rätt Mary. Mina 2 dagar kom för tätt . Är suget jag jobbar med att hålla nere. Men vissa dagar blir det övermäktigt . Vet att det låter konstigt. Men utan de 2 dagarna jag haft i Mars så hade jag inte klarat de vita . Fullt medveten om att belöningssystemet triggar fram dom . Men det som funkar är att inte låta de dagarna dra ner mig. Successivt så har jag förändrat drickandet enormt mycket . Ångesten har mildrats och orken har återkommit . Helt vit kommer jag aldrig att klara . Vill inte ens försöka igen. Det gör så jäkla ont att falla hårt och vägen upp är lång. Efter senaste fallet efter en väldigt lång nykterhet så insåg jag att min chans att klara mig ur är att minska dagarna med alkohol. Hedrar alla som klarar att helt avstå. Men jag vågar inte det. Kan ha 2-6 månader 12 månader . Men till slut faller jag och då är det tungt fall. Rädd att jag inte skulle orka känslan av misslyckande . Så därför väljer jag den här vägen . Fast besluten att Mars stannar på 29-2 . Och är förbaskat nöjd med det . Vi kämpar vidare @Miss Mary Poppins 💪🏻

Profile picture for user Mrx

Tomen, bra jobbat..
Jag förstår precis hur du tänker. Jag funkar på samma sätt. Har försökt att bli helvit och klarat av att vara vit i långa perioder. Jag tycker vårat koncept med att räkna vita dagar per månad är kanon bra. Jag får dricka alkohol 0 - 4 dagar varje månad om jag vill. Alltså välja tillfällen och dricka med måtta. Jag mår bra av det. Ångesten håller sig lugn och jag är piggare. Just nu har jag ingen tanke på att försöka bli helvit igen. Jag är nöjd med mig själv och mitt drickande. En dag i taget 😉

Profile picture for user Tomen

@Mrx låter som du är en stabil spelare ute på isen . Jag har problem med måttfullheten., Tar gärna 2-3 extra onödiga drinkar. Men haft ett helvete ned sjukdomarna där hemma. Fruns bromsmedicin fungerar inte alls nu och blir nya piller. Suck. Är ett jäkla skit. Man ser ens livskamrat brytas ner framför ens ögon. Var ju hon och jag som alltid skulle älska varandra. Och bli gamla tillsammans. Husbilen på kontinenten känns främmande .. men men . Vi kömpar

Profile picture for user Mrx

@Tomen jag har samma problem...
Jag har samma problem som dig med måttfullheten. Det blir gärna nått extra glas vin som är onödiga. Inte så att jag blir full som en kastrull. Det känns bara onödigt att häva i sig dessa extra glas. Det är min nästa grej att jobba med. Alltså minska mängden ytterligare och lära mig att stå över dessa extra glas. Du kämpar med din familj och sjukdommar. Det är jobbigt. Jag hoppas att din frus nya piller funkar bättre än de hon har nu. Jag har levt med samma kvinna i 35 år. Vi planerar att bli gamla tillsammans. Vi har redan bestämt var vi ska begravas och hur vi vill ha det när livet är slut. Livet är en kamp men vi ska alla dö.. Kämpa, kämpa, kämpa. Alkohol är inte lösningen.
/Mrx

Profile picture for user Mrx

@Tomen hur är läget inför påsken? Min påskhelgen kommer att innebära umgänge med barn och barnbarn. Det finns inte ens på kartan att nyttja rusdrycker under sådana omständigheter. Barn och barnbarn går före pilsner och rödtjut i alla lägen..

Profile picture for user Tomen

@Mrx Hej. Förlåt min tystnaden . Frun varit sämre ett par veckor. Men höll mig . Mars slutade bra . Trots att påsken var ett helvete med sjukhusvistelse för frun så höll jag mig. Blev bara de två dagarna. Så @mary hade rätt . En dålig start men tog sig. Min tanke är nu att Nolla April. Jag styr om mitt arbete mer och mer o kan spendera tid med familjen. Fått bägge barnen engagerade i en butik jag öppnat. Där träffas vi, pratar, gråter lite. Men mest skratt. Så livet känns uthärdligt just nu.
Kämpa på ni där ute.. ❤️

Profile picture for user Andrahalvlek

@Tomen Styrkekramar i massor till dig ❤️ Skönt ändå att barnen är involverade i allt det jobbiga både praktiskt och känslomässigt. Alla bördor blir lite lättare att bära om man hjälps åt.

Kram 🐘

Profile picture for user Mrx

All styrka till min kompis Tomen.
Väldigt tragiskt att din fru har blivit sämre. Jag har förstått att sjukdomen går i skov. Har två bekanta med samma diagnos. Jag föll igår men står upp idag. Tänkte testa att bara dricka "EN" öl. Mitt experiment funkade nataurligtvis inte. Det blev mer än en öl. Mina bromsar är fortfarande dåliga. Jag kanske får leva med taskiga bromsar resten av livet. Vilken tur att jag kan avstå alkohol utan problem. Nu kör jag vidare i min strävan om ett mer hälsosamt leverne. Jag har samma mål för april dvs 0-4 dagar får jag nyttja rusdrycker. En dag i taget 😉

Profile picture for user Mrx

Öppna en affär mitt i livet
Du öppnar en affär mitt i livet. Starkt gjort! När jag läser detta får jag tankar från min ungdom i skallen. Jag började mitt arbetsliv, 16 år gammal, som affärsbiträde på en stormarknad. Jag blir nästan lite avis. Jag har i hela mitt liv saknat tiden när jag jobbade inom handel

Profile picture for user Vinäger

Åh, Tomen, vad tråkigt att höra. 💗

Starkt ändå att kunna låta bli alkoholen. Jobbiga känslor är självklart bäst att möta nykter. Fint också att du och barnen har stöd av varandra. 💗

Hoppas att allt löser sig till det bästa.

Kram

Profile picture for user Sisyfos

Tomen vad fint det lät med dig och dina barn. Tänker att det är bra att ni har en plats där ni kan vara tillsammans i alla känslor. Å starkt och klokt att bryta på en gång.
Önskar dog allt gott!