Vill försöka igen!

Profile picture for user Glitterflickan

Åhh, att det ska vara så svårt! Har inte skrivit på ett år ser jag, men problemen finns kvar?.
Läste lite inlägg här igår och det var nog det som gjorde att jag vågar ta tag i mitt liv igen. Tack ska ni ha alla därute ❤️

Hör Marie Fredrikssons melodi i huvudet ” det här ska bli den bästa dan i mitt liv.... ” ( ett försök att mentalt peppa mig själv...?)

ser ut över ett grått filter från mitt fönster. Snart åka till jobbet. Drack igår. Vin och en drink. Åt massa onyttigheter ( som vanligt) . Ånger idag.
Vill må bra. Varför behöver jag så mycket tröst, för det är vad jag gör: tröstar mig själv när livet känns trist. Vill muntra upp mig själv, slippa ..
Ska börjat med naltrexon igen. Tyckte ni det hjälpte? Vet inte om jag tyckte det sist, men ska i alla fall ta tag i det hela igen nu. ?

Profile picture for user Jempa123

Vi är flera som är här för andra, tredje osv gången. Det är tufft men jag tycker det hjälper med forumet och att skriva här. Skriv varje dag och läs så kommer du känna igen dig och veta att du inte är ensam. Jag tröstar mig också för att livet är trist, men det jag funderar på är om alkoholen inte bara förstärker den känslan, att jag efter en längre tids nykterhet kommer känna mer glädje. Sen är det väl så att livet med alkohol också är tråkigt? Att det ger en konsekvenser som man inte vill ha? Det gäller och hålla fast i det, hur svårt det än är. En dag i taget. Kram på dig!

Profile picture for user Glitterflickan

Blir så glad och tacksam över er som skriver och stöttar.. ?
Har jobbat långdag idag. Är jättetrött och tänker snart lägga mig fast klockan inte är så mycket. Har tänkt mycket och kikat in här på forumet och min tråd under dagen för att se om någon hade skrivit.. ❤️
Känner mig lugn och nöjd just nu. Har ätit bra idag, inget godis eller småätande.
Hjälper naltrexon funderar jag? Tog i alla fall en idag och tänker så göra den här veckan.

Jag tänker ta en dag i taget och ska försöka skriva här ofta, som en dagbok. Behöver ventilera och såhär får jag ju mer respons än när jag skriver i min ”vanliga ” dagbok. Dock känns det mer naket och öppet, trots att jag är anonym. Känns lite läskigt att dela livet såhär..? Som att jag lämnar ut mig. Men glad över hjälpen jag får av er, mina okända kära vänner❤️ ❤️

Kram och god natt! ?

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Härligt att dagen varit bra!
Jag känner inte till mediciner. Jag har behövt bara Ipren. Men det finns andra kloka som säkert svarar snart ?❤

Berätta bara så mycket du vågar och vill. Jag tänker så att om någon känner igen mig här så hoppas de kommer fram till mig IRL och peppar ännu mer ???

So så gott ❤

Profile picture for user Se klart

Glitter behövs.
Man skriver så mkt eller lite man känner för, så småningom lär vi känna varandra utifrån de förutsättningar man önskar. Det är så olika.
Du skriver; varför behöver jag så mycket tröst? Den frågan funderar jag mycket på- alltså retroaktivt när jag drack. Vad som gjorde att just jag behövde lätta upp och koppla av och pigga på mig.
Ja, varför det alltid var liiite synd om mig med så stressigt jobb att jag behövde dricka mest varje kväll. Och så börja om på minus varje dag. Idag känner jag sällan behov att bli tröstad utom när jag är ledsen. Men då vill jag fulgråta och bli kramad av min man. Det funkar bättre än det där glaset (tre...j
Nä, sluta tänka på A som tröst.
Choklad, glass, fina samtal funkar.
Och det går att leva med sig själv nästa dag. Heja dig

Profile picture for user Majaela

Känner att jag med vill prova att få bort en stor del av drickande i mitt liv till att börja med endast 1-2/7 dagar inte som nu 7av 7 där jag dricker. Oftast 2-3 glas vin rätt stora. Får bara dåligt samvete och tycker om det alldeles för mycket. Det enda jag tänker på efter klockan fyra på eftermiddagen. Hoppas det går!

Profile picture for user Sattva

Hej!
Jag äter Naltrexone sedan 1 jan. Jag har sug, men vet ju inte om det skulle ha varit värre utan. Den största hjälpen jag får, är vetskapen att det ändå inte är någon ide att ta det där vinet eftersom jag inte kommer att få den effekten jag söker. Receptorerna i hjärnan är blockerade. Och då får det vara. Så för mig blir det en stor hjälp att bibehålla nykterheten när hjärnan börjar spöka.

Profile picture for user Glitterflickan

Hej!
I mitt huvud pågår flera monologer om vad jag ska skriva om. Jag börjar tänka på en sak, sen dyker nästa tanke upp.. känns som om det är så mycket jag vill berätta..
ja ja, får ta allt eftersom. Jag har i alla fall borstat tänderna nu, så det blir ingen mer mat eller något annat. Känns skönt. Vi åt kvällsmat tillsammans, jag o mannen. Blev senare än jag tänkt. Dels har jag inte varit hungrig och dels så var jag ute och gick med en vän. Har inte ätit eller druckit något onyttigt alls idag. Bra där! ??

Jag mår bra just nu. Ätandet av godis och glass hänger gärna ihop med mitt mående. Är jag stressad blir det lätt choklad mm. Det börjar oftast redan på jobbet. Finns lite i skåpet..
Alkoholen sätter även fart på det övriga suget på onyttigheter, så när jag håller mig borta från A så blir det automatiskt mindre av det och det är ju jättebra! ??

Tack Sattva för info om Naltrexon. Jag var väldigt trött igår, kanske en biverkan?
I alla fall tycker jag det hjälper idag ( 2:a dagen).

Majaela, jag tänker precis som du, vill få bort det där vardagliga drickandet, hålla mig till helgen, tillsammans med god mat och sen får det vara bra. Häng med mig nu! ??

Se klart, tack?!
Ja, jag har ju varit med förr och som vi alla, man får en chans till och en till, bara man vill själv!
Det här med tröst, det är inte det att jag tycker synd om mig själv, utan jag har funderat på orsaken till varför jag dricker och det är flera, men grunden tror jag är att jag behöver tröst på något sätt
? ?
Tröst för att livet känns tråkigt, har inget att göra, orkar inte göra, känner mig ensam, tänker på jobbiga saker som livet har fört med sig... listan är lång.

Det enda jag vill är att lära in nya botemedel för de känslorna. Att inte automatiskt fly bort med hjälp av alkohol och godsaker, som jag inte mår bra av i längden. Jag vill inte få tröst av chokladbananer och Aladdin, som lägger sig som en klump i magen till slut och där bilringarna ökar..
Jag mår inte bra fysiskt, då magen blir kass och jag känner mig seg dan efter mm. Samtal och kramar är 1000 gånger bättre! ??
Det är bara det att när jag väl börjat äta/dricka vill jag inte lyssna på råd. Då vill jag bestämma själv! Själv ta konsekvenserna.
Blir sur på min man om han påpekar saker. Därför vill jag inte berätta att jag nu ” ska sluta ”, för då blir det bara jobbigt.
Då ställer jag skyhöga krav på mig själv och tänker supermycket och får superdåligt samvete vid dylika påpekanden och att jag inte kommer klara det osv. ” du skulle ju inte..” Det är det jobbiga!!

Profile picture for user Glitterflickan

Ingen A idag och inget godis heller och det känns bra. Precis som jag vill ha det. Mitt mål är bara på helgen om jag vill. Känner mig lugn, målmedveten. Har lagat indisk mat idag, jag gillar vegetariskt. Mannen, som är ledig dricker både öl och Whisky, men det gör mig inget.
I morgon är det fredag och helg. Har inte bestämt hur jag ska göra då, om jag ska fortsätta hålla upp. Vi får se☺️

Profile picture for user Glitterflickan

Vaknade hungrig idag. Ovanligt, men förståeligt eftersom jag inte tillbringade kvällen i soffan inmundigades godis, glass och alkohol. Naturligt hungrig alltså.
Åt frukost och lunch, som va4 vegetarisk. Senare på eftermiddagen började jag känna oro, stress?
Varit mkt törstig också. Tog lite godis och frukt sedan mellanmål, som jag inte ätit de senaste dagarna . Hemma igen- hungrig!
Vi gjorde pizza. Gott! ? . Till detta drack vi vatten, Seven up och jag tog 1 glas vitt vin. Ändå känner mig ff inte nöjd, ätit 1/2 banan och lite choklad. Samma oro/ångest i bröstet. Vad är detta?? Kan det vara abstinens??
Har inte druckit någonting med alkohol sedan i måndags, inte heller ätit eller haft sug efter godis, glass choklad mm.

Profile picture for user Glitterflickan

Vad är det jag vill? Jag vill lyckas. Jag vill må bra. Helt. Dricker vardagligt 1-2 glas vin till maten på kvällen. Ibland cider eller öl i stället. Inte många dagar ren. Känner att jag mår bra, men funderar då och då på hur jag skulle må utan en längre period. 3 månader utan alkohol är en utopi för mig. Skulle säkert må bra av det..? Måste rusa nu.. kram🥰

Profile picture for user Kennie

Kanske testa att dricka alkoholfri cider/vin på vardagarna? Det där att dricka varje dag kan ställa till det på sikt, lätt att det eskalerar.. Och ta en vit månad ett par gånger om året, se till att behålla kontrollen. Kämpa på!

Profile picture for user Glitterflickan

Tack @kennie för råd. Ta en vit månad, ja men när då? Känns som att det aldrig blir rätt läge. Till hösten, när man inte grillar, har semester och unnar sig i så fall? För alkohol för mig är fest, avkoppling, ledighet, känsla att unna mig..
Som många skriver handlar det nog om att bestämma sig. En dag i taget i så fall.

Profile picture for user Kennie

Ja, den rätta tiden är svår att hitta, som du säger handlar det om att bestämma sig. Och att lära sig att det finns annat som sätter guldkant än alkohol. På sommaren finns det ju otroligt mycket annat att njuta av. Min nyktra sommar 2020 är den bästa jag haft, njöt så av natur, mat, bad och sol. Nu ser jag fram emot en till nykter sommar, frånsett möjligen något glas vin vid något tillfälle, häng på en bit och testa! Varje nykter dag är ett framsteg, att bryta vanan och få hjärnan ur sitt beroendetänk där alkohol är det enda som gör njutningen fullkomlig.

Profile picture for user Charlie70

@Glitterflickan jag skulle säga att den rätta tiden alltid är NU. Ser att du har varit medlem på forumet ett par år. Då tänker jag att du har haft ganska allvarliga funderingar kring ditt drickande under de här åren och kanske längre än så. Det kan gå åt mycket tid och energi när man är i funderingar kring hur man vill ha det, vad som är bäst o.s.v. Kennie skriver fint om sin nyktra sommar 2020 och kan bara skriva under på till tusen att guldkanten inte finns i alkoholen, den finns i livet självt. Jag är också nykter nu och skulle aldrig vilja ha det annorlunda.

Kram!