Är det sista flaskan nu?

Profile picture for user Mattematikern

Det är tisdag, ja jag vet, det är ingen dryckesdag? ändå sitter man med rödvinet och mår väldigt bra för stunden. Hur ofta kan man känna så innan det går åt skogen? jag känner att jag dricker alldeles för mycket och alldeles för ofta, samtidigt som jag har ett bra jobb och ekonomi, allt det där som alla pratar om. går det mesta i övrigt åt skogen. hur gör jag, för att förändra mitt liv, bli en människa som jag själv tror på igen? han som har livsglädje och faktiskt tar vara dagar på sina dagar istället för att se framemot att dricka fina röda i sin ensamhet.

Läst väldigt mycket här och är på många sätt väldigt imponerad av er andra, vilken kämparglöd och vilket stöd ni ger varandra! jag vill inte fastna i skiten i 30-års åldern. behöver erat stöd för att få leva ett värdigt och lyckligt liv.

/ Mattematikern

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Börja med att tömma hemmet (och kroppen) från alkohol. Ta en dag åt gången och fundera på vad du önskar dig av denna resa.
Jag peppar dig gärna och vill bli imponerad av dig!!

Berätta mer om dina vanor och vad du önskar. Kanske känner du igen dig i någon tråd. Läs och skriv.

????? Mary

Profile picture for user Mattematikern

Som svar på av Miss Mary Poppins

Tack för svar, det värmer. man känner sig väldigt ensam i denna värld ibland..
Jag kommer ifrån en elitkarriär inom idrott, bra förhållande men sen 1-2 år är det bara kras, ensam och full är ofta en vardag numera, slutat ringa de nära vännerna, när man träffar på dem på gymmet (när man väl är där) så undrar de vad jag varit och vad jag gör om dagarna, man ljuger och säger att det varit mycket på jobbet eller dylikt, sanningen är att jag sitter hemma i min lyxiga lägenhet och dunkar i mig vin, det måste väl ändå finnas något mer än det va?

Profile picture for user Andrahalvlek

Här är du bland vänner, som vet precis hur uppgiven och less du känner dig just nu. Håller med Mary ovan, töm hemmet och kroppen på alkohol - och ta sen en nykter dag i taget. Det är jobbigt som sjutton i början, det är många vanor som ska förändras och många tankar som ska förändras också. Men det är så värt det ?

Craig Beck på youtube är mitt tips! Han tillhör mina husgudar ihop med Annie Grace.

Kram ?

Profile picture for user Mattematikern

Hur gör ni? Hur tar ni er upp er första dag i erat nya liv? ett liv utan alkoholen, för att inte redan samma kväll öppna på nytt, för att träffa nya människor. ett förhållande känns ju avlägset när man bara vill hem och avlägsna sig från allt varje dag. är däremot väldigt imponerad av er och vill lära av er som lyckats och som kämpar för bättre dagar!

Profile picture for user Andrahalvlek

Inifrån och ut. Nu får det vara nog. Sen sysselsätter man sig. Promenader och löprundor är bra för då frisätter man må-bra-hormoner. Sen vilar man mycket, för man är väldigt trött i början. En hobby kan vara bra att skrämma liv i igen. Och sen pluggar man all alkisfakta man kan komma över, bokstavligen hjärntvättar sig med nyktra argument. Och sen firar man varje nykter dag genom att känna sig som en mallgroda ?

Plättlätt, och skitsvårt. Men allt man tränar på blir man bättre på. Fatta inga avgörande beslut just nu, sikta på tre nyktra månader. Under den tiden händer det grejer! Själv blev jag nykter ettåring den 9/2. Mäktigt ??

Kram ?

Profile picture for user Mattematikern

Som svar på av Andrahalvlek

Oerhört imponerad, tänk om man skulle få säga " Jag har bannemej varit nykter i ett år, inte ett jäkla glas" det har varit Guld värt som jag varit van med i mitt tidigare liv, blir otroligt peppad av er, men samtidigt orolig för att jag vet att det kommer en kväll imorgon också efter jobbet och ev träning om man är duktig. men hoppas, Det måste gå till slut - eller ja snart annars blir det inte bra som en annan skulle ha sagt.

Profile picture for user Andrahalvlek

Och läs, läs, läs här på forumet. Funkar som självterapi. När man måste formulera sig får man liksom syn på orden och vad de betyder egentligen. Man tar sig tiden att reflektera och analysera. Göra misstag, lära sig av dem, prova igen på ett annat sätt. Stadigt mot målet, om än vingligt i början.

Kram ?

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Liv utan A är sååå skönt. Sova sött och utan ångest. Slippa planera drickandet... oh så mycket jag vill säga, men mina ögon stänger sig nu.
Men läs på min tråd "nytt år, samma problem " så ser du hur jobbigt det kan vara i början och hur härligt det kan bli sedan!

Lycka till ?????

Profile picture for user Se klart

Jag är en av dem som ”banne mig inte druckit ett glas vin på ett år” Eller 14 månader snart.
Jag är ingen särskild lämpad människa att bli nykter utan har precis som alla andra med längre tid nykterhet i bagaget kämpat med detta på många olika plan. Men- det har varit värt det varenda dag!
Forumet är min ’metods” stöd och hjälp här är ovärdeligt. Att inte dricka är dock ett ensamt jobb som ingen kan göra åt dig.
Men tänk inte så långt fram i tiden, för mig var det vettigt att ta en enda dag i taget ”idag dricker jag inte” varje morgon. Läs och skriv, som andrahalvlek skriver.
Kram och välkommen! ?

Profile picture for user Miss Mary Poppins

? nu är klockan så mycket att jag skulle inte ens orka öppna en flaska... visst är det skönt när man har bestämt sig ???

Profile picture for user Ångestmoln

Känner igen mig i att sitta hemma och dricka ensam, det är så härligt på något vis fast ändå så sjukt och sorgligt. Älskar att strosa runt med ett vinglas och fixa med lite saker i hemmet. Så avkopplande och ”mysigt”. Bakfyllan är inte lika mysig... vet inte själv hur jag ska ta mig ur det. Mitt enda konkreta råd som hjälper är ”en dag i taget”. Lova bara dig själv att inte dricka just idag.

Profile picture for user Mattematikern

Hej allihopa, hoppas ni mår bra och krigar på där ute! här går det upp och ner, helgen blev det en del dricka, inte överdrivet vilket glädjer mig, men dock dumt. veckodagarna nu har det gått bra, hålla mig ifrån skiten, däremot nervös över att det är fredag och imorgon och helg, då är vi där igen.

Profile picture for user Mattematikern

Tack för att du peppar mig, hoppas verkligen du också lyckas göra något framsteg.. det ska väl gå? tillsammans på något sätt eller vad man säger, håller på dig!