Min resa för ett bättre liv

Profile picture for user Norrlandsgrabben

Ja, då var steget taget, nu var man medlem här.

Vet inte om jag ska känna mig lyckad eller misslyckad som faktiskt skriver det här inlägget, men det får väll tiden utvisa tänker jag.

Jag har inte varit nykter en hel dag på flera veckor och mer än en månad vet jag inte när det hände, kanske sommaren 2020, men det är gränspuck även där.

Idag var jag tvungen att sjukanmäla mig efter att ha druckit starksprit nonstop torsdag till fredag, i vanliga fall på mina "lugna dagar" så blir det 8-12 folköl på kvällarna efter jag har slutat jobba.

Det dröjde ända till 16.30 idag innan drägern visade 0.0 och nu kämpar jag för att klara mig från att åka ned till ICA som stänger 21, har jag klarat det så brukar jag klara natten då det är 3 mil till närmsta nattöppna butik.

Så det är kvällens uppdrag, sen hoppas jag att värsta abstinensbesvären ska vara borta imorgon och jag bara är småtrött. Det brukar vara så.

Profile picture for user Norrlandsgrabben

Ja en liten presentation borde jag ju kunna bjuda på iaf.

Jag är en 31 år gammal kille från Norrland, precis som för många andra här har jag kämpat i flera år med mitt drickande, jag dricker för mycket utan att kunna sluta när jag väl startar och har brottats med drömmen om att kunna dricka "normalt" och inte velat sluta helt.

Jobbar hemifrån under det här Corona-helvetet vilket har eskalerat det hela, det finns ju ingen som säger ifrån om jag jobbar bakis...

I övrigt så är jag första gångs husägare och tränar på att lära mig renovera under mina produktiva dagar, mina sämre dagar sitter jag vid min dator, ser serier och tömmer det jag har hemma tills det antingen tar slut eller jag däckar på soffan. För att dagen efter inleda dagen med att tömma det som är kvar.

Profile picture for user Ett förlorat Decennium

Som svar på av Norrlandsgrabben

Gud, vad jag känner igen mig. Har jobbat hemmifrån i ett år nu. Brukar ta en tur varje dag vad jag kallar "Triangel" (systemet, ICA för bakfylle mat å hem sedan) efter jobbet varje dag 4-5 dagar mer eller mindre varje vecka sedan helvte corona bröt ut och man behövde inte tänka på att någon skulle se en bakis. Nu när kroppen bokstavligen börjat sjunga på sista versen gör jag som dig. Ett nytt försök! Kämpa på skriv av dig här ta en dag i taget! ☺

Profile picture for user Norrlandsgrabben

Som svar på av Ett förlorat D…

av att ens privat ekonomi blivit bättre under Coronan, tidigare innan jag köpte huset så blev det nästan alltid öl på Oleayrs efter man slutat jobba, det fanns alltid någon från kontoret som ville haka på. Att jag gick varje dag, fast med en ny kollega reflekterade man sällan över.

Nu sparar jag massor av pengar på att inte pendla och kan köpa 6 öl på systemet för samma pris som en på krogen...

Profile picture for user Ett förlorat Decennium

Som svar på av Norrlandsgrabben

Jag har en högre närvaro på jobbet men eftersom ingen längre kan se att man är riktig bakis så har det blivit mer pengar i fickan men oxå fler turer till systembolaget. Ibland har jag undrat hur personalen tänker så jag har medvetet försök ställa mig i en kassa med en ny kassör varje gång. Men är säker på att dom tänker " här kommer 5,2:an med sin blåa väska ovårdat hår och kläder) musiken med sina hörlurar så att man kan låtsas att dom inte ser en rakt i ögonen. Men idag fick dom inte se mig ☺ imogon är det andra dagen från bakisdagen så kommer det klia i kroppen . Tar den fighten då!

Profile picture for user Andrahalvlek

Sätt undan en summa på ett konto varje vecka, kan vara bra motivation. Fokusera på alla fördelar med nykterheten, minsta lilla grej. Börja inte förhandla med alkoholdjävulen - ryt ”NEJ, jag ska inte dricka” direkt då tankarna börjar mala.

Lista gärna mentalt en topp 5 över fyllesynder som du kan drämma i skallen på alkoholdjävulen också.

Själv är jag nykter 13 månader imorgon, tjoho! Ett av de bästa beslut jag har tagit i mitt liv ??

Kram ?

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Det låter inte som att du lever drömmen direkt... ? Men härligt att det var då, och nu är nu. Grattis till ett bra beslut ???

Även om jag tycker synd om alla på dag 1-3 så är jag lite avis att ni får känna alla stora skillnader och känna er som vinnare. Man får sån kick när man lyckats ???

Ska bli spännande att följa din resa ???