Nykter igårkväll 😊

Hej på er!
Jag har varit med några månader utan att skriva själv, men jag har läst massor i forumen och tycker det verkar vara väldigt stöttande och trygg miljö här. Jag skulle behöva dricka helt!
Jag dricker nästan dagligen, men jag har knep för att få ihop det med livet i övrigt. Eftersom jag har sömnproblem så håller jag mig hela dagen och tar sängfösare på kvällen, och jag vet exakt hur mycket jag kan tillåta mig utan att jobbet blir lidande - även om det också händer ibland. Problemet är att när det är fredag så håller jag inte tillbaka, utan det slutar i minnesluckor. Det är därför jag inte drack igår (lördag). Så känner jag mig duktig idag, när nykterheten egentligen beror på bakfylla och en bortkastad ledig dag.
Jag har inte accepterat att jag har problem eller skulle vara alkoholist, varken för mig själv eller andra, även om sambon ofta tar upp mitt drickande. (Men jag ser svaren i testerna här som visar riskdrickande) Jag skulle vilja testa läkemedel mot suget - som jag har nästa alltid, men jag vill vara anonym. Är inte mogen att berätta om mina alkoholvanor för någon i hela världen.
Nu när jag haft en nykter kväll, så skulle jag vilja prova en till. Det vill jag ofta, men det är precis som om någon styr mig, och vips så sitter man med vinglaset i handen igen..

Profile picture for user Kennie

Välkommen hit!
Vad bra att börja skriva en egen tråd. Kan bara säga att mitt liv blivit så mycket bättre utan alkohol. Det känns inte så i början av nykterheten, men vartefter. Kämpa och var inte rädd att ta hjälp, man kan ju ringa alkohollinjen anonymt till att börja med!

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Grattis till ett bra beslut 🙏💚🌸
Egen tråd kommer att hjälpa dig oavsett vart i processen du är. Det är läskigt att sluta, man vet ju inte vad som förväntar. Men man ångrar aldrig att man varit nykter ❤🌸 välkommen hit 🌸❤

Profile picture for user Mitti80

Vill bara säga välkommen 🤗 in i värmen! Jag tycker du tagit ett stort steg till en förändring. För mig var "trådstarten" en viktig del då jag på något sätt satte ord på mina tankar. Även om man inte erkänt eller på annat sätt pratat om sitt förhållande till alkohol så är minsta lilla insikt hur alkoholen påverkar sig själv hur viktig som helst.

Tror starkt på dig! 💪