Nypåstigen

Äntligen är jag här. Nu efter många års dividerande, läsande och funderande är jag här.
Jag tror att jag inte har ett beroende men jag har ett riskbruk, jag kan den kvällen jag dricker inte sluta. Oftast inte. Jag dricker inte flera dagar på raken, tar ingen återställare, men är snarare megabakis och kan inte dricka dagen efter. Jag dricker till jag får en black-out helt enkelt.
Nu har jag sökt hjälpt. Träffade läkare igår, hämtade ut mina Naltrexon idag och tog första tabletten vid 15 tiden i eftermiddag.
Drack senast alkohol i fredags.
Här är jag.

Profile picture for user Kennie

Bra gjort! Både att börja skriva här och att träffa läkaren. Vi är många här som precis som du mer haft problem med kontrollförlust när vi väl dricker än att det blir för ofta. Och megabakis känner jag igen... Ljuvligt att slippa!
Välkommen!

Profile picture for user MrsWB

Såg din historia nu! Vad är det för medicin? Han inte träffat läkare men det kanske jag borde? Lär visa sig efter denna helgen...;-)

Mitt problem är som ditt - kan inte sluta när jag börjat utan går ”rakt in i dimman”...

Lycka till i helgen!

Profile picture for user Fröken H

@Kennie herregud, hur många helger har jag kastat bort genom att vara bakis? Ångesten. Självföraktet. Rädslan. Tankarna som kretsat kring problemet, är det jag eller alkoholen? Insikten att det "är något fel" på mig. Fast det är det inte. Människor ska inte kunna förgifta sig, reta hjärnan och belöningssystemet och sen komma undan med det. Vi är inte byggda så. Pusselbitarna faller på plats. Suget finns i bakgrunden. De aktiva tankarna styr. Skärtorsdag idag. För många en planerad suparkväll. Det ser samhället till att det är genom att man idag har köat till Systembolaget och inhandlat sitt gott, sitt unna. Sitt det som orsakar kaos, skilsmässor, tårar, oro och rädsla.
Skål på dig! Kall Trocadero zero är riktigt gott.

Profile picture for user Fröken H

@MrsWB heeeej! Medicinen ska ta bort suget och även ta bort topparna av ruset, den sköna känslan. Alkoholen ska liksom inte smaka och inte funka som den gör. Mitt mål är inte att bli absolutist men att lära mig vid vissa tillfällen att dricka måttligt. Men bara om det går. Annars kommer jag välja bort de tillfälliga förgiftningarna helt.

Profile picture for user Kennie

Ja, mina helger nu är så mycket bättre. Man inser efter hand att det finns annat att njuta av än alkohol. Och så mycket mer energi man får av att vila och göra roliga saker när man är ledig istället för att dricka och vara bakis. Påskmust blir det för mig, godast till påskmaten tycker jag!

Profile picture for user Fröken H

@Miss Mary Poppins ååååååh jag har läst din tråd idag. Väldigt givande, rörande och inspirerande. Min resa har precis börjat, sökte hjälp i måndags men det känns som att jag redan kommit såååååå långt.
En av mina första rädslor var att min fina sambo inte kommer orka, inte vågar ta risken att jag inte kommer lyckas och att jag därmed förlorar honom. Nu har jag mentalt bestämt att i sånt fall får det bli så. Jag MÅSTE göra denna resa, med eller utan partner.

Profile picture for user Fröken H

@Kennie jag har köpt fröer och växter idag. Nu får det bli en heldagsaktivitet att påta i trädgården och inte förut nåt jag försökte att bli av med fort, trött bakis och yr... Förut var det något som sedan belönades med vin, woop woop.
Mycket omprogrammering som ska ske.

Profile picture for user Fröken H

@Kaffetanten88 tack snälla du! Ja visst är det helgalet vilken plats ett gift som alkohol fått i samhället. Vi får alla kämpa på och hålla oss på det spåret vi har valt. Glad påsk.

Profile picture for user Torn

Hej! Jag tänkte bara säga att jag tycker du har helt rätt inställning och jobbar på jättebra! Du har verkligen tröttnat på alkoholen och insett vilket gift det är. Bra också att du sysselsätter dig med annat ( tex påta i trädgården) . Det gör det hela enklare. Och att du verkligen lyfter fram minsta lilla fördel/seger du upplever. ( positivt inställd) Läs noga hur andra som ligger före dig har agerat, och vad som fungerat bra för dem, och ta rygg på dem.

Glad påsk! 🤗

Profile picture for user 2021 nykter

@Fröken H varmt välkommen hit 😊 Bra att du sökt hjälp! Mycket handlar om att komma till insikt tror jag och det låter som du kommit bra bit på vägen. Kämpa på så kommer vinsterna slag i slag, bara att slippa ångesten är värt att avstå tycker jag! Ha en fin påskafton 🐣😊

Profile picture for user Fröken H

@Torn tack! Vad härligt att du känner av min positivitet! Jag möttes imorse i spegeln av en fräsch, inte alkoholpluffsig och svullen kvinna i sina bästa år men av en med ett smalt ansikte, glittrande levande ögon och en som log så brett. Så underbart! Ingen ångest i kroppen, Inga negativa känslor. KLAR I HUVUDET! Jag vill vara denna jag, alltid.
Min sambo har den bästa partnern han kan ha. Jag är den glada, energiska och positiva tjejen han träffade. Usch när jag tänker på den trötta, hängiga, negativa personen jag blev. Vilken yrsel, halsbränna, huvudvärk och trötthet jag haft.
Jag ser färger helt annorlunda. Hör ljud klarare. Orkar vara glad och busig. JAG ÄLSKAR LIVET!

Profile picture for user Fröken H

@2021 nykter Glad påsk! Jag är så glad att jag hittat hit, både hit till forumet och hit där jag är i livet nu.
Vi kämpar på, även om det just nu inte precis känns som nån kamp... Jag vet ärligt talat inte om det är medicinen som gör att jag inte har sug och mår så bra eller om det är livet som visar mig vägen och hur det ska kännas att leva. Jag spricker av energi och glädje.

Profile picture for user Fröken H

En liten uppdatering. Har varit och skrivit i andras trådar, men kör en uppdatering här.
Dag 11 pågår. Vilken vändning livet gjort! Jag känner mig så otroligt klar I huvudet och fri från ångesten som malt i maggropen konstant. Det är mycket lättare att ta tag i saker nu. Stå upp för mig själv. Jag kan stå med huvudet högt i rak i ryggen. Det kan inte komma plötsliga överraskningar runt hörnet, jag behöver inte ägna tid åt dåligt samvete, oro, negativa känslor om mig själv. Jag har inget sug.
Jag mår så sjukt bra!
Nu vill jag jobba, jobba, jobba och när jag är ledig kommer jag inte vara inne i en dimma så då får jag saker gjorda. Inga bakisdagar i sängen, istället får jag saker gjorda.
Så mycket extra tid och så mycket energi!
Vad ska jag göra med alla pengar jag inte spenderar på gift och ångest? 😀
Nu har jag klarat många fällor: onsdagar, fredagar, lördagar och hela påskhelgen. Minor överallt.
Jag har totalt inget sug. Det är förmodligen helt tack vare medicinen Naltrexon som motverkar sug och tar bort alkoholens wohooooo toppar, ifall jag skulle dricka.
Nu börjar blåmärkena från mitt hemska fall i trappan blekna, likaså ångesten och livet som törstiga jag som inte kan sluta hälla upp vin från dunken.
Det är en sådan otrolig känsla av frihet att vara borta från giftet. Äntligen.

Profile picture for user Kärring

@Fröken H Så underbart att läsa ditt inlägg! Jag längtar och hoppas, att jag kommer att känns som du!
Längtar efter energi och att inte känna att kroppen är tung och seg och ingen energi alls. Jag är så glad för din skull och håll i det här nu!

Profile picture for user Fröken H

@Kärring tycker du ska modifiera ditt nick till käring. 😘
Du är på så god väg! Vandrar hand i hand vid din sida. Vi fixar detta! Vi är så värda att blomma ut och bli den bästa versionen av oss själva. Lagom till sommaren.
Tänk dig friheten att en sommarkväll kunna ta bilen och ta ett kvällsdopp! Eller åka och titta på solnedgången nånstans. Ta en sväng in till stan. När du vill. Hämta upp barnen vilken tid som helst på dygnet. Friheten!
Det enda vi behöver göra är att INTE ta en endaste klunk alkohol. Hur svårt kan det vara? 🌺❤🌼

Profile picture for user Fröken H

@Miss Mary Poppins jag blir extra varje gång DU skriver! Tack! Du inspirerar och lyfter mig ska du veta. Vilken resa detta är. Vilka underbara människor som finns här på forumet. Vilken kamp vi kör. Tänk vad vi visar våra familjer, barn, vänner. Det är en fantastisk känsla att ta tag i sitt eget liv. Jag sprudlar.

Profile picture for user Fröken H

Mina alkoholfria tips efter första vita helgen. Det råkade ju vara en långhelg dessutom med många risker eller snarare möjligheter.

☀️🌝🌞☀️🌝🌞☀️🌝🌞☀️🌝🌞☀️🌝🌞☀️🌝🌞

1. Alkoholfritt öl. Det finns många goda. Lidl har två varianter som inte är speciellt dyra. Ser ut som vanligt öl, så vill man inte flasha till alla att man dricker a-fritt så är det ett alternativ. Triggar inget sug hos mig.
2. Alkoholfri cider. Finns i olika varianter. Även light.
3. Mojito. Fun-light mojitosmak och sprite zero. Jag undviker inte aspartam, annars spricker det. Ta ett fint glas och massor med is. Ha i extra mynta om du råkar ha det till hands.
4. Sanbitter. En aperitif som finns att köpa på bolaget. Små små flaskor. Rött och bittert som campari. Ta ett fint glas. Massor med is, en flaska Sanbitter, sprite zero och citron ur flaska. Woop woop. Perfekt att smutta på innan middagen.

Ibland är det kul att festa till det med nåt gott och giftfritt i glaset. Även för oss torra, vita, tråkmånsar.

☀️🌝🌞☀️🌝🌞☀️🌝🌞☀️🌝🌞☀️🌝🌞☀️🌝🌞

Profile picture for user Fröken H

Dag 12 börjar! Onsdag. Förra veckan, första onsdagen lärde jag mig att onsdagen är triggern att dricka på fredagen. Den väckte suget som jag höll dämpad på torsdagen. Sen kom fredagen och då fick man...
Denna andra onsdag blir det fokus på annat. Kanske ska kolla på en riktigt bra film.
Ha en skön dag alla kämpar!

Profile picture for user Kärring

@Fröken H Exakt hur svårt kan det vara!? Vi fixar det! :)
Jag har försökt att ändra mitt namn till Kärring-Drake faktiskt :D Men hittade inte riktigt på var man kunde göra det.

Profile picture for user Kärring

@Fröken H Haha visst är den söt?! 😄 Tyckte den passade och plus, om jag byter namn så kommer ni ändå känna igen mig 😁
Vaknade tidigt som fasiken men känner mig stark fast jag är lite rädd för helgen som närmar sig. Men jag ska klara det här, jag ska det!
Igår tänkte jag lite så här; Hm, sen när jag mår bättre så kan jag kanske dricka liiiite ibland... Åh, dumma hjärna, nej det kan jag ju inte! Jo, ett tag kan jag det och sedan spårar det igen. Borde ju lärt mig det nu, efter typ 30 år. Ja, inte för att jag varit full i 30 år, men ända sedan alkoholdebuten för typ 30 år sedan har jag ju haft ett dåligt ölsinne och spårat med jämna mellanrum.
Jag vill bara stänga av hjärnan när den drar igång så där. Jag gick ut och rensade en rabatt istället, det hjälpte faktiskt! Och lyssnade på Rebecka Ålunds Jag som var så rolig att dricka vin med.

Idag blir en bra dag! 🥰

Profile picture for user Kärring

@MrsWB Ja! Så skönt att känna sig starka tillsammans! <3 Klart att vi fixar det här, det måste vi! Och om vi snavar och faller så lyfter vi varandra!
Idag känner jag mig verkligen som en drake! Stark och modig, fast inte så grön då 😁