Jag har lovat mig själv att vara nykter i 2 månader nu för att se om jag mår bättre. Jag har aldrig varit nykter längre än 2-3 veckor i sträck senaste 12 åren, oftast mindre än så, 3-5 dagar som oftast.
Sista 5 åren har jag druckit så mycket jag kan så ofta jag kan. 50-60 standardglas i veckan, med perioder på 3-5 dagar med total återhållsamhet för att sedan gå på igen. Dricker bara kvällar och helger men känner att förmiddagarna börjar påverkas så vill testa att göra ett rejält avbrott innan det påverkar jobb och andra saker för mycket.

Jag dricker av en jävla massa olika anledningar, mest för att det är gott och roligt men även för att få tyst på surret i skallen då det är mycket på jobbet eller i livet som pågår, eller för att döva ångesten, döva skammen från tidigare fyllor då jag gjort bort mig eller inte minns vad jag sagt. Jag dricker även för att känna ruset, glädjen, känslan då allt släpper. Jag dricker för att det är socialt. Är social även utan alkohol, men det är klart att det hjälper ännu mer. Jag blir glad av att dricka, aldrig arg eller våldsam, men det får andra konsekvenser i längden och nu vill jag testa att vara helt nykter i 2 månader som sagt för att se hur jag mår efter det.
Förhoppningsvis mycket bättre! Och en vilja att fortsätta vara nykter. Annars vet jag inte vad som skulle hjälpa?

Jag har bett läkaren om Campral då jag vid tidigare försök inte klarat längre än 2-3 veckor och då tyckt att jag "mår bra igen" och att "så farligt var det inte sist". Jag känner också efter 2-3 veckors nykterhet att allt blir så jävla tråkigt, så jävla jävla tråkigt. Vissa kvällar och helger sitter jag i soffan och hittar inget att göra, inget att kolla på, ingenting att göra. Jag tycker att tillvaron blir skittrist utan alkohol.. riktigt jävla pisstråkig.

Jag hoppas i alla fall att Campralen kan hjälpa mig med att minska suget. Är inne på dag 4 med Campral nu och känner ingen större skillnad ännu. Jag har varit nykter 5 dagar och det har gått bra ända fram till idag. Idag har jag känt ett enormt sug och rastlöshet. Känns som att det inte finns något jag kan göra för att bli av med känslan.. (förutom att dricka då, men så lätt ger jag mig inte den här gången)

Jag skriver mest här för att få ur mig något, kanske det är skriva här som hjälper mig mot rastlösheten.. vem vet. Jag har försökt förr och misslyckats, men den här gången är det mer på riktigt. Det börjar få för stora konsekvenser att fortsätta dricka och det är så mycket i mitt liv som är bra nu så jag har verkligen motivationen att göra det här nu och förhoppningsvis klara av det!

Trevlig kväll och glad påsk!

@Textaren hallå. Vill bara kika in så du vet att du inte är ensam. Dag 6 här. Första gången jag sökt hjälp. Campral tar du flera ggr per dag? Jag började ta Naprexol igår. Just nu är jag helt yr av trötthet. Tycker mig känna av muntorrhet som en biverkning.
Sov gott snart, kämpe!

Välkommen Textaren🌺. Att lära sig om sitt missbruk/ beroende är viktigast..Du verkar vara något på spåren, efter dina tidigare försök till förändring..Läs och skriv här på Forumet..Läs framförallt trådar du tror kan hjälpa dig..Det känns ofta trist i början av nykterheten.Hjärnan är ju van att få alkohol för att glädjas..Precis som man kan ta droger för att må bättre just tillfälligt. Sen kommer baksmällan..Här på Forumet finns stöttning..❤️ Ha en a-fri och härlig påsk..👍🏽🐣🐣🐣

Själv dricker jag alkoholfritt på löpande band här. Inte att det ersätter. Det vet jag ju. Men om man dricker tillräckligt många känner jag att suget försvinner.

Anonym26613

Välkommen in tillvärmen @Textaren ❤🌸❤

Jag hade också "enkelt" några dagar men nästan att jag räknade timmar till nästa glas. Känner inte till medicinen du äter. Vad gör den?

Den där tristessen är jättejobbig!! Hatar den. Tidigare kunde jag inte slappna av utan A. Men efter ca en månad blev kroppen lugnare och huvudet lite mer tyst. Det är individuellt så klart. Så ditt mål på 2 månader är jättebra 🌸🙏💚

7 veckor har gått.
Det går bra, vill oftast inte dricka. Känner sällan sug.
Men idag är jag nere. Trött, rastlös, deppad.. pissigt väder ute. Ensam. Fan vad tråkig tillvaron kan vara ibland..
Vill inte behöva vara nykter resten av livet, vill lära mig att dricka mer normalt. Men är rädd att förstöra det jag nu klarat så bra i 7 veckor. Nästa måndag går mina 8 veckor ut som jag satte som mål. Jag hade hoppats att jag efter dom veckorna skulle vilja fortsätta, och det vill jag till viss del, men inte när jag mår så här. Känns så jävla tråkigt att inte få "unna" sig..

Dricker alkoholfritt öl på tillställningar - även om det är sällan nu för tiden med pågående pandemi - det går bra tycker jag för det mesta. Men saknar alkoholens positiva egenskaper. Känslan av då allt släpper. Tankarna skingras. Glädjen. Rastlösheten som försvinner. Hittar ork att göra saker, för studen iaf.
Men saknar inte de dagar per månad då man är nere på botten, då alkoholen inte längre hjälper, då alla negativa egenskaper av alkoholen och ångesten visar sig.. men dom kommer så pass sällan så det brukar vara värt det. Men ibland går det så långt att det inte är roligt längre. Där var jag för 7 veckor sedan och bestämde mig då för att köra 8 veckor utan alkohol.

Har gått ner i vikt under den här perioden. Det är positivt. Men det går så sakta, vill se mer resultat nu.. orkar inte vänta.

Jag undrar om jag skulle må så här i perioder även om jag inte hade alkoholproblem? Det kanske finns något bakomliggande. Vad är normal nedstämdhet, trötthet, rastlöshet och vad är onormal?

Under perioder då jag är nykter så köper jag mkt saker på nätet och spelar på Svenska spel och ATG. Är det någon typ av kompensation för alkoholen? Det känns bra när jag gör det.

Skulle vilja träffa någon och prata om allt det här. Vart vänder man sig? Psykolog, kurator? Vad är skillnaden? Vart hittar man dom?
Är dom inriktad mot alkoholproblem eller behövs inte det?

Hej Textaren,
Hoppas du har en bättre dag idag.. Svårt att veta vad som är normal nedstämdhet, men något jag hört är att om ditt humör får dig att låta bli att göra saker, eller förstör relationer, så kan man behöva hjälp. Jag gick till min allmänläkare som bokade in bedömningssamtal hos psykolog, som sedan föreslog samtalsterapi under en tid. Det hjälper att få sätta ord på känslor tycker jag. Du skriver att nackdelarna med att dricka oftast inte är så farliga. Kan du se om ditt drickande förändrats över tid? För många är det ju så att vartefter åren går så tar det negativa långsamt över. Och då brukar nån överlevnadsinstinkt kicka in som får en att göra ett krafttag. Läste någon som sa att det där nykterhetsfönstret är inte öppet för alltid. Det kanske finns en anledning till att du tagit dig igenom det just nu? Ge det lite mer tid skulle jag säga. Att testa att dricka igen när du inte mår bra tror jag kan vara en dålig idé. Och nätkasino och shopping låter som substitut för mig. Så varför inte söka hjälp som du är inne på, du har ju redan tagit dig en bra bit på egen hand... Jag tror du kan hitta ett sätt att må bättre utan beroenden...

Kaffetanten88

Hej @Textaren! Ja du. Det är svårt att veta. Jag tycker inte det är en dålig idé att gå till vårdcentralen och be att få prata med någon till att börja med. Sen kan ju de känna efter om de är tillräckliga för dig eller om du behöver någon med en specifik inriktning.

Jag tycker att det låter som du byter lite beroende ja och det är väldigt vanligt. Jag gick från alkohol till koffein i mängder vilket inte har hjälpt den ångest jag har.

Min psykiska hälsa ska vi inte ens prata om då det kommit fram massa saker sen jag blev nykter för 5 månader sen men framförallt att jag är bipolär. Så ja det kan ju ligga saker bakom att man dricker som man behöver jobba med. Så känner du att måendet inte blir bättre av att du är nykter så tycker jag att du ska söka hjälp.

Lycka till! ❤️

Tack för era fina svar!
Har svårt att sova ikväll.
När släpper ångesten och skamkänslorna? Går det någonsin över helt?
De håller mig vaken alldeles för länge vissa kvällar och på dagtid vrider jag mig och grimaserar av ångest och skam när tankarna kommer. Oftast handlar det om saker jag sagt och gjort genom åren som hjärnan tydligen vägrar släppa..

Kaffetanten88

Det går över. Blir lättare och lättare. Man ska inte grubbla så mycket på det man har gjort. Visst jag får också tankar ibland på det och får så ont i själen så vet inte vart jag ska ta vägen. Du kan inte göra något åt det. Det du kan förändra är framtiden. Se till att det inte händer igen. Se till att framtiden blir ljus. ❤️@Textaren

Distraktioner är vad som hjälper mig när hjärnan drar igång och ältar något. SR play har då mycket som är bra på ett lugnt sätt- intressant men inte upprörande. Tex Filosofiska rummet och Söndagsintervjun. Och för mig avtar styrkan i det som ger mig ångest. Vissa saker tar längre tid, men jag har börjat lita på att det mesta går över. Och att förlåta sig själv, det är ju sällan man velat något ont...