Ger mig inte!

Efter jag bestämde mig för att förändra mitt drickande i januari 2020 (första gången) så har det blivit några försök och några dikeskörningar. Men jag har lärt mig mycket på vägen.
Nu blir det 3 v igen imorgon och det är lång tid för att vara mig.
Den här gången känns det helt annorlunda dock. Poletten har verkligen ramlat ner och jag ser så tydligt att det är ett beroende. Tidigare har jag sett vinet som ”enda sättet” att koppla av efter en stressig arbetsdag och en belöning när något gått bra m.m. Men nu är det då tydligt att det är BEROENDET som vill ha. Det gör det enklare att tänka så och hålla det ifrån sig. Efter en stressig dag behöver jag vila! Jag behöver inte dricka GIFT (som alkohol faktiskt är).

För första gången ser jag också att det kommer gå att vara alkoholfri vid situationer där jag normalt druckit socialt med andra. Bryr mig inte om vad andra kommer säga när det är dags. Nu under pandemin kan jag jobba på att stärka mig själv och förbereda mig på det.
Att dricka måttligt är alldeles för energikrävande och jag kommer iaf inte lyckas med det. Just nu känns det som en befrielse att slippa dricka.

Var hos min bror och hans familj igår och de drack vin. Kände inget sug utan mera ledsen att de ville ha gifter i kroppen. Har aldrig känt sån avsmak för alkohol förr. Min bror har förhöjda levervärden med pga annan sjukdom 🥲

Och så grymt ett få en längre ledighet över påsken och få må gott utan alkohol. Slippa komma på jobbet helt plufsig sv allt drickande som jag annars gjort!
Tacksam på riktigt! 🙏🙏

Ha en fin påsk alla här! Ni har hjälpt mig så mycket genom att dela med er i era trådar!🐣💗

Profile picture for user Onkel F

@My72 , Välkommen och grattis till dina nyktra veckor! Fortsätt på den inslagna vägen. Du har kommit till bra insikter, håll fast vid dem så kommer det att gå bra! Fortsätt läsa och skriva ner dina tankar och funderingar här, det hjälper!

Ha en fortsatt trevlig helg, och, framför allt, ge dig inte!

Profile picture for user My72

Är hemma igen efter en resa till mina föräldrar. Ingen alkohol serveras där då min pappa är nykter alkoholist numera. Skönt..
Men kom hem nu och vanligtvis brukar jag dricka när jag kommer därifrån då man håller upp några dagar där. Känner mig lite ensam och hetsäter godis istället. 😅
Har märkt att jag gör lika med godis glass mm som med alkohol. Vill helst äta ensam och allt måste ätas upp som jag har hemma. Även om man inte mår bra av det. Crazy..

Tredje helgen nykter nu då. Känns bra! Men rädslan finns ju där ändå för det är väldigt kort tid ändå.

Profile picture for user Torn

Hej My! Jag har sett dina inlägg sporadiskt här det senaste året och sett hur du har haft det jobbigt.❤️ Den här gången tror jag att det kommer gå bra, för nu har du accepterat att du är beroende. Du har helt enkelt upptäckt att det funkar inte att dricka då. Det känns som om du har testat klart och fått nog. Skriv mycket här, det hjälper. Bra jobbat med tre veckor! Härligt att du inte ger upp! 💪

Kram

Profile picture for user My72

Tack för de fina orden.💗@Torn
Ja nu känner jag mig klar.
Blir så tydligt med när man kan räkna upp så många vinster med att vara alkoholfri men så dricker man ändå och förstör allt. Helt klart ett beroende.
Har upplevt när jag slutar med socker så får man tillslut ett lugn i kroppen och jag hoppas det är lika med alkoholen.
Vill inte kasta bort mer av mitt liv på alkohol.
Botten för mig blev när jag drack 4 bib i februari. Mådde så dåligt och fick rejält ont i magen och ville inte plåga mig själv med mer vin men fortsatte ändå. Känns inte värdigt!

Men nu ska jag jobba vidare och klara denna gång. Det är nog mer än 12 år sedan jag var nykter så här länge och under en längre ledighet dessutom. Det gör gott!
Måste hitta nåt att göra istället känner jag. Bor ensam och det kan bli tomt ibland.

Profile picture for user Cilla8

Grattis!!👏 Tänk när jag varit nykter i 3 veckor. Har inte hänt i mitt vuxna liv.
Idag är min första dag efter att poletten att jag är missbrukare föll ner imorse. Jag sa för första gången högt till mig själv, att jag är alkoholist. Sen gick jag till bästa väninnan o presenterade mig;
Hej! C.... heter jag o jag är alkoholist.
På torsdag ska jag även börja om hos min terapeut o ska säga samma till henne.
NU har min resa börjat🙏
Jag är så stolt!

Profile picture for user My72

Tack 🙏 @Cilla8 och starkt att du klarar av första dagen.
Känns viktigt att man verkligen förstår att man är beroende även om det är tufft att erkänna. Och vad bra att du ska träffa en terapeut!
Har sett din tråd och jag ska följa dig! Heja!

Profile picture for user My72

Dag 24 .. vaknade 05:30 och kände mig ovanligt pigg och glad. Tacksam.. Bara att njuta av stunden🙏. Är ledig fram till fredag och det känns som en evighet nu när man är alkoholfri. Man får mycket tid över.
Tidigare när jag slutat dricka har jag pressat mig rätt hårt med träning och med kosten och det har slutat med en krasch då sovit så illa med.
Är lite mer självsnäll denna gång och det känns bra hittills. Förstår att det kommer bli tuffare när jag börjar jobba igen men njuter just nu av stunden.
Har bokat tid för manikyr idag för att lyxa till det lite. Brukar tycka att det är dyrt men nu har kar ju inte slängt bort en massa pengar på vin iaf. 🙌

Profile picture for user Grezzlon

@My72 Känner igen mig i det du skriver. Tog mig lång tid att erkänna mitt beroende för mig själv. Är idag på dag 16 och kan inte minnas hur många år sedan jag sist var utan alkohol så länge. Du ska vara stolt över dina dagar! Varje nykter dag räknas 😊

Du är inne på ett bra spår med att ta hand om dig och vara snäll mot dig. Jag arbetar också på det, unna mig saker, göra fint eller bara tända ett ljus. Trots att jag sitter ensam 😊

Profile picture for user My72

Tack @Grezzlon . ☺️
Du har också gjort det sjukt bra som är på dag 16! Jag är också ensam och det är viktigt att ta hand om sig och göra fint fast de bara är för en själv.

Undrar när det börjar kännas som det naturliga att vara alkoholfri och man tänker mindre på det.

Fick sådan märkligt ångest/oro igår kväll plötsligt och vet inte varför. Inga oroliga tankar men kroppen hamnade i nåt slags stressläge. Obehagligt.. Känns något bättre nu igen.
Tänkte också på att det känns lite märkligt att vara ute bland folk just nu. Som att alla kan se rakt igenom en och att man inte har något skydd. Skör på nåt sätt.. Svårt att förklara men man är nog ovan att vara närvarande då man säkert varit avstängd av all alkohol fast man inte haft någon promille i kroppen när man varit ute bland folk.
Nån som känner igen det att vara mer känslig när man dricka ?

Känner mig fastsatt övertygad om att fortsätta på den alkoholfria vägen.
Såg ett klipp på youtube igår med Annie Grace och en läkare och han rekommenderade att man kunde ta glutamin och GLA när man slutar med alkohol om man druckit mycket/länge. Att det lugnar hjärnan.
Har någon testat det?

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Hej @My72 💚
Jag har också sett klippet. Jag läste lite om det och vinsterna var marginella. Men för någon kan det vara precis det som krävs för nykterhet. Själv beställde jag inte men om du gör det, så är jag jätte nyfiken på att höra hur det var 😉💚

Profile picture for user My72

4 veckor idag! 🙏Känns lite overkligt.
Har provat att köra 30-dagars utmaning flera gånger men det har verkat helt omöjligt för mig. Men nu är jag snart där! Om 2 dagar:. Vill inte ta ut nåt i förskott men just nu känns ser som det är möjligt att nå dit.

Profile picture for user My72

Tack!!💗@Miss Mary Poppins
Och tack för att du skriver till mig. Det betyder mycket.
Känner inte att jag vill berätta om mitt beroende för någon irl än och då är det skönt att få skriva här.

Vecka 4 var jobbigare än de tidigare veckorna. Haft en oro i kroppen och fått värmeattacker och jag har varit väldigt trött. Man borde väl inte få absintenssymtom efter 4 v eller? 🤔 eller har jag skenat in i klimakteriet.😅
Idag känns det ngt bättre iaf och det är skönt.

Jag försöker ställa in mig på ett alkoholfritt liv framåt och det är enda vägen för mig. Har märkt att mitt beroende börjat bli starkare det senaste året då jag försökt kämpa emot och det skrämmer mig enormt mycket!
Känner att jag vill värdesätta nig själv mer och släppa det destruktiva beteendet. Fyller 50 nästa år och då ska jag ha ett bättre liv! Har kastat bort så många år.

Det svåraste är att hantera alla känslor utan bedövningsmedel och jag försöker hitta nya strategier för det.
Har tex börjat med en meditation som kallas kirtian kriya som känns bra efteråt. Eftersom man upprepar ett mantra går det lättare att släppa tankarna i huvudet. Vill komma igång med yoga med igen.

Hur går det för dig? Hur tänker du framåt?

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Jag har också tankarna i livslång förändring. Faktiskt några år sedan bestämde jag mig att börja ett nytt liv när jag fyller 40 år. Sedan dess trevande tagit ett steg framåt och två bakåt ibland. Men idag känns det jättebra och jag firar min 100e dag. Har varit nykter tidigare men först nu 2021 kände jag mig en beslutsamhet. Och tacksamhet att jag höll mitt löfte om att ta hand om mig ❤🙏❤🙏❤

Jag är sämre på lugna aktiviteter. Tar mig gärna till skogen och springer lite. Men har övat lite yoga som komplement under våren. Låter lugnande det där kirtian kriya 🤔👍💚

Profile picture for user My72

100 dagar är magiskt bra!🙌🤩@Miss Mary Poppins
Känns det stabilare med tiden ju fler dagar som går?
Jag tror att beslutsamheten är skillnaden för mig också den här gången. Det är nog nu!
Sen att inte se vad man förlorar utan vad man faktiskt vinner! Har haft bra och dåliga stunder med alkohol men den tiden är förbi och jag vill säga hej och tack till den. Nu väntar något nytt!

Vill också börja springa och det är ju grymt avstressande mm när man väl kommit igång. Trögt att starta bara när man haft en längre paus.😬

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Ut och kör bara. Jag började med 3 minut gång och tre minut spring. Första kilometern är fortfarande jobbig men nu går en halv mil flygande.

Ja, det blir stabilare. Men framförallt så slutade jag att förhandla med mig själv. Idag känns det som att "varför skulle jag dricka?" . Har inget behov av det.

Du kan läsa mer på min tråd "nytt år, samma problem "

🌸💚