Hjälp

Profile picture for user Apelsinen

Hej såg detta forum . Underbart tänkte jag få tala med människor som har samma problem . Har kommit till insikt att jag måste förändra det här med drickandet. Är en kvinna 56år lever som gift har vuxna barn inga problem där. Utåt sköter mitt jobb och vardagen . Bor i villa inga ekonomiska problem, däremot ett ganska stressigt tungt jobb både psykiskt och fysiskt. Vet egentligen inte varför jag dricker.

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Välkommen hit @Apelsinen 💚🌸

Ja, ibland undrar man varför man gör saker. Kanske för att man inte vet hur man annars ska göra? För att det finns vinster med det?
Det är ofta lättare att svara på frågan varför man inte ska dricka. Man sover bättre, ångesten försvinner, huden ser yngre ut, man sparar pengar, kan köra bil när som, blir piggare... (dessa är mina individuella upplevda vinster)

Jätte bra att du börjat skriva och reflektera 👌💚🌸

Profile picture for user Sländan

Välkommen @Apelsinen 💕
Jag tror att det är vanligt att det har blivit ett slentrian drickande, vana som kan bli svår att bryta. Som så småningom kan utveckla ett beroende. I mitt fall är var det nog mest för att stressa ner efter en jobbig dag på arbetet.
Jag kan även bli väldigt pigg av Alkohol, så då fick jag lite extra energi.
Allt som hade med att fira eller ledighet förknippades med alkohol, eller lite tröst när det var tråkigt eller vid motgångar.
Hoppas att du kan hitta lite tips och läsa i olika trådar i forumet.
💕 sländan

Profile picture for user Apelsinen

Tack för era inlägg🙃 jo kanske en slentrian i drickandet belönar mig med alkoholen alltid stress och åsikter som går isär på jobbet behöver något för att varva ner sova bättre etc hittar alltid anledningar för ett par glas vin eller flaska flaskor men inser detta måste få ett stopp så skönt att få skriva ner sina tankar alltid en början 😶

Profile picture for user Charlie70

@Apelsinen vi är många som klarar att bli nyktra med hjälp av forumet. Kan vi kan du! Fortsätt skriva ned dina tankar. Läs och kommentera gärna i andras trådar. Då kommer du att se att vi är olika men ändå så lika.

Hoppas du får en fin Valborgsmässoafton!

Profile picture for user Pilla

Apelsinen
Välkommen till detta hjälpsamma ställe på jorden😊
Känner igen mig i din stress.Jag trodde det va yttre faktorer som skapade stressen hos mig.Men det va alkoholen i mitt fall som var boven.Som lurat mig att tro att jag behövde den för att allt annat va stressigt.
Den tog det bästa av mig och många andra.Vad fick jag tillbaka?
Hade God hjälp i början av programmet här och tog hjälp av rådgivare.Jag vet att du också kan få det lugnare och trivsammare runt dig om du inte redan fått det nu redan😊
Några rader från mig.
Kram Pilla