Nu fick det vara nog - omstart krävs!

Profile picture for user Ursus

Fick fiffilura en stund innan jag insåg att man skulle första starta en tråd och sedan kommentera :)

Är ny här och är glad att jag hittat detta forum. Hamnade över en gräns i helgen där det bara blev nej. Senaste fem åren har mitt drickande ökat sakna men säkert och nu måste någon form av förändring ske. Många bäckar små har nog bidragit till detta. Olyckliga arbetsförhållanden tidigare, en sprucken långvarig relation och nu en pandemi. Lägg sedan till ofrivillig ensamhet i mixen.

I slutändan är det dock jag själv som måste bestämma. Det ovan nämnda är det förklaringar men det stoppar i kakhålet är ditt val. Och i ärlighetens namn, visst vore det skönt att ha helger som inte går åt skogen på grudn av att du klunkat flyktsoda på fredag och lördagkväll.

jag dricker bara ensam, aldrig bland folk. Har aldrig gjort och har noll behov att göra. Har blivit självmedicin för ofrivillig ensamhet mer eller mindre. Resultatet - ännu ensammare.

Men nu ska, och vill jag att det ska bli skillnad. Det första är att lägga undan alkoholen.

Tack för att ni läst. Hoppas vi kan byta många stödjande och peppande inlägg på detta forum

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Välkommen in till värmen @Ursus!

💚🌸❤

Tycker du gör helt rätt att starta en egen tråd! Har du läst här länge? Jag heter Mary och snurrar runt och kommenterar lite här och var 🧚🌸💚🥳

Berätta mer!! Vad vill du uppnå?

Profile picture for user Ursus

Tack Miss Mary Poppins :)

Ursus här (vars namn egentligen är rätt lätt att klura ut)

Jadu, är en del saker jag vill veta om mig själv och samtidigt kunna stötta andra. Jag gillar ju inte alkohol än i små mängder egentligen och behöver veta hur mitt missbruk blev av. Kan jag dricka normalt igen det vill säga gå tillbaka till ett lågt bruk i rätt sammanhang eller är det kört? Är så fallet blir det att direkt sluta helt och inte titta tillbaka. Är inte ung längre och behöver annat i livet än att sitta ensam och dricka alkohol som ren självmedicinering för att klara ensamhet. Jisses, man hör ju hur sjukt dumt det låter.

Det larviga är att jag egentligen inte vill dricka alkohol alls, inte ensam i alla fall, och aldrig velat. Men åkte dit ändå.

Målen är dock ett betydligt mer nyktert levene och om så behövs, sluta helt. Sedan ser jag frame emot en flytt till södra delarna av landet och nytt jobb inom min "andra branch" :)

Själv då? Vilken är din (eller era?) anledningar att ni hittade hit. Dicker för mycket? Eller anhöriga?

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Hej Björn 😂🙏 Google är min bästa vän!! Jätte bra namn!!

Jag drack i sällskap av andra och helst till middagar. Drag under tiden jag lagade maten och sedan till maten. Fick sömnstörningar och ångest av alkohol. Har slutat ganska många gånger. Har alltid klarat typ par tre månader. Nu har jag varit nykter över 4 månader och äntligen fattat att nykterhet är den bästa gåvan jag kunde ge mig och övrig familj. Jag är äntligen nöjd och lugn. Har tid att träna och sparat över 6000 kr sedan 1a januari pga utebliven alkohol. Tänker att jag ska åka till Thailand när jag sparat ihop mer.

Så grattis till ett bra beslut ❤🙏

Profile picture for user Kennie

Välkommen hit! Tror du har mycket att vinna på att sluta dricka helt, åtminstone under en period för att få distans och kunna ta beslut som inte påverkas av alkoholberoendet. Eftersom du helst dricker ensam så blir det kanske så att du låter bli att stämma träff med folk eftersom du undermedvetet vill dricka? Och då blir det kanske en motivation att ta dig iväg på saker om du bestämmer dig för att skippa flyktsodan.. Själv lät jag bli helt tre månader och har sedan dess druckit max ett glas med flera månader emellan. Har ingen lust att dricka längre, det tog så mycket kraft. Livsglädjen har kommit tillbaks när jag inte längre kör med snabbfixad tillfredsställelse. Lycka till med att hitta din väg!

Profile picture for user Ursus

Jo, men kanske ändå bör gå under mitt nick här. I min branch kan nog en hel del redan klura ut vem jag är. Haha.

Grattis till beslutet och den nu lyckade nykterhetsperioden. Må den vara länge än.

Jag har slutat en gång tidigare då jag vaskade fyra flaskor utländsk vodka köpt i Spanien där jag tillbringar en hel del tid. Hade det korkade beteendet att göra egen citron eller limevodka och sedan blanda med is och kolsyrat vatten. Var av den dumma övertygelsen att du mest ser på en människa som dricker för mycket (men har kontroll) att den just dricker för mycket genom att personen i fråga handlar enorma mängder cola zero och inte i första hand vad som köps på bolaget. Med egen istillverkling och kolsyremaskin var resten biff. Om det blev gott, nja ...

Vad dum man varit...

Men Thailand låter trevligt, åker dock inte dit ensam så tillhållet inom EU får duga för mig tillsvidare. Även om det finns sprit i mängder där. Men har man bestämt sig?

Profile picture for user Ursus

@Kennie

Hej och tack för dina tips.

Tror jag med, Är mycket möjligt att det blivit så med tiden. Jag var ju helgdrickare, aldrig någonsin inför en arbetsdag, möte eller liknande. En typisk "ett helrör per helg"-nisse helt enkelt. Vill bara inte få fysiska och personliga men av detta. Så tror vad du säger, sluta helt och sedan utvärdera om man kan dricka normalt igen.

Profile picture for user Miss Mary Poppins

@Ursus
Jag vet inte om det blir Thailand 😂 När du har följt mig en stund så ser du att jag får för mig saker 🙈😅😂 Så vi får se. Men på mitt bucket list står det att jag ska åka på semester nykter. Och för närvarande har jag ingen i mitt liv som jag vill ta med mig. Så det får bli själv. Har faktiskt rest ganska mycket på egen hand och gillar det 😊💚🧚

Så var en till dag avklarad 💪💚

Profile picture for user Miss Mary Poppins

@Ursus Godmorgon!
Jag älskar nog de flesta huvudstäderna. Dominikanska var fint. Varit en hel del runt i Europa. Men skulle jag börja någonstans så skulle jag tagit Kroatien och kanske besökt grannländerna där.
Ha en fin dag!! 🌸💚🥳

Profile picture for user Ursus

@Miss Mary Poppins

God morgon själv! Tack för tipsen!

Är ju själv fd spaniensvensk. På den tiden närmast helnykterist, 25 år gammal. Är den Ursus som jag någonstans vill gå tillbaka till och det lär ju knappast vara omöjligt. Det man vill tillräckligt mycket brukar också gå. Att välja bort alkohol är att välja så mycket annat. Så mycket liv och så mycket positivt.

Profile picture for user Ursus

Kan meddela att jag idag lämnade tillbaka alkoholen jag fick i Valborgspresent från jobbet. Vi som jobbat under pandemin fick en goodiebag och den involverade en flaska bubbel och två snapsar. Fy faderullan vad det kändes bra :)

Nu ska jag kolla på lägenhet i Spanien för att fira!

Profile picture for user Ursus

Tog ett till steg idag. Gav bort min "exklusiva" bryggeriutrustning. Har mest haft den att brygga vin till personalfesterna på jobbet, drack knappt vin själv när det begav sig så det var ingen förlust. Men fick nästan lite dåligt samvete, tänk om personen som tog över tunnan, häverten och jäsröret dricker för mycket och detta blir ett sätt att fixa vin för sju kronor flaskan? Valde att inte tro det och är glad att sakerna är borta.

Profile picture for user Ursus

@Charlie70 Nej, men bor i samma hus. Tror det är lugnt och som du säger, alla tar sitt ansvar.

När det gäller just vindrickande måste ju moderna (och förvånansvärt bra) vinsatser vara ett he***te för en missbrukare. Sällan den diskussionen kommer upp.

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Starkt jobbat!! Du går framåt med långa kliv! 💪💚

Kom egentligen för att säga att potatischips blev bra! Det tar nog tid att lära sig det perfekta sättet. Men idag har vi testat några roliga saker. Så jätte nöjd!!

Ha en fin kväll 🤸🧚💚

Profile picture for user Ursus

Tack detsamma, men detta är inget nytt för mig. En omstart men en viktig sådan som ska peka ut framtiden.

Nu ska jag plocka ut brödet till kvällsmackan ur min bakmaskin. Har startat en tråd om mat och dryck, vi får se om den blir något.

Med önskan om en god natt! :-)