Då har även jag bestämt mig....

För ett sundare och bättre liv. Insåg precis nu att jag borde ändrat årtalet på mitt nick till 2016 men mitt nyktra liv påbörjades trots allt under slutet av 2015 :)

Har hunnit passera 30 och har under årens lopp skadat både mig själv och många andra på all världens sätt. Har både hållt på med droger men främst alkohol, drogerna har jag redan klarat mig undan i snart tre år men nu är det dags att även göra sig av med alkoholberoendet som gör alldeles för mycket skada för att jag ska kunna fortsätta.

Fyllorna blir värre och värre och jag gör bara illa fler och fler.

Nu har jag snart klarat av första veckan som helt alkoholfri och även en nyårsafton så nu fortsätter vi på den vägen.

I denna tråden vill jag gärna lära känna andra i samma sits, knyta nya kontakter och här kan vi diskutera allt mellan himmel och jord. Jag är rätt världsvan och stöttar även er då ni behöver det.

Gott nytt år på er vänner, och förhoppningsvis ett vitt sådant!

Profile picture for user harrim

Själv är jag dubbelt så gammal som du men kom på först för några månader sedan att jag måste förändra mitt drickande. Bättre sent än aldrig som man säger. Lycka till! Du kommer att finna en massa stöd i detta forum.

Profile picture for user Freddie

Slutade själv för en vecka sedan och gick in på detta forum för några dagar sedan och ärligt talat - överträffat alla mina förväntningar i form av värme, stöd, råd etc.

Har du försökt sluta tidigare eller är det första gången för dig? För egen del insåg jag mitt problem på allvar först förra helgen och startade en tråd här.

Som sagt, välkommen och ser fram emot att ha fortsatt kontakt med dig!

Profile picture for user nyktertliv2015

För alla pushande och värmande kommentarer och jag är fullt medveten om att en vecka helt nykter inte är mycket att skryta om men det är i vart fall en start och jag bryter gamla mönster.

Det är väl egentligen första gången jag gör ett försök att sluta helt med alkoholen. Drogerna har jag som sagt redan lyckats få bort ur mitt liv som tur är, självklart har jag även då och då gjort pauser i drickandet men inget har hållit särskillt länge.

Jag har på något sätt lyckats lura mig själv att det inte är något problem men saker och ting börjarbli värre och fyllorna värre samt fler dagar i streck.

Troligen är det missbruks personligheten som talar och gör att jag tappar kontrollen allt mer men nu ska den knäckas och livet är så mycket mer värt än så. Nu läggs nästa helnyktra dag till i kalendern och jag ger mig en rejäl klapp på axeln.

Sköt om er så länge!

Profile picture for user nyktertliv2015

Då har jag avklarat 11 dagar helt utan alkohol och jag har påbörjat den 12e. Jag kan knappt minnas då jag hade så här många dagar utan ens ett glas förut. Jag upplever att det hela går bra även om jag då och då drömmer om alkohol.

Jag har väl ingen direkt abstinens heller. Jag har dessutom haft "turen" att bli sjuk vilket gör att suget avtar lite. Jag tycker att jag reagerar mer i kropp och i känslor än vad jag brukat göra, till det positiva. Istället för att vara mer kall och likgiltig upplever jag det som att jag känner mer och kan visa mer.

Hoppas ni alla fått en bra start på det nya året. Nu är det dags att göra steg 2 i programmet.

Profile picture for user Leverjag

Härligt och grattis till dina dagar! Låt dem bli fler, dag för dag och du kommer att mörka en positiv skillnad med tiden.

Bra att du är med i programmet! Det är nyttigt att gå igenom. Jag har gjort det. Bra att gå tillbaka då och då och påminna sig om. :-)

Tror verkligen du har det i dig att lägga av eftersom du klarat det med annat. En samtalsterapi är inte så dumt. Ofta ligger det grejer i psyket som behöver bearbetas och rensas ut så att man kommer vidare. Du kan få via VC.

Lycka till!