Förstör mitt liv

Hej,

Jag märker att jag är på väg att förstöra mitt liv genom mitt drickande. Varje helg (hela dagarna) ligger jag i sängen och dricker och försöker fly verkligheten. Jag är rädd att jag kommer förstöra mitt liv. Mitt drickande har påverkat mitt jobb och mina sociala relationer. Jag mår fruktansvärt dåligt samtidigt som jag inte kan sluta. Jag har verkligen panik och är rädd att jag kommer dricka ihjäl mig om jag inte förändrar mina vanor. Jag dricker tills jag tuppar av och tror att jag inte kommer vakna en dag.. Snälla finns det någon som känner igen sig och kan ge mig råd hur jag slutar? Jag vet att jag kommer dö om jag fortsätter såhär.

Profile picture for user Kennie

Hej, starkt att börja skriva här. Jag tänker att du kanske behöver hjälp av vården för att bryta? Kontakta en vårdcentral och förklara din situation. Livet kan bli så mycket bättre.. Ta hand om dig!

Profile picture for user Varafrisk

Säger som Kennie att det är starkt att du skriver här. Och om jag förstår dig rätt så är det på helgerna som du dricker hela dagarna liggandes i sängen? Jag tänker också att du behöver hjälp. Kan du kontakta en vårdcentral? För eftersom du är rädd att dricka ihjäl dig så tänker jag att du behöver professionell hjälp.

Skriv gärna igen💗

Kram💗

Profile picture for user Li-Lo

Hej JohannaV

Ser att du startat en tråd förut. Du ger inte upp!

Vilka fina svar du fått redan! Jag blir lite nyfiken på vad du redan provat då det kommer till att förändra dina alkoholvanor. Det finns dem som slutar på egen hand, andra som tar stöd av självhjälpsmaterial (som programmet här på sidan) och många som mår bäst av en vårdkontakt. För en del är vård det avgörande. Det kan vara annat som är relaterat till alkoholen som en behöver hjälp med. Ångest, sömn, smärta osv.

Berätta gärna hur du tänker kring de olika alternativen.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Profile picture for user JohannaV

@Li-Lo Jag vill egentligen ta hjälp av vården men är samtidigt rädd att det kommer påverka mig i framtiden om det står i min journal att jag har alkoholproblem. Jag mår väldigt dåligt psykiskt och har dagligen ångest. Jag har nyligen även brutit mig lös från en våldsam relation och det var i den relationen som jag började dricka för att orka med vardagen. Jag har tidigare varit i kontakt med alkohollinjen och då blev det lite bättre. Jag har också anmält mig till programmet på den här sidan som jag hoppas kan hjälpa mig.

Profile picture for user JohannaV

@Varafrisk Hej, tack för ditt stöd. Ja, förut drack jag även på vardagarna och misskötte därför jobbet. Ibland faller jag dit och dricker på en vardag men oftast håller jag mg till helgerna. Då dricker jag på fredagen ensam och sitter och gråter och lyssnar på musik. Sen på lördagen är jag helt slut och ligger i sängen hela dagen och fortsätter dricka och ser på serier och beställer hem mat. Söndagen består bara av att ligga i sängen bakfull med ångest. Jag tycker det är så svårt att ändra vanorna när jag mår så dåligt psykiskt. Jag plågas mycket av ensamhet och längtan efter en partner och familj..

Profile picture for user Kennie

Hej Johanna,
Vad bra att du tagit dig ur relationen, starkt gjort! Jag tror inte en vårdkontakt för att komma tillrätta med alkohol är något som någon annan än din läkare kommer veta om. Och när alternativet är att du mår så dåligt så är det kanske värt att göra oavsett. Eller om du lyckas bryta med hjälp av Alkoholhjälpen eller annan självhjälp. Kanske behöver du ändå samtalsstöd för att ta dig vidare? Eftersom du inte dricker på vardagar så är det nog det nog ångesten snarare än det fysiska beroendet du behöver kämpa med. Ångest blir ju värre av alkohol, så om du lyckas bryta helgvanan tror jag att du snart kommer må bättre, även om du såklart har en sorg och längtan efter familj som kommer finnas kvar. Men du vet såklart redan att du kommer ha lättare att hitta den trygga och sunda relation du vill leva i om du först lyckas vända den destruktiva spiralen du levt i. Jag tror på dig, du ser din situation för vad den är och vet att du vill till något bättre, och dit kommer du, kämpa vidare ett steg i taget.

Profile picture for user JohannaV

@Kennie Hej Kennie, tusen tack för ditt stöttande meddelande. Precis som du säger så är det ångesten snarare än fysiskt beroende som är det värsta. Jag ska göra en kraftansträngning att försöka hålla mig helt nykter kommande vecka som ett första steg. Imorgon och på torsdag har jag inbokade stödsamtal. Jag vill verkligen inte leva såhär längre. Återigen tack för stöd och pepp!

Profile picture for user Varafrisk

@JohannaV Hej! Vad skönt att du har inbokade samtal. Det är ju toppen att du lyckas att hålla dig nykter under veckorna. Det känns som om alkohol blir medicin för dig. Du skrev om den våldsamma relation som du lyckades bryta dig ur. Det var modigt💪🏻men har du fått ngt stöd kring detta? Din journal kan bara du läsa och den vårdkontakt du har exempelvis vårdcentralen.

Håller tummarna för dig att veckan som ska blir en bättre vecka🙏🏻

Kram🤗

Profile picture for user Kennie

Hej,
Vad bra att du har samtal inbokade. Och att börja med fokus på en nykter vecka, det klarar du! För mig är promenader, gärna i skogen, bästa medicinen mot stress, kan det vara något för dig? Styrka och tålamod till dig, det kommer bli bättre!