Har varit här tidigare och dricker mindre nu än då men å andra sidan tål jag mindre och blir mycket tröttare dagen efter. Fredagar för mig som är en bit över 50 är förknippat med AW och öl. Det är väldigt roligt och många trevliga människor att prata med. Det som hänt de senaste åren är att jag blir så trött och deprimerad dagen efter och sedan hämtar jag mig tills kommande fredag. Otroligt svårt att bryta då jag lever ensam och tillbringar mycket tid själv och då blir fredagarna och puben ett välkommet avbrott. Jag börjar dock bli innerligt less på att vara trött och deprimerad varje lördag. Har en vuxen dotter som bor med sin mamma och som är upptagen med sitt, Det blir mycket tid där jag inte har något speciellt att göra. Det har hjälpt mig tidigare att skriva och vara aktiv här. Ha en fin lördag allihop!

Hej Tombor! Härligt att höra att du dragit ner på ditt drickande, bra jobbat! Det som du beskriver - AW med polarna efter jobbet går ju att göra utan alkohol egentligen, tex med alkoholfri öl eller nåt helt annat i glaset. Finns ju på de flesta pubar nu för tiden, ibland till och med flera olika sorter. Kanske kan du testa en fredag och se hur det känns? Jag blev ganska förvånad i början hur lite skillnad det blev på början av kvällen utan alkohol men att man då slipper bli för full i mitt fall, och kanske slipper nedstämdheten i ditt fall. Jag har varit helt nykter i 6,5 månad och känner mig nu lika bekväm med alkoholfri öl och det är sällan folk ens märker eller tänker på det, de flesta är ju mest fokuserade på sitt eget glad :) Kanske skulle du också vara hjälpt av att hitta på nån alkoholfri aktivitet där du träffar folk utöver fredagarna också? Min erfarenhet är att det är lättare att komma in i gänget och träffa nya om det är ett smalare intresse. Finns det några kurser/föreningar/klubbar att engagera i sig i där du bor? Nåt du är intresserad av men inte kommit igång riktigt med? Vet inte alls om du är intresserad av en relation, men annars kanske nätdejting kan vara nåt? Bara spånar lite, kanske passar inte just dessa förslag dig, men man vet aldrig! Hoppas du får en fin lördag!

Håller med! Låter inte nåt vidare att vara trött och deprimerad varje lördag. Det är väl tyvärr den effekten alkohol får kanske nu för tiden. Undrar om det är värre med stigande ålder eller om det blir värre eftersom du dricker sällan. Jag har lite samma erfarenhet nämligen. Å det är ju inget att sträva efter. Du kanske kan testa alkoholfritt? Eller ta högst 2 vanliga öl och resten a-fritt?
Tänker också att det borde finnas fler som du, bland människorna på puben också, som kanske vill hitta på något en lördag istället. Hoppas du hittar en lösning.

@Sisyfos Hej och tack för tipsen!Det är så lätt att det blir en vana att ta dom där ölen och umgås på fredagarna efter jobbet. Jag tycker mig märka en stor skillnad avseende tröttheten dagen efter numer mot vad det var när jag var ung. Ska lägga upp en plan för kommande fredag!

Har inte skrivit på ett tag. Det går bättre med alkoholen. Dricker fortfarande öl på fredagar men inte lika mycket, det är jag nöjd med. Har ändrat mitt mål till att göra ett uppehåll! Det gäller att hitta en ersättning till AW som ett sätt att belöna sig efter en arbetsvecka. Har planer på att börja simma på fredagarna. Jag är väldigt ensam och något som påverkar mig mer än vad jag velat erkänna. Känner mig helt okej nu på lördagen men vill vakna helt utvilad.

Skriver inte lika ofta men känner att alkoholen inte är närvarande på samma sätt. Vet dock att det inte går att ropa hej utan ett måste är att fortsätta vara fokuserad. Känner mig nöjd så här långt! Hoppas det går bättre för er andra också!

@Tombor Vad härligt att höra! Jag kör på med helvitt, idag har det gått 224 dagar säger appen. På vilket sätt har det ändrats till det bättre för dig? Skriv gärna och berätta mer!

@Gullranka Hej! Jag har kommit så långt att jag dricker en dag i veckan. Det blir heller inte riktigt lika mycket varje gång. Men det behövs inte mycket för att jag ska bli dålig dagen efter. Det är synd för det är trevligt att gå på AW men frågan är om det är värt det? Bara kämpa på!

Idag är ingen bra dag! Hade jättetrevligt på AW igår. Gjorde inte bort mig och gick hem relativt tidigt. Drack inte jättemycket men blir likväl dålig dagen efter. Blir sämre ju längre dagen lider. Ångest och trött och sviktande självkänsla. Ska bli skönt att få sova och vakna utvilad.

Idag är ingen bra dag! Hade jättetrevligt på AW igår. Gjorde inte bort mig och gick hem relativt tidigt. Drack inte jättemycket men blir likväl dålig dagen efter. Blir sämre ju längre dagen lider. Ångest och trött och sviktande självkänsla. Ska bli skönt att få sova och vakna utvilad.

Känner mig nöjd med min insats på jobbet och är nöjd med livet överlag. Vill inte förstöra den känslan med att dricka, blir en utmaning att skippa AW på fredag. Dagen efter innebär samma sak, trött, ångestfylld och allämt deppig även fast jag inte dricker några större mängder. Kommer allt närmare total avhållsamhet! Ha en fin kväll allihop!

Lördag och det blev AW som blev trevlig. Kunde helt inte motstå känslan att träffa kompisar och ta några glas öl och vin. Blev onykter men inte så mycket att jag tappade minnet eller tappade kontrollen. Åkte hem relativt tidigt. Mår inte jättedåligt idag och är på stora taget nöjd med mig själv. Vill dock hitta en ersättning till fredagarna och AW.

Söndag och utvilad! Tänk vilken stor skillnad det är att somna nykter mot påverkad av alkohol. Det svåra är att komma ihåg det när jag blir sugen på vin eller öl! Gäller att hitta ett sätt att " fira " att det blir helg utan att vakna bakfull.

Det gäller att hitta bra strategier för att få uppleva den sköna känslan av att inte vakna bakfull. Jag håller med om att det kan vara svårt att hitta strategier för att uppnå detta. För mig har det funkat bra att börja tänka på hur jag vill må dagen efter innan jag tar första glaset. Vad skulle en bira eller ett glas rött ge mig för stunden. Är det värt att dricka ikväll? Kanske det är bättre att spara intaget till ett annat tillfälle. Alltså övertyga mig själv om att jag vill må bra. Det är väl egentligen vad vi alla strävar efter.

@Mrx Hej! Du har alldeles rätt och jag vill såklart må bra! Vet väl egentligen vad jag behöver göra. Det gäller att ta klivet över tröskeln. Tack för återkoppling!

Lördag och det blev några öl men inte alls många. Dock så pass många att det känns idag, sover inte lika bra! Hade dock stenkoll på intaget, målet är att ta ett uppehåll och hitta något annat att göra för att " fira " att det är fredag. Ger inte upp!