Vad ska jag göra utan alkohol?

Jag lider av diverse diagnoser, social fobi, ångest, add och autism.
Jag sitter bara inne då jag inte vågar gå ut, förutom till affären nära mig där jag köper mat. Även för att gå dit så måste jag dricka innan för att våga. Jag kan inte se hur jag ska klara mig utan alkoholen. Jag dricker aldrig så jag blir full, jag vill inte tappa kontrollen. Jag tar några (många) glas och då kan jag gå och handla och prata med folk i telefon. Jag vet inte vad jag skulle göra utan alkohol? Det finns inga mediciner som botar min sociala fobi eller add eller autism. Det känns så hopplöst det här.

Profile picture for user Li-Lo

Hej ND

Välkommen till oss på Alkoholhjälpen. Det är några dagar sedan du startade din tråd. Vill berätta att det kan ta ett tag innan en tråd får fart. Om jag förstår dig rätt har du det kämpigt med det som för andra inte behöver kräva så mycket energi samtidigt låter det som att du försöker finna vägar för att ha det så bra som möjligt.

Du är inte ensam om att använda alkohol för att bedöva vissa känslor eller tankar. Alkohol kan initialt vara bra på det. Dessvärre leder det ofta till andra bekymmer och sakta men säkert anpassar sig hjärnan och en behöver dricka mer och mer för att får den effekt en vill ha. Vilket kan leda till beroende med mera. Nu vet du säkert redan det eftersom du skriver här och letar efter andra sätt att leva ett liv som passar den du är.

Hopplöshet är en tung känsla att bära och jag kan inte veta vad som är den bästa vägen för dig. Det jag vet är att det finns hopp och du verkar ha modet att prova olika saker. Bland annat att skriva här. Jag hoppas att du får fler svar, kanske även från någon som kan känna igen sig just de svårigheter du beskriver.

Fint att ha dig här.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen