Idag är början...

Profile picture for user Matti77

@Piona välkommen hit, vi är många som varit där du är.
Jag känner att det är bra att du sätter stopp nu innan dom 2-3 glasen blivit 2-3 flaskor som det blev för mig innan jag precis som du nu gör bestämde mig för att ta ett tre månaders stopp. Dom tre månaderna har nu blivit 10 och jag mår väldigt mycket bättre på alla sätt och vis.
För mig var det väldigt bra att skriva och läsa här där det finns många likasinnade och man kan dela med sig saker som man kanske inte kan till någon i verkliga livet.
Ta en dag i taget och försök att hålla motivationen uppe, vissa dagar är tyngre och suget starkare. Men varje dag du klarar av gör att nästa blir enklare och varje dag kommer du känna dig friare och starkare.

Profile picture for user Piona

@Matti77 Tack för fint pepp! Grattis till dina 10 månader!! Bra jobbat 👏🏻 vad gör du den tiden nu då du tidigare drack? Jag hoppas få ny gnista till regelbunden träning & skall också försöka ge av min tid till mina två små hundar. Hoppas få känna mer energi & lust till aktiv fritid inom kort. Kände mig så sugen på ett glas nu ikväll men lyckades stå emot! Känner mig lite duktig att snart ha klarat av första dagen. 🙃

Profile picture for user Allegra

Klart att hundarna skall ha mer av din tid :) Det gäller nu att hitta en bra balans mellan fysisk aktivitet och vila för att kunna hantera suget, och i förlängningen missbruket. Har förstått att både stress och brist på återhämtning är en stor orsak till mitt alkoholsug. Alkohol höjer ju nivåerna av vissa signalsubstanser som är kopplade till måendet, men bara för stunden - dagen efter är det tvärtom.

Läs runt här i trådarna och låt dig peppas av alla berättelser! Ha en fin torsdag✨✨

Profile picture for user Piona

Jag trodde mig fel 😑 Har nu druckit 2-3 glas vin i snart 14 dagar & idag känner jag att det räcker! Jag VILL INTE... inser att när jag pausar & har för avsikt det där enda glaset så känns det Såå mysigt & gott att det blir varje kväll...känner mig misslyckad! Hade för avsikt att klara 90 dagar första gången men klarade 14... vill sätta 90 dagar igen men vet inte...bör jag göra det! Tänk om jag faller... & blir då Såå besviken 😢 samtidigt VILL jag klara det!! Hur gör man? Hur gör ni, hur gjorde ni? Hjälp! ♥️

Profile picture for user Kristoffer

Hej Piona!

Du har haft en period nu av att det inte gått som du tänkt, och nu skriver du här igen för att dra i handbromsen. Klokt och viktigt, en markering att du vill in på rätt spår igen! I vår erfarenhet är det viktigt att i de här lägena inte slå på sig själv, utan fråga sig själv vad en kan lära sig av det som hänt för att ha bättre möjlighet att tackla framtiden. Du har redan börjat, och en tydlig lärdom du drar är att det inte är hjälpsamt för dig att pausa och ta bara ett glas, att det blir fler. Finns det något annat du kan ta med dig till nästa nyktra period, som kan hjälpa dig göra den längre?