Druckit öl varje dag i 2 år

Jag har alltid varit ett stort fan av alkohol, särskilt pågrund av att jag är en otroligt rastlös själ som älskar att socialisera mig. När måndagen, tisdagen och de tråkiga dagarna under veckan kommer vill jag bara att dem ska vara över så de roligare dagarna kan komma snabbare - så jag tar några öl för att kvällarna ska gå fortare och för att jag ska kunna sova.

Med det sagt är jag ingen festprisse. Jag vill bara gå till puben och ta några öl med kompisar sen är jag nöjd, men gör jag inte det krävs alkohol efter jobb och gym varje dag. Att jag bor i England gör ingenting enklare direkt, här är det många som lever så.

Jag är en tjej på 30 som har ett bra jobb och där alkoholen inte alls (ännu) påverkat det yttre.

Det enda som egentligen påverkar är vetskapen om hur dåligt det är och att man hamnat här, men den motivationen räcker inte långa vägar när ölen står på kylning.

Absolut att jag känner mig aningen tröttare ibland men framförallt är det inte lika ”gott” att dricka och jag uppskattar inte dessa sociala tillställningar på samma sätt längre, alkoholen gör mig inte full eller upprymd som den brukade.

Någon som känner igen sig? Vad gör man för att motivera sig? Kommer få ett jobb där jag slutar senare om dagarna och hoppas det ska hjälpa litegrann med mindre fritid att döda..

Profile picture for user Kristoffer

Hej tristessdrickaren!

Välkommen till forumet. Du har hamnat i ett mönster där du tar några öl på vardagkvällarna för att hantera de "tråkiga" dagarna där inget socialt händer, och där du inte längre njuter lika mycket av de "roliga" dagarna när de väl kommer sen. Alkoholen ger dig inte lika mycket positiv effekt längre, och du uppskattar inte de sociala sammanhangen på samma sätt. Klokt av dig att skriva här och vända och vrida på situationen!

En sak jag blir nyfiken på är hur du skulle vilja ha det med alkoholen, och vilka fördelar du tror du skulle få av att göra den förändringen? Skriv gärna och berätta mer om hur du tänker. Ibland måste en skriva flera gånger för att ens tråd ska "ta fart".

Varma hälsningar,
Kristoffer
Alkoholhjälpen

Profile picture for user tristessdrickaren

Hej Kristoffer,

Precis så som du beskriver det. Jag vill helst inte göra saker heller där inte alkohol är inblandat på något vänster. Ska man laga god mat krävs alkohol för att förhöja upplevelsen, ska man ut och vandra eller hitta på någonting i naturen är alkohol alltid belöningen efteråt, osv osv!

Jag skulle vilja få tillbaka känslan av att gå ut och alkohol är någonting man kan få unna sig på helgen och varje vecka tänker man att nya är det nya tag med likt förbannat köper man de där ölen på
Måndagen. När jag har mycket att göra och är uppe i varv tänker jag inte ens på
Alkohol.. och hade varit hemma 7-8 om kvällarna hade jag förmodligen inte tagit den där ölen. Nu är jag klar med både jobb, handling och gym innan 5 om dagarna, så det blir verkligen en tidsdödare.

Mvh
T