Skäms varje dag

Profile picture for user ABCXYZ

Hej! Jag är ny här. Känns overkligt. Jag som har så många poäng i matematik, fysik och annat. Hur kunde jag hamna i en så svår alkoholproblematik att jag inte ens vill erkänna för mig själv? Jo lite erkännande är det ju att jag loggat in här. Å att jag vågar skriva. För jag vill ha hjälp. Jag dricker säkert en flaska vin varje kväll, men undantag av de dagarna då då det blir två flasor eller noll flaskor. Känns hemskt. Varje natt och morgon startar jag med att, nu.. nU...Nu... NU... NUU!!!! Nu Djävlar!! Jag vet ju. Vet ju. Ändå... När eftermiddagen kommer o jag börjar laga mat inför kvällen, så..mmmm ett glas vin till matlagningen...Å sen..MMM några glas till för att kolla av maten, för att njuta av maten, å några efreåt för att just njuta efteråt å m"mysa " av mitt läge. Hjälp mig!

Profile picture for user Kennie

Hej! Vad bra att du börjat skriva här. Finns många högutbildade och högpresterande här på forumet. Man vet i teorin vad man borde göra, men som du skriver så lockar det där vinet och så blir det ännu en misslyckad dag. Tills det inte blir det längre- det går att sluta, och för många är det en enorm lättnad att sluta. Svårt i början, men ganska snart släpper ångesten och fördelarna med att vara nykter börjar märkas. För en del räcker det att läsa och skriva här, men för många är det också bra att få hjälp av vården, tex samtal eller medicin mot sug. Läs runt här och börja med att ta en nykter period och landa i det, så får du utvärdera hur du går vidare sen.

Profile picture for user Se klart

Godmorgon
Tyvärr eller vad man ska säga finns inget iq-skydd mot att bli beroende eller missbruka. Jag skulle säga att merparten av alla här är smarta människor med krävande jobb (och privatliv). Sen sitter vi där med vårt mys eller vår stress och fyller på med vin.
Skämmas är inte så verkningsfullt men att logga in här, läsa, och framförallt lära sig om hur hjärnan påverkas av alkoholen- är en bra start. Sen måste jobbet göras- att sluta. Varje dag. Precis som Kennie skriver så lättar det ganska snabbt och livet blir lättare att leva. Välkommen hit! 🤗

Profile picture for user farewell

@ABCXYZ
Igenkänning på den, dvs hur man vaknar upp med goda intentioner och hur de sakta men säkert senare försvinner till förmån för det där satans vinmyset...

Vi är alla olika och hur vi ska bete oss för att få ordning på drickandet - eller helt sluta - är nog ganska olika. Men nu är du här och berättar om ditt problem, känns som ett mycket bra första steg.

Hur känner du inför helgen?