Vågar jag sluta tvärt?

Profile picture for user Charlothe

Hej, är ny här och min text kom inte med. Min fråga gäller om jag törs sluta tvärt eller om det är bättre att trappa ner? Var helt nykter i ca två veckor i november och det gick jättebra. Mina alkoholproblem bottnar från början i sömnproblem, haft hela livet av olika orsaker sedan uppväxten. Började sedan dricka igen i december med allt detta julfirande och helger etc - inga jättemängder (inget dagtid) men vin eller ett par drinkar varje kväll. Vill sluta nu men är så rädd för farliga abstinensbesvär. Lindrar benzodiasepiner typ Stesolid eller Oxascand abstinensbesvären? Vad ska man se upp meds - när är det dags att söka medicinsk vård? Tacksam för råd och tips!

Profile picture for user Kennie

Hej,
Jag tror du kan sluta tvärt. Det finns info här på Alkoholhjälpen om symptom man ska vara uppmärksam på och känner du något av den kan du ringa Alkohollinjen och rådgöra. Så vänta inte, kör igång direkt!

Profile picture for user Andrahalvlek

@Charlothe Man försöker distrahera sig, sysselsätter sig. Jag gick ut och traskade i raskt tempo varje gång jag fick ångest i början.

Djupandas, andas in lugnt och räkna till 6, håll andan och andas till 4, andas ut lugnt andas till 8, håll andan andas till 4. Repetera 10 gg.

Kram 🐘

Profile picture for user Charlothe

@Andrahalvlek
Tack för bra tips, nu är det tyvärr så att jag bröt fotleden i oktober - den är i och för sig läkt men jag kan inte gå så långa promenader som jag skulle vilja (har två hundar också). Försöker läsa men har svårt att koncentrera mig. Nu vet jag inte riktigt vad som är vad i detta, relationen jag lever i sedan 14 år krisar och min man är bortrest drygt fyra veckor till (vilket på ett sätt är bra eftersom han dricker varje kväll) -men det spär på ångesten ytterligare. Hur ska det blir i framtiden? Känner egentligen inget alkoholsug, däremot en vilja att döva de jobbiga känslorna. Tänk om man kunde stänga av hjärnan och alla destruktiva tankar för en stund...
Det låter som om du har tagit dig igenom och kommit ut på andra sidan.

Kram C

Profile picture for user Andrahalvlek

@Charlothe Oj, jobbig situation på flera sätt. Men ingenting bli bättre av att du dricker. Tvärtom. Med en nykter hjärna kan du fatta klokare beslut.

Jag har kommit ut på andra sidan med god marginal. Jag uppnår 3 nyktra år den 9/2. Det bästa beslut jag har tagit 🥰

Kram 🐘