Sinclair medoten

Finns det någonnslm testat denna metod? Är det meningen att man ska äta naltrexon dagligen eller enbart vid drycker tillfällen? Och är det meningen att man ska dricka med medicinen ?

Jag är så nyfiken och kommer ta en naltrexon varje dag efter jobbet nu då, då det är min trigger

Dela gärna er erfarenhet!♡

Länk för lite information om det hela finns här
https://www.youtube.com/watch?v=6EghiY_s2ts&ab_channel=TEDxTalks

Profile picture for user Kristoffer

Hej!

Klokt av dig att prova Naltrexon, det är en beprövad behandling för alkoholberoende som finns med i Socialstyrelsens riktlinjer. Många forskare och kliniker hävdar dessutom att det och andra moderna alkoholläkemedel är underutnyttjade och skulle kunna hjälpa många fler. En tanke jag får är att eftersom det är receptbelagda läkemedel det handlar om, som kan ha biverkningar och som kan vara olämpliga att ta för vissa personer, är det viktigt att lägga upp en plan tillsammans med den läkare som skrivit ut dem och följa den.

Vad gäller länken du delade är det en berörande och kraftfull historia, och vissa får den där tydliga effekten som beskrivs i föreläsningen (även om det är långt ifrån alla). En sak jag skulle vilja lägga till är att just Sinclairmetoden som förespråkas där är en amerikansk metod som kostar ganska stora pengar och som i sig inte är utvärderad (vad vi vet). Det finns alltså inget som säger att den skulle vara mer effektiv än de behandlingar med Naltrexon som erbjuds i den svenska vården.

Med det sagt får du gärna dela med dig av hur det går för dig och hur du upplever behandlingen!

Profile picture for user Peka1234

@Kristoffer hej och tack för din kommentar. Jag blev som maniskt när jag läste om denna metod! Kommer skriva ett inlägg då och då och berätta hur det känns, just nu söker jag mest erfarenheter för att stå ut med biverkningarna. Dag 3 på medicinen och är tröttare är någonsin.
Inser att metoden är individuell men fick ett Halmstrå att gripa tag i . Kanske finns det något som funkar. Nu måste jag prova själv och vara ödmjuk mot resultatet. Håller tummarna hårt.
Ta hand om dej.

Profile picture for user Peka1234

Dag tre på naltrexon nu idag då.

Druckit under jul nyår trettondag och mellandagar som om det varit en enda stor lång fest. Jag fick natlrexon utskrivet av läkare i slutet av hösten de har varit lång- restade utan motsvarig produkt på apoteket så jag gjorde det enda rätta under vänte-tiden, festade vidare som om jag aldrig varit på beroende enheten.
Det hade jag och jag minns plötsligt varför.
Det blir aldrig EN fest för mej.
Det blir en lång natt med minnesluckor, ofta mitt i veckan då jag är ledig då, men fortsätter i flera dagar efter med start på morgonen. Blir som besatt och dricker framför mina barn som har börjat se och förstå och lessna och jag är bakfull flera dagar i veckan, ofta på jobbet men har lärt mej vilken tid jag ska avsluta mitt drickande för att klara av det.

Nu har jag fått tag i natlrexon och snubblade över sinclair- metoden som ska tas med denna medicin. Planen är alltså att stänga av njutningen man får av alkoholen för att på något sätt resetta hjärnan att sluta söka kickarna efter denna. Man tar tabletten en timme innan man dricker. Vissa säger varje dag och andra söker vid behov . Sen ska man dricks och hjärnan kommer inte få någon kick och efter några månader ska den liksom ha lärt om sej angående alkohol , att det inte kopplas till rus på samma sätt.

Dag 1 så tog jag tabletten på eftermiddagen efter jobbet och ett tog ganska exakt en timme innan magen skrek av smärta och jag spenderade 20 minuter på toaletten med att tömma den , haha. Var livrädd att det skulle bli värre men det blev det inte, somnade fint och intresset av alkohol fanns inte , dels då jag var sliten från helgen.

Dag 2. Fortfarande inget intresse för alkohol. Tanken på det tilltalar mej inte överhuvudtaget men jag har inte rökt cigaretter sen helgen heller och känner mej fortförande lite lätt långtids-bakis så enligt mina beräkningar borde suget inte vara tillbaka först onsdag torsdag.
Väldigt trött, apatisk, susar i öronen, dimmsyn och lättirritrrad.Trodde jag var på väg att bli sjuk under dagen innan jag kom på att det kan vara tabletten.

Kommer skriva under perioden,om var dag eller kanske varannab,
Dela gärna erfarenheter från naltroxen ni som har ♡

Profile picture for user mormorellen

@Peka1234 Jag har ingen erfarenhet av Naltrexon men tycker det är intressant att höra om hur du upplevt det. Själv äter jag Campral och jag har gjort det lite då och då under flera år. Campral funkar - jag tappar intresset för att dricka - men eftersom jag får ont i magen och behöver gå på toa ofta så slutar jag för det mesta efter 5-6 veckor och efter några veckor har jag varit tillbaka till en flaska vin om dagen. Jag bestämmer varje gång jag börjar äta Campral att nu ska jag stå ut - och nu ska jag det!! - är inne på 11 dagen denna gång. Har funderat över hur Naltrexon funkar men det verkar vara ungefär lika antar jag. Håll i och håll ut och testa Campral om inte det här funkar.

Profile picture for user Peka1234

@mormorellen campral har jag testat och det var som socker piller för mej. Inget avtalet intresse alls men dyrt och många tabletter om dagen. Naltrexon funkar så tillvida att intresset avtar Men biverkningarna är rätt många, läst att det kan bara så i början och att man ska härda ut några veckor, jag ska försöka ta mej igenom den perioden.

Profile picture for user Peka1234

Dag 4

Var riktigt trött och hade ångest och ögon dimma igår av medicinen. Absolut inget sug på alkohol trots att onsdagar är min stora drickdag, då jag är ledig dagen efter. Typ alltid.
Valde ändå att bara ta en halv tablett för att chilla lite med biverkningarna för barnens skull.
Idag mår jag jättebra. Dag 5 alltså. Pigg, utsövd, energi, promenerat två timmar och vill göra 1000 saker idag.
Absolut inte en endaste tanke på att ta ett glas. Trots har hela kylen full med bag- in box, och öppnad tetra och en flaska bubbel det första jag ser . Ingen trigger alls.
Kommer dock ta en hel tablett idag när jag kommer hem från affären. Vill inte att det försvinner ur systemet men blir det för jobbigt vissa dagar så rekommenderar jag alltså att ta en "vilo-dag " med lägre dos. Vissa rekommenderar att man börjar med en halv, och sedan trappar upp.
Jag förstår varför 😅 jag gjorde liksom tvärtom.

Det närmar sej helgen. En helg i månaden är jag barnledig med sambon och ledig ifrån jobb. Gissa vad jag brukar görs en sådan fredag lördag söndag?

Har tillit till metoden och ser faktiskt fram emot helgen nu. Men absolut, trillar man dit, så skulle det ju vara denna helgen.... återkommer...