Omstart

Hittar inte min gamla tråd så det får bli en ny för omstart nr 3.
Har lovat mig själv att låta min lever vila några veckor och behöver ett ställe att skriva på. Att detta är omstart 3 borde nog få mig att förstå att det inte fungerar att sluta själv. Ser även att många av de som var här förra året är kvar och kämpar.
Det ger tecken på att detta inte är enkelt. Kanske inte ens möjligt att göra själv.
Mitt problem är vin. Dricker alltid 3-4 glas på kvällen vilket ju inte är bra för mig. Nu är vinet slut och min plan är att inte köpa hem mer. För att vara på säkra sidan ska jag bära ut övrig sprit i garaget ikväll. Jag har senaste veckorna börjat dricka av det om det inte finns vin och det känns som ett steg i helt fel riktning.
Delmål 1: Idag ska spriten ut och inget vin köpas hem. Belöning glassdrink med kidsen efter deras träning ikväll. I morgon ska jag uppdatera här hur det går.

Profile picture for user nystart

Bra med delmål, jag hakar på då jag måste sluta också. Det har gått I fel riktning för mig med. Hinner inte skriva mer nu men ska nog starta upp en ny tråd jag med, den andra jag haft har alldeles för manga misslyckanden.

Profile picture for user Rallan

Delmål ett i stort sätt avklarat. Jag flyttade inte ut spriten i garaget för jag hittade ingen bra plats. Den får stå kvar men jag får inte röra den.
Kör samma delmål en dag till.
Jag är på uselt humör och har sovit jättedåligt.
Ny dag nya tag. I morgon känns det bättre.

Profile picture for user Rallan

Jag kan inte sova. Normalt har jag en gräns på 2 timmar. Lyckas jag sova 2 timmar jobbar jag annars inte. Det är mer än ett år sedan jag var hemma av den anledningen. I natt sov jag inte alls troligen beroende på att jag slumrade till en timme på soffan i går kväll.
Vid 4 gav jag upp och gick till jobbet för just nu kan jag inte stanna hemma. Bra att inte dricka när jag är så trött...
Ny natt snart och mer stress imorgon.

Profile picture for user Rallan

Funderar över om jag inte skulle ha börjat det här projektet nästa vecka. I morgon är vår bröllopsdag och då skulle det ju vara trevligt med lite vin till maten.
Men nu är det som det är och min lever behöver vila lite. Senaste veckorna har jag fått för mig att jag har ont i levern. Känns precis under revbenen. Sitter ens levern där och kan man ha ont i levern? Borde kanske googla det... Kanske borde jag gå till vårdcentralen och ta provet?
Jobbet är för stressigt för att jag ska kunna dricka just nu. Dricker jag så kan jag inte sova och kan jag inte sova kan jag inte prestera.
Ja ja i morgon är det bröllopsdag. 16 år med finaste mannen :) . Jag vill ha många mer bra år så om jag tror att jag riskerar en leverskada ska jag inte dricka vin. Nog resonerat kring det, en lättöl kan jag få det är också gott till maten.
Natti natti alla kämpar där ute.

Profile picture for user Rallan

Idag hittade jag en alternativ plats för husets spritdrycker i garaget, går jag ut där för att dricka dem själv har jag problem.
Att fira bröllopsdag utan vin gick utmärkt då jag fastnade på jobbet och maken och barnen käkade snabbmat själva... ingen höjdare som bröllopsdag, men vi får ta igen det när det är lite lugnare runt oss.
Idag är vi bjudna på middag och jag planerar att köra så därmed blir det inget vin idag och då det inte finns något hemma är även morgondagen räddad.
Sovit bra inatt. Säkert en kombination av inget vin och att det börjar ordna upp sig jobbmässigt.
Idag vaknade jag till gitarrspel utan att det irriterade mig. Normalt tycker jag inte att det ska spelas instrument innan lunch... Passar inte med tungt huvud.
Dags att komma på ett andra delmål. Det får bli nästa vecka vit.

Profile picture for user Anders 48

Jag hittade din gamla tråd. Jag bump a de den, om det är så att du ville ha kvar den för egen del. All styrka till dig. Kämpa vidare!!

Profile picture for user Rallan

Maken sabbade mina körplaner. Så det blev 2 glas vin. Funderade på att säga nej men orkade inte. Ville inte ha frågor och tänkte att 2 glas skulle vara ok. Ingen skulle komma på tanken att fråga mig om jag ville ha mer och hemma finns ju inget vin så det var ingen risk att fortsätta efteråt.
Ett typiskt felbeteende. Varför inte säga nej om jag nu bestämt mig för att inte dricka vin. Varför är det svårt? Troligen är det ju en ickefråga för alla andra...
Funderar över om jag någonsin kommer att klara 3 månader utan helt vin och om jag behöver det. Jag vill inte behöva det men jag vill kunna hålla mig inom regler som var naturliga för mig för 15 år sedan. Inte dricka vin ensam, inte dricka vin dagen innan jag ska jobba och aldrig mer än 3 glas...
De reglerna har jag ju hållit mig innanför idag så jag väljer att inte se kvällen som ett misslyckande. Jag hade trevligt och träffade människor jag gillar.
God natt dag boken

Profile picture for user Rallan

Fortsätter att älta lite kring 2 glas vin. Om jag bestämt mig för att inte dricka vin är inte 2 glas ok.
Jag har lurat mig själv här förut och det är just där problemet ligger. Jag kan tänka mig att jag inte skulle ha samma problem att avstå kaffe eller mjölk och jag kan inte skylla på att jag inte vill ha frågor. Jag skulle få intresserade frågor om jag slutade med kaffe också och dem skulle jag kunna ta.
Bättring nu, i veckan som kommer tillåts inga undantag. Måttlighetsstraegin jag tänkte ut i gårkväll är målet men för att den ska hålla måste vin först bli en ickefråga och dit har jag en bit än.

Profile picture for user nystart

Det är ju korkat att inte kunna säga nej när man bestämt sig. Jag gjorde samma fel i veckan, lyckades resa en hel resa nykter i businessklass (normalt dricker jag nog 4 glas vin och ett par whisky under 2 timmar) och stötte sen på en bekant under bytet på arlanda och innan jag visste ordet av satt jag med ett glas. Ska det vara så svårt att säga nej, jag slutade ju inte direkt efter ett glas heller.

Profile picture for user Rallan

Visst är det korkat och också ett totalt korkat beteende att försöka rättfärdiga det efteråt. Att inte kunna säga nej är ett beroende...
Sovit uselt i natt också. Har en vag och obestämd oro. Kanske för barnen kanske för jobbet, troligen för båda. Barnen som borde pluggat fastnade helt i musiken igår och jag orkade inte vara den tråkiga mamman som avbryter när allt är som roligast. Musik ska väl också vara bra för hjärnan...

Profile picture for user Amie

All lycka med Ditt projekt. En dag i taget.
Tänkte om Dina två glas vin: att dricka dem är ju inte så bra. Men: är det inte nästan värre att älta dem efteråt? Att plåga och straffa Dig själv? Det var ju bara ett snedsteg. Det är över nu. Släpp och gå vidare.
Jag känner för min egen del att det kan bli så; att grämelsen tar över och den gör inte livet muntrare och då blir suget större...

Profile picture for user Rallan

Svårt att hitta en balans just nu på alla plan. Jag är trött och irriterad och orkar inte med. Förundrades över hur fort någon annan löste ett problem på jobbet igår. Intalar mig att min långsamhet beror på att jag aldrig får jobba ostört. I min roll är jag alltid tillgänglig för alla och därmed har jag för många bollar i luften för att hinna bolla klart med någon specifik.
Stress och a hör ihop för mig.
Förkyld och trött idag på dag 4.
Svårt att hitta balans i hur hård jag ska vara mot mig själv med a också men jag vill köra nolltolerans. Jag behöver en längre vit period.

Profile picture for user Rallan

Inte heller idag ska jag stötta något vintillverkande bolag...
Känns som om vindrickande blivit min hobby. Jag vet inte vad jag ska göra annars. Provade spela lite piano igår och ta en promenad.

Profile picture for user nystart

Det har blivit min hobby med, helt sjukt egentligen men ett bot(?) mot tristess? Igår gick jag ner och körde stenhårt pa gymmet, var inte ens sugen efter det och somnnade redan vid 9 helt nykter. Nu håller vi i och fortsätter så här.

Profile picture for user Gunda

Heja heja Rallan, kämpa på. Du inspirerar mig att även jag ska ta en dag i taget. En av mina hobbyn har blivit att dricka dessa 3-5 glas vin varje kväll. Det är en hobby som jag ska sluta med, basta!!!

Profile picture for user Rallan

Skönt att höra att jag inte är ensam om att ha gjort vindrickande till hobby och att intresset för normala hobbis kommer tillbaka allt eftersom.
Idag känner jag mig inte frestad att dricka vin. Kan ha att göra med att klockan är 6:12 på morgonen.
Sjukt stressigt på jobbet inför en resa nästa vecka. Måste få allt klart idag för jag kan inte jobba i helgen. Jag vill inte resa nästa vecka. Undrar om jag är stark nog att tacka nej till vin eller öl på restaurang besöken på kvällen. Jag tror att jag är det.
24 timmar till. Idag är dag 6.

Profile picture for user Gunda

Som vill bli av med denna hobby, men för att bli av med den så ska man hitta nått annat, som tar intresset från vinet, det är inte lätt.
Men vi kämpar och vi kommer att hitta den. Kram och ha en bra fredag :)

Profile picture for user Rallan

Idag har det varit kallt! 5 grader och blåsigt och höstlöv i drivor. Vackert men kallt så där så att det blåser rakt igenom en.
Jag har varit på simtävling på förmiddagen och hejat på min tjej. Fantastiskt att gå upp och vara pigg vid 7 en lördag och att inte lida allt för mycket av den fuktiga värmen i simhallen.
Sedan shoppade vi kläder och jagade Pokémons. Nu lugn kväll på landet för att orka med simtävling i morgon också. För att inte dricka någon av ölen som finns kvar här sedan sommarens grillkvällar har jag lovat att jag kan hämta hem sonen från en fest framåt småtimmarna. Han lät förvånad över erbjudandet, hade förväntat sig att behöva cykla.
Idag är dag 7. Jag grejar 24 timmar till. Trevlig lördag alla kämpar

Profile picture for user anonym11208

Känner igen mig i att det blivit som en "hobby" att dricka vinet om kvällarna. Men försöker att hitta på annat, som tex träna eller boka in kanske en fika med en vän, och just bara fika, inte vin. Kämpa på!! Duktig är du!!

Profile picture for user Rallan

Åter igen har jag sovit dåligt för att jag inte får ihop vardagen. Detta ständiga dåliga samvete för att jag inte hinner hjälpa till med barnens skolarbete. Det lönar sig ju inte heller att vara vaken på natten och oroa sig. Jag kan ju inte heller rycka upp dottern 02:45 och plugga historia. Oftast är oron dessutom helt obefogad och grundar sig mer i mitt kontrollbehov än i egentliga tillkortakommanden i skolan.
Den här veckan är jag på resa så det finns inget jag kan göra. Nästa vecka ska jag ta igen tappad tid och försöka vara ledig lite.
Helgen har flutit på bra, landet stängt för vintern och en massa pers för dottern i simning och helt vit.

Profile picture for user Lena72

Igen mej så!
Kan ligga o älta hela nätterna o är helt slut på dagtid då blir inget gjort. Då blir det mer grubbleri på natten. Vad händer då??? Jo jag blir nervös o får känslan att vara en dålig mamma o då kommer jag på! Lite vin hjälper nog....
Fy fan vad dumt! Står faktiskt o små skrattar åt mej själv.
Kämpa på! ?

Profile picture for user Rallan

Skönt att inte vara unik i mitt nattgrublande även om det är tråkigt att fler har det så.
Vi kom fram till resmålet i kväll och det bestämdes att vi skulle gå ut och ta en öl. Jag övervägde att inte hänga på. Det kändes lite jobbigt att gå ut och inte ta en öl men det kändes ännu tråkigare att låta bli att följa med. Så jag hängde på och tog en alkoholfri öl. Känns som en liten vinst. Jag har aldrig gjort så förut. Jag följer normalt alltid med och tar lika mycket som den som dricker mest tar. Idag bestämde jag själv att jag inte ville dricka och gjorde inte det trots att alla andra tog en öl eller 2. Känner mig nästan barnsligt nöjd.
Nu sovdax i morgon blir en tuff dag rent jobbmässigt men känns inte som någon risk för alkohol. Jag är ju så nöjd med dagens framsteg att jag knappt kan vänta på att få göra likadant igen :)

Profile picture for user Rallan

Ännu en utekväll utan a. Känns bra att få den här typen av övningstillfällen så här i början när motivationen är på topp.
Det har gått bra. Sov bättre än jag trodde och jobb dagen gick bra. Är på resa med en kollega jag tycker väldigt illa om. Han är av den typ som pratar högre när man inte förstår vad han säger. Jag blir så arg. Skönt att inte vara tung i huvudet när man är arg. I övermorgon får jag åka hem, ny utekväll i morgon med personalen på stället vi besöker. Nu vet jag att jag kan säga nej till alkohol vilket känns otroligt bra.

Profile picture for user Rallan

Kan ju inte gå bra varje kväll...2 öl kväll tung dag på jobbet. Jag hatar verkligen den militära stilen jag tvingas jobba med. Motiverar inte 2öl men jag orkade verkligen inte med gubbarna och deras jargong mer.
Tänker inte slå på mig själv för det här och tänker inte ge upp och gå tillbaka till gamla vanor igen. Ska verkligen försöka uppmuntra min dotter att välja ett typiskt kvinnligt och helt civilt yrke.

Profile picture for user nystart

Hur går det? Jag hoppas det går bra. Jag samlar mina egna tankar just nu och på något vis skall det gå. Jag måste sluta med hattandet att jag kan dricka lite, det blir aldrig lite och alltid oftare. Nu har jag iallafall varit nykter några dagar, det skall bli många fler. Det måste bli många fler.

Profile picture for user Rallan

Slutade tänka dagar men det rullar på inget vin den här veckan. Har varit på en resa inom Sverige den här gången och utan kollegor så det har inte varit svårt.
Stressnivån är fortfarande för hög både på jobbet och hemma.
Blev kallad till företagshälsovården nu på måndag. Någon hade tydligen uppfattat att jag inte mår bra och bett dem kalla mig. Undrar om de kommer att fråga om a och om jag kommer att ljuga då eller om jag kommer vara ärlig. Vet inte om jag vill ha någon hjälp just nu. I vilket fall som helst kommer det få mig till att avstå från att dricka något i helgen och det är ju bra.

Profile picture for user Rallan

Idag var jag kallad till företagshälsovården för att jag har en för hög sjukfrånvaro.
Jag hade funderat en del på att lägga korten på bordet och kanske be om hjälp men jag bedyrade bara att allt var ok. Eftersom jag inte har någon frånvaro sedan maj så blev det inga frågor bara att gå tillbaka till jobbet.
Lite besviken på att det är så enkelt. Hade lönesamtal också idag, och fick bekräftat att jag fortfarande är höpresterande undrar hurblänge till jag är det med det här beteendet.
Går inte bra just nu, för stressigt för mansdominerat, helt fel just nu.
Ser fram emot fredag när jag ska ut och ta en öl med bästa kompisen. Just nu går det verkligen inte på rätt håll med drickandet...
Måste man nå botten för att vända?

Profile picture for user Li-Lo

När jag läser ditt inlägg låter det som att du funderar på fler förändringar i ditt liv utöver alkoholen. Att ta tag i alkoholvanorna och få dem under kontroll är sannolikt en bra prioritering. Lite så där på med syrgasmasken för att orka ta tag i resten. Bra att du är här!

Du ställer en fråga, kanske retorisk, som jag gärna vill svara på. Det finns faktisk igen forskning på att någon behöver nå "botten" för att göra en förändring. Tvärt om kan det bli en självuppfyllande profetia. Ska du till GBG från Stockholm så kan du vända redan i Uppsala då du märker att du är på väg åt fel håll. Du behöver inte åka och vända vid Treriksröset. Nu låter det kanske lite käckt samtidigt kan det vara något att stanna upp och fundera på ibland.

Du har redan samlat på dig ett flertal tillfällen där du klarat av att förhålla dig till alkohol så som du önskar. precis som du skriver så klokt. Förändring kräver övning. Du är på G även om vägen är lite kuperad!

Berätta gärna hur det går för dig.

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen