Börja om

Profile picture for user _alces_

Hela dagen har jag tänkt på vin. Inte att jag vill ha utan tvärtom att jag INTE vill ha. Jag dricker för ofta, för mycket. Tar till det som tröst, belöning, för att komma igång eller vara ner. För att det är mysigt och i sociala sammanhang helt självklart. För att dämpa den ångest och skam jag känner när jag för femtielfte gången bryter mitt löfte att aldrig mer, nu får det vara nog, på riktigt.

Jag har varit här och läst, känner igen många namn, som liksom jag, i åratal kämpat för att förändra sitt drickande och börjar om och om igen.
Det är tröttsamt, tärande, deprimerande. Det är inte så här jag vill leva.
Nu ger mig själv en ny chans. Inga löften,inga regler. Bara den att påminna mig själv om konsekvenserna om jag dricker och känslan av frihet när jag låter bli.

Forumet "att vara måttlig" och detta att "förändra sitt drickande" kan jag tycka går ut på samma sak, eller?

Profile picture for user _alces_

Dag 2
Vaknar med en lättare känsla i kroppen idag. Känns bra att ha tagit ett beslut. Tar en promenad och tar in och reflekterar över det jag ser och upplever. Fyller mig med positiva tankar och energi med hjälp av den friska höstluften. Känner mig stark
Påminner mig själv om allt jag har att vara tacksam över, dem jag älskar och vill ha nära mig, att jag inte vill att
alkoholen ska förstöra det vi har tillsammans.
Försöker låta bli att tänka på kommande helger när det är födelsedagar som ska firas med alkohol som ett självklart inslag.
Nu tar jag en dag i taget

Profile picture for user Vinägermamman

@_alces_ Hej och välkommen hit! Vad bra att du kommit igång med en förändring. Du verkar reflektera, tänka och göra bra saker. Fortsätt att skriva. Det brukar hjälpa att sätta saker på pränt, både i med- och motgång. 🤗

Profile picture for user Amanda L

@_alces_ Det kan vara motigt i början, men det blir bara bättre med tiden.... Jag har varit nykter nu nästan åtta månader och saknar inte alkoholen ett dugg, vare sig till vardag eller fest.
Så skönt att slippa fundera, dividera och oroa sig över en dryck... Jag dricker något annat och mår bra istället.
Jag började med tre nyktra månader för att det rekommenderades som en bra start på all förändring.
Det blir lättare då suget och även besattheten av alkohol rinner av en. Man blir fri att tänka själv...
Fortsätt skriv om hur du gör och tänker, det är bra terapi, även för oss andra:) Lycka till! :)

Profile picture for user _alces_

Jag har druckit vin både fredag och lördag.
Fredag: Lurade mig själv att tro jag kunde nöja mig med 2 glas, men så klart inte
Lördag: Födelsedagsfirande, behövde inte köra(som jag tänkt men envisades inte) så klart drack jag vin
Jag lyssnar inte på den röst som försöker göra sig hörd och påminner mig om mitt beslut, den som vill mig väl . Trycker undan den, hör bara den starkare som lockar
Föraktar mig själv och min svaghet idag.

Profile picture for user _alces_

Känner mig tom, likgiltig. Gör det jag ska men inte mycket mer.
Tycker jag tappat motivationen och söker efter olika sätt att höja den. "Inga regler" skrev jag i mitt första inlägg, klart som fan att jag måste ha regler att följa om det här ska gå och ett klart och tydligt mål. Får jobba på det. Men inte idag.
Nu börjar vi om och det ska gå! @Vinägermamman
En dag i taget

Profile picture for user _alces_

Mitt mål är att förändra, minska mitt intag, inte att sluta helt i nuläget. Jag vill att mitt liv till största delen ska bestå av nyktra dagar. Jag vill vara på riktigt. Vem det nu är. Känns som jag tappat bort mig själv, upplöst i vindimmorna.

Jag drack inte igår , har inte druckit idag och ska inte dricka imorgon. På söndag ska jag pricka av den 7 nyktra dagen. Det är mitt första mål.

Gångna helgens snedsteg ska inte upprepas.

Jag ska se till att vi inte har vin hemma .

Profile picture for user _alces_

Idag var det nära, jävligt nära att jag skulle sitta och dricka vin nu istället för att skriva här. Tillbringade halva dagen i trädgården med att "höststäda". Tömde vattentunnor, krukor , plockade av det sista i växthuset och gödslade inför nästa säsong och så allt annat plock och kånkande med prylar som inte ska stå ute i vinter.
Min man hjälper inte till med sånt. Han gör sitt jobb sen hamnar han framför tv'n. Glor på all sport som visas. Tar de rester som finns till lunch. " det ville väl du inte ha ialla fall"?
Han lagar aldrig mat, bortskämd och initiativlös och lat. Jag gick ut igen.
Trött som jag var blev jag plötsligt fruktansvärt irriterad av hela hans uppenbarelse där han nöjd satt och glodde framför tv'n. Tänkte att nu vill jag ha vin, mitt belöningsvin, efter hårt arbete, va' fan spelar det för roll.
Jag hinner till bolaget tänker jag. Tvättar av mig och drar iväg. Stängt! Klockan är 14.45 och det är stängt. Fan också..
Nu känns det ok. Det var bra att det var stängt. Jag kan bocka av dag nr 7

Profile picture for user _alces_

Dag 8
Skönt att vakna utan den ångest jag skulle ha haft om jag druckit igår. Fortsätter att beta av den attgöra-lista jag gjort inför helgen för att hålla mig sysselsatt. Får mycket gjort och det är ju alltid tillfredsställande men i nuläget också nödvändigt för mitt måeende. Jag gör något bra både för mig själv och andra. Den känslan räcker som belöning.

Profile picture for user Amanda L

@_alces_ Svårigheten med att @dra ned” är stt du inte blir av med suget. Beroendehjärnan kommer att fortsätta att ha fokus på alkohol. Du får svårt att göra annat, planera annat. För så länge du matar beroendet kommer inget att vara lika viktigt som drogen…
Därför så bra att inte dricka alls under en längre tid. Suget försvinner och du får möjlighet att tänka på annat, fundera på hur du vill ha ditt liv utan att alkoholen tar all plats.
ÄVEN om du sedan bestämmer dig för att dricka måttligt så är det otroligt mycket lättare då att få det att funka. Att ständigt börja om är väldigt jobbigt..
Kram och kämpa på, du kan klara det och bli fri.❤️🙏🏻❤️