Jag vill bli fri från mitt vinpimplande. Förstå att jag är alkoholist och jag inte kan kontrollera det jag häller i mej. Känner mej så otroligt pinsam o mindre värd o dum i huvudet o allt negativt som finns.

Bottenupp

Du är inte mindre värd för att du har druckit. Du känner dig pinsam och dum i huvudet, det kan vara ditt steg på vägen. Jag har såååå många gånger gjort bort mig gång på gång, lovat mig själv att bara ta dom två ölen, brutit mitt löfte så många gånger. På något sätt sitter vi alla i samma båt.
När man sitter i baksmällans esse och svär till sig själv att NU blir det ändring, det löftet verkar blekna och efter ett par dagar när bakfulleångesten försvinner glömmer man bort vilken avsky man känner över sig själv och hoppar på det igen.

Jag tycker inte att du skall skuldbelägga dig själv, JA du har tagit dåliga beslut, JA du har säkert brutit dina egna löften.
MEN, Du har tagit dig mod att skriva här, du har insett att du har levt destruktivt och vill göra en förändring.
Det är en otrolig sorg att behöva välja bort sin bästa vän, alkoholen.
Men DU är mera värd än din bästa vän, du går i första hand. Alkoholen skall inte bestämma över dig.
Jag är i samma situation som dig, jag vill också acceptera och förändra, frågan är mera hur?
Vi vet inte vad som händer i framtiden, vi vet vad som händer nu och vilka beslut vi tar.
Vi har åtminstone varandra.
Kämpa Al! Det är du värd!
Kram till dig.
Mvh Bottenupp

så, alkoholism är en sjukdom. Det kräver behandling och det är en kronisk sjukdom, livslång.
Om ni hade fått diabetes eller cancer, skulle ni också skämmas för det?
Jag säger aldrig att jag är alkoholist. Jag säger att jag har en sjukdom som heter alkoholism.

Tom McLennan, professor vid University of Pennsylvania Treatment Research Center i Philadelphia och ledande forskare inom beroendemedicin, sa:

Låt oss ta en patient med högt blodtryck. Han får betablockerare och blodtrycket går ner. Alla säger: ”Titta, behandlingen fungerar!” Sedan slutar patienten av någon anledning att ta medicinen. Inom några veckor är blodtrycket skyhögt igen. Alla säger: ”Det var ju det vi sa – den här behandlingen fungerar definitivt och patienten behöver den verkligen!” Låt oss nu istället ta en patient med alkoholberoende. Patienten påbörjar behandlingen, slutar dricka och får det bättre på alla sätt i livet. Sedan avbryts behandlingen. Efter ett tag börjar patienten dricka igen och tillvaron rasar ihop. Och då säger alla, såväl familjemedlemmar som arbetsgivare och vänner: ”Det var ju det vi sa. Alkoholister är verkligen hopplösa. Och det är slöseri med pengar att ge dem behandling. De får bara återfall.” Tycker ni inte det är lite underligt?

Ellan

Hej och Välkommen,
Jag är en fd vinpimplande kvinna. Drack i perioder väldigt mycket och på slutat var och varannan dag. Har nu varit nykter sedan mars 2016. Jag mådde verkligen skit och hade en sådan fruktansvärd ångest. Jag var väldigt sjuk i sjukdomen men idag lär jag mig att leva i nykterhet och mår helt ok. Har bra dagar och mindre bra dagar men saknar inte drickandet och den besatthet det gav mig. Det går att bryta mönster om du verkligen vill det. Idag är det fredag och solen skiner. Hur tänker du att du vill må i morgon bitti? Vad kan du göra idag för att må lite bättre? Vad är du villig att förändra? Många frågor.., men det krävs förändringar för att vi ska lyckas.❤️
Varm kram
Ellan

AL

...läser ditt svar till mej gång på gång...men känner inte att jag är värd att kämpa för....jag förstår det intellektuellt men känner det inte...har som inte kontakt med mej själv...konstig känsla.

AL

Ikväll har jag varit utan vin och det har gått bra..så imorgon vaknar jag utvilad utan ångest. Hur jag ska kunna hitta ett sätt att hantera mitt sug efter vin..vet jag inte....men vet att jag fort kan trilla dit igen....tycker det är svårt med självdiciplin.

AL

Första kvällen utan vin... det gick bra.
Imorgon har Systemet öppet och jag ska inte gå dit. Jag hoppas lördagkväll går lika bra som idag.
Jag läser mitt eget inlägg och inser hur sjukt detta resonemang är.....gaaaaaah!!!

Gunda

Jag hoppas verkligen att du mår bra och att du kan känna lite stolthet över dig själv, du fixade gårdagskvällen! Kanonbra!
Vi som missbrukar vi har väldigt dåligt självförtroende, men då vi avstått alkoholen ett tag så kommer självförtroendet tillbaka så sakteliga.
Du AL är en viktig person, både för dig själv och för de som är nära dig. Slå inte på dig utan försök att ge dig positiv feed back istället,
Vi är alla i samma båt, skriv och läs här så får du peppning och stöd.
Ha en fin lördag!

Ellan

God förmiddag, ny dag och nya möjligheter, på gott och ont. Hur känner du dig idag? Någon plan för dagen? Planer är bra för många av oss. Träffa någon vän över en fika, ta en promenad i naturen, gå på bio, läsa en bok som aldrig blivit läst, storstäda bara för att. Själv ska jag ta hand om lite döda planteringar ute. Jag är inte ett dugg bra på det men jag gillar numera att fixa lite. En dag i taget, en timme i taget... så är det snart söndag. Skickar en styrkekram!?

AL

Ja jag mår bra men känner suget komma krypande. Ska försöka stå emot och se euroschlager utan alkohol...
Tack för peppande ord. Jag behöver dem verkligen. Hoppas du får en fin lördagkväll.

AL

Planer har jag och en hel del att göra men de försvinner lätt när vinsuget sätter in...
Tack för styrkekramen ?

Ellan

Mina sug kom oftast på eftermiddagen och höll i sig fram till sjutiden ungefär. Har du något liknande eller kan det komma närsomhelst? Jag skippar schlagern idag. Blir talangfinal med barnen.
Ha en lugn kväll.
Kram!

AL

...är lugn. Men känner att det är tur att vinet är kvar på bolaget och inte hos mej.

AL

...är lugn. Men känner att det är tur att vinet är kvar på bolaget och inte hos mej.

AL

Det blev varken eller....läste här på forumet ist....gick å la mej 2130 och sova som en stock helt nykter. Skön känsla. Jag har ju druckit i stort sett varannan dag sedan juli -16. Nu har jag påbörjat dag 3 och jobb imorgon dag 4 kommer att bli tuff, eftersom jag har mer sug efter en jobbdag. Är det så att mitt jobb är "felet" ? Nä det är nog bara en ursäkt för att få dricka, precis som allt annat.

AL

lite jobbigt faktiskt....skulle kunna dricka flera glas vin till hockeyn och bara slappna av..
Blir så trött på mej själv och min oförmåga att dricka normalt 1-2 glas och sedan stopp.

Malta

Hoppas suget gav med sig! Själv blir jag trött på att jag envisas med att emellanåt dricka dessa glas (ibland mer) och vet att ett ökat sug kommer som brev på posten nästa dag...

AL

Drack kaffe och citronvatten....suget är över och jag sitter i sängen och läser inlägg om allas kamp.
Jag är lite stolt att jag klarat hela helgen utan vin men inser också att det bara är 3 fnuttiga dagar...tror jag kan trilla dit i veckan om jobbet blir stressigt. Jag känner mej inte så värst stark i viljan att sluta helt efter denna torrlagda helg.

AL

Klarar även denna dag. Men har i huvudet V I N -planering. Imorgon kväll blir det inte. Onsdag kan funka för då är jag ensam hemma. Fast då ska jag köra flera mil på torsdag morgon. Vilket innebär ångest och oro....är jag rattfull eller inte ? Torsdag går bättre för då kan jag vara " ledig" fredag. Lördagkväll är perfekt för då kan jag nyktra till söndag. Detta ÄR verkligen helt SJUKT. Guuuud vad jag avskyr mej själv.

Malta

Detta eviga tänkande kring A och eventuella möjligheter att få inmundiga det - suck, säger jag åt mig själv. MEN, 3 dagar är så himla bra! Att vara nykter länge innebär massor med jobb, men de första månaderna eller dagarna är de som kräver eoner av kraft. I min värld i alla fall. Ett litet steg framåt är närmare målet, än inga steg alls. Ibland backar vi, men då är det nya tag och nya små steg framåt. Helt plötsligt har vi tillryggalagt mer än vi kunnat drömma om. Viktigaste är ju att vi fortsätter att gå, trots allt som händer :) Jag försöker foka på träningen. Ge hjärnan nåt annat att tänka på, men det är en ständig kamp där inne. Till slut måste väl "tjatterapan" tröttna? Avsky helst inte dig själv - var less på hjärnan och dess behov av tillfredsställelse. Det blir litet lättare. Tycker jag. Väl kämpat!