.

Profile picture for user Svartvit

Ihop med alkohol är ju aldrig en bra kombo då det kan öka ångest. Jag har samma problem som du, det funkar ibland men sen spårar det ur. Jag har varit nykter i perioder och man mår riktigt bra då. Huruvida din medicin funkar fortfarande eller inte kan jag inte svara på men för mig (som också äter SSRI) så är allting myyyycket bättre när jag inte dricker. Mitt tips är nog att börja med en nykter period för att se om ångesten håller sig kvar, gör den det så borde du ta kontakt med din läkare för att antingen höja dosen eller testa en annan medicin.
Jag tror att du vet lika väl som jag att det inte är hållbart att hålla på som vi gör, vi kan och ska inte dricka något alls. Det låter så lätt men det är så svårt.. Önskar dig stort lycka till och att du kanske blev lite klokare iaf av mitt svar :)

Profile picture for user Anders 48

Svårt att säga - är nog olika för olika personer! Jag åt Seroxat (ssri) för 15 år sedan. När jag började med tabletterna så fick jag ökad ångest - och dödsångest (trodde på riktigt att jag skulle dö - och åkte till akuten), vilket senare lade sig när tabletterna började verka...... Men: när tabletterna "kickat in" (de fungerade verkligen) så gjorde det att ångesten försvann. Jag upptäckte att även (sund?) fylleångest försvann. För mig så blev det ödesdigert. Jag tog det som en inteckning på att jag kunde dricka ännu mer o oftare - och dessutom utan ångest dagen efter. Jag hade en helgalen sommar med mycket fylla o galna upptåg. Det var ju så skönt att slippa dagen efter-ångesten. Jag hade en fantastiskt rolig sommar måste jag medge - men den var ju rena döden för min relation till alkohol....... Framåt hösten så lade jag av att dricka - och jag fick känna på hur jag mådde enbart med hjälp av tabletterna. Och jag mådde bra. De hade/har hjälpt! Så om jag idag skulle behöva ta ssri igen så har jag dragit lärdom. Jag hoppas att du kan dra ner på alkoholen - för att se om "bara" tabletterna hjälper dig! De hjälpte mig! Och jag skulle inte ha festat så hejdlöst som jag gjorde - men ja ja, det var då.......