Ett år senare...
Det har gått nästan ett år sedan jag insåg att jag på allvar måste göra något åt mitt förhållande till alkohol och sökte mig till forumet. Det här året har varit upp och ner. Jag har under vissa perioder klarat att hantera alkoholen enligt min definition måttligt, dvs endast fre-lö och då drygt en halv flaska vin per kväll. Större delen av tiden har det dock inte sett ut så, utan varit vindrickande minst ons-lö kväll och start på em på helgen eller semester.

Nu är jag så evinnerligt trött på detta. Skuldkänslor varje gång jag är på bolaget och handlar, skuldkänslor varje gång jag häller upp ett glas hemma, eller varje gång jag är ute med vänner och inser att jag druckit upp långt före de andra, och är den som fyller på först. Skam när jag inser att jag inte kunnat hålla morgonens löfte om att ikväll ska jag inte… Skam när jag på morgonen känner mig tung i kroppen och huvudet av vinets verkan och framför allt på dess påverkan på min nattsömn. När jag började skriva här för ett år sedan kände jag panik över tanken att inte kunna dricka något mer och jag är nog fortfarande inte beredd på livslånga beslut, men jag känner nu att det kan inte vara mindre jobb och ångest att avstå helt än detta ständiga förhandlande och skuldkänslor. Just nu har jag mest lust att lägga upp en status på Facebook och meddela att jag inte tänker dricka något mer vin på obestämd tid och var snäll och fråga inte varför eller något annat. Jag kan inte hantera det nu och håll det borta från mig!
Jag måste få vila från detta och bara låta det vara. Sova på nätterna utan att vakna vid 3-4-tiden och känna att det bultar i huvudet och att hjärtat slår och inte kunna somna om för att ångesten och skuldkänslorna gnager i mig. Bara det kan vara ett skäl att låta bli. Bara jag kan lyckas komma ihåg det när jag ska hem från jobbet och inte gå in på bolaget på vägen hem...

En kväll och timme i taget just nu. Så känns det och så får det vara… Jag kan bara önska mig själv bättre lycka till den här gången :/

vill.sluta

Ojojoj gissa om att denna text gick rakt in i mig. Jag är skämtet som hanar mig kvar, men imorgon är det dag ert för mig.
Låt mig hålla detta två helger i rad.......

Har för faaaan inte lyckats med två helger på rad efter mer.ett års tid här.

Jag vill och jag kan, låt mig få klara det.....
/A

Cyanthiina

Känner så med er,,, Jag vet precis hur det här. Jag har fått från att resa i vindimman natt och dag till att ta beslutet efter något drastiska händelser i mitt liv de sista dagarna.

Håll i, vi kan stötta varandra...

Varma Kramar // C

Askan

också varit här i lite mer än ett år och det har gått upp och ner antar jag. Inget spektakulärt har hänt, dvs jag har inte gjort bort mig eller gjort något dumt men jag har druckit vin för ofta. För många vardagskvällar, för många (alla) helgkvällar.
Det som gjorde att jag återigen kom fram till att jag måste sluta helt är att jag inte orkar inte sova mer. Precis som du så förstörs min nattsömn av så lite som två glas vin till middagen.
Jag orkar inte vakna klockan 4 och sedan ligga vaken i två timmar med riktig ångest. Alltså riktig som i att jag har svårt att andas och inte kan vara i min egen kropp. Skammen över att vara en mamma som älskar att dricka vin. Skammen, åh skammen. Skammen över allt. Underlägsenheten som är så otroligt starkt kopplad till mitt drickande och att jag innerst inne vet att jag är en alkoholist men det omöjliga i att identifiera sig som en sådan. (Men jag har ju ett fint hus och är lyckad på jobbet och mina barn är välartade och min man framgångsrik inte kan väl jag inte kan väl JAG?)
Skuld och skam, skuld och skam.
Jag läste din gamla tråd nyss, har du fortfarande din man med dig? Min är ett under av härlighet men, precis som din, så tycker han inte att jag har ett problem, att det inte är så farligt, att jag inte ska tänka så mycket.
Jag tänker så här att om jag tror att det är ett problem så ÄR det ett problem. Då har jag ett problem.
Har inte druckit vin sedan i lördags (ja, jag räknar dagar) och det har inte varit så farligt än. Jag tror det är för att jag fortfarande minns hur det var i söndags natt alltför väl.
Den riktiga kampen börjar väl på fredag. Tidigare i kväll när jag lagade middagen så kom suget med full styrka men då stannade jag till och frågade mig vad det var som hade hänt som gjorde att jag helt plötsligt ville ha vin och då kom jag på det: Jag var arg och irriterad och i stället för att ta itu med situationen så ville jag dricka vin för att bli på bättre humör. Slippa ilskan och ffa slippa den eventuella konflikten som ilskan skulle ge.
När jag väl bara hade fattat vad det handlade om så försvann suget. Dagens solskenshistoria.

Nu gör vi det här.

m-m

Det är skönt att veta (och sorgligt) att det inte bara är jag som har problem.

Askan; ja jag har min man med mig, situationen är ganska lika från förra året. Han avstår gärna, och jag tror faktiskt att han nu ser att problemet finns för mig. Kanske också för att jag varit mer ärlig nu och berättar hur sugen jag kan känna mig på att dricka vin. Precis som för dig är det inte något särskilt som hänt mig nu, jag har inte gjort bort mig eller druckit så mycket att jag inte kunnat ta hand om mig, men alldeles för mycket ändå för att det ska vara bra.

Jag räknar också dagar, också sedan i lördags. Var ute och fikade med en kompis i em och där satt ett par bredvid oss med varsitt glas vin. Blev jättesugen då, och hade det varit förra veckan hade det räckt för att jag antingen a) hade köpt ett glas där och då eller b) stannat på bolaget och köpt hem vin till kvällen (det är ju ändå onsdag...). Nu gjorde jag inget av det, åkte hem och berättade för maken hur det kändes och surfade lite här och så kändes det faktiskt bättre :-)

Nu ska jag sova och vakna utan ångest i morgon bitti. En sak är alltid bra med att avstå - man ångrar aldrig dagen efter att man inte drack något. Kan vara värt att påminna sig om då och då.

Godnatt ni andra också

Mammy Blue

jag fick nog efter att vara nära att supa bort julen för barnen. Jag lade faktiskt upp en status på Facebook och förklarade att jag är alkoholist.

Känns oerhört skönt, finns inga nödöppningar, alla känner till att jag inte ska dricka. Dessutom - som du skriver så slipper jag nu förhandla med mej själv om när och hur mycket jag ska dricka, det är mycket enklare på detta sättet. Noll, inget, nada.

Rekommenderar det! :-)
Kram! MB

m-m

Sitter på jobbet dödstrött. Sover gott om nätterna när jag inte druckit något, men är ändå så trött in i själen. MEN - det är ju fredag, och jag behöver inte stressa för att hinna till både systemet och Ica skynda, skynda för att hinna hem och kunna sätta mig i soffan med ett glas vin. Känns som att det blir en lugn och lååång fredagskväll som jag inte vet vad jag ska sysselsätta mig med. Ambivalenta känslor? Ja. Men jag ska iaf inte dricka ngt.
Ha en bra fredag alla :-)
/m

Grodan

Varför har du massor av öl hemma om du vill sluta VS?

Bara undrar. Det skulle jag aldrig fixa. Kampen är för mig nog svår ändå.

Kram
Grodan

konstnären

Hej vill.sluta
Om du kan ge bort skiten. Det är väl alltid någon som blir glad.
Jag hade inte pallat just nu att ha alkohol hemma. Undviker allt
just nu som har med alkohol att göra. Dragit mig undan socialt
umgänge känner att jag inte orkar träffa alla pimplande människor.
Min umgängeskrets är inte så stor men dom vi brukar träffa tar sig
gärna ett glas. Litar inte riktigt på mig själv ännu.
Sa till spegeln i morse att ingen alkohol idag, 6 veckor på tisdag.
Tror det är rekord för mig. Har väl trillat dit efter ett par veckor.
Men nu sista gången var det illa. Vad faan ger alkoholen egentligen
den ger mig ingenting längre har blit värre för varje återfall.
Önskar dig en skön lördag
Nu kämpar vi
Konstnären
Jag suger fast här som en igel, har bara er och det är inte så bara.

vill.sluta

Stanna här och läs, avis på dina sex veckor.
Men jag kommer, sakta men säkert. Jag kommer, inte sex ännu men snart.

Blir till att undvika det med tanke på mitt blodtryck, men sedan kanske...... Hahahaha

Ursäkta i all välmening men det var svårt att inte skoja till det, igen ALLT blir bättre utan alkohol.

Framförallt sexet.

Trevlig nykter lördag nu!
/A

m-m

Grattis konstnären till sex veckor. Förstår att du undviker sällskap med alkohol, samtidigt som det blir svårt i längden. Jag vet inte heller hur jag ska tackla det, men det får lösa sig den dagen (kvällen) det uppstår. Det blir inte ikväll iaf.. Ser fram emot (?!?) en alkoholfri lördagskväll... Känns sådär, ärligt talat. Saknar mitt vin just nu.

Gick ok igår kväll, köpte mig en ny tröja för pengarna jag skulle lagt på alkohol. Kan bli en helt ny garderob framöver :-) Alltid något positivt att se fram emot.

Ha en bra lördagskväll alla - utan alkohol.

/m

konstnären

Hej
Snart är klockan sju och det är lördag. Och faan jag är
nykter helt underbart. Man kan väl få var glad för stunden.
I morgon finns inte just nu. Nu blir det mys i soffan med
man och hund.
Tack, tack för dina rader, värmer ända in i själen
Trevlig nykter lördag på dig med
Konstnären

konstnären

Hej
Snart är klockan sju och det är lördag. Och faan jag är
nykter helt underbart. Man kan väl få var glad för stunden.
I morgon finns inte just nu. Nu blir det mys i soffan med
man och hund.
Tack, tack för dina rader, värmer ända in i själen
Trevlig nykter lördag på dig med
Konstnären

konstnären

Hej
Snart är klockan sju och det är lördag. Och faan jag är
nykter helt underbart. Man kan väl få var glad för stunden.
I morgon finns inte just nu. Nu blir det mys i soffan med
man och hund.
Tack, tack för dina rader, värmer ända in i själen
Trevlig nykter lördag på dig med
Konstnären

konstnären

Varma tack till dig för dina rader. Värmer min själ.
Visst blir allt bättre utan alkohol.
Nu blir det mys isoffan med man och hund. Varit och
inhandlat en bakelse har fått sådant sockersug.
Men va faan bättre än alkohol.
Ha en skön lördagkväll
Konstnären

m-m

Lördagskvällen avklarad. Känns skönt att lägga mig nykter och inte behöva fundera på hur jag kommer att må imorgon, även om det kändes tufft en stund i eftermiddags.

Kanske känns lättare nästa helg?

Försöker att tänka att åkomman jag drabbats av är ju i alla fall botbar. Låt bli alkoholen och jag mår bra - det är inte allt som kan åtgärdas så enkelt.... :/ Kanske kan hjälpa att tänka så ibland, när det känns orättvist och eländigt att behöva avstå.

God natt!

konstnären

Godmorgon m-m
ja, nu var det måndag morgon och ännu en nykter helg. Känns bra idag.
Hade lite sug i lördags men det försvann efter ca en halv timme.
Pratade med mig själv att det inte är värt det, för du vet hur illa
alkoholen gör dig inget gott alls. Jag blir slö kedjeröker och snackar
en massa skit. Sedan kommer ångesten som ett brev på posten. Nej, nej
jag vill inte det. Söndagen gick smärtfritt gick nog en mil med våran
hund. Bra rensning av tankar får jag då.
Ha en skön måndag
Konstnären