Är gravid- hans missbruk blev värre

Profile picture for user Tildaa91

Varit tillsammans med min sambo i snart 3 år.. Han har alltis haft problem med drickat med de har bara blivit bättre och bättre.
Nu är jag gravid i vecka 17 och sen vi fick veta i vecka 6 så har han sagt att han vill behålla.. Men missbruket är värre än nånsin.. Han smyger å gömmer och ljuger.. Även med hasch..När jag konfronterar så säger han att de är pga mig? Barnet?
Jag fattar fan ingenting.. Han säger att han vill så gärna bli pappa men just nu kommer han inte få komma i närheten av den.
Vet ej vad fasen ja ska göra.
Han har troligtvis ADHD och var i dag till läkare för första gången för att påbörja en utredning. Men de kommer ta veckor innan han går en diagnos. Han kom hem med ett kvarter sprit i kalsongerna efteråt och ligger nu full på soffan..." utredningen tar för lång tid, jag tar vad jag behöver så länge de krävs" säger han...vad fasen ska jag ta mig till?

Profile picture for user gros19

Så tråkigt att hamna i den situationen när du är gravid. Gömmer och ljuger hör ju till missbruket och det är svårt att förstå. Finns ingen logik i missbruket. Han missbrukar inte alkohol och droger p.g.a. dig eller någon annan.

Det är ju så att för att kunna göra en ADHD utredning krävs nykterhet om resultatet ska vara tillförlitligt.

Du får nog fokusera på dig själv och ert kommande barn och hitta en lösning så ni får det så bra som möjligt. Ett liv tillsammans med en missbrukande förälder är inget alternativ. Sök hjälp i form av kurator, alanon eller bvc kanske. Du behöver allt stöd i din situation.

Profile picture for user Backen123

Hans utredning kommer ta minst 6 månader. Förstår att du i din sits är maktlös, ta hjälp av vänner och familj, berätta och få stöd. Du kanske inte orkar lämna nu, i ditt tillstånd. Men gör allt för att njuta av bebisen, sök det mysiga i längtan. Försök hitta styrka och kraft. Ställ in dig på att få ett bra liv med dig och bebisen, och gör klart för honom att om ni separerar så får han bara träffa barnet i sällskap med annan vuxen om han inte skärper till sig. Testa att få följa med till läkaren, antabus, eller annan medicin som stoppar suget om han vägrar behandling, för din skull så du får lugn och ro. ❤