Äntligen tog jag steget

Profile picture for user vallmo

Efter ha varit med här för ett år sedan tog jag för en månad sen steget och flyttade från min sambo som har alkoholproblem. Enligt han har han inte några problem och han drack inte mycket men jag fick ont i magen när det gick mot helg och åkte hem från jobbet med en orolig mage och frågan om han var på G eller inte. Det är den personen han förändras till som jag inte kan leva med, Han har haft detta problem i många år jag har gått ifrån han förr men den här gången känns det lite annorlunda, jag har själv varit sjuk i cancer så jag värderar om livet lite efter det. Åren går bara och jag vill inte leva med han på hans villkor, att det var jag som anpassade mig hela tiden. Jag vill bli fri från mitt medberoende men det är svårt. Men nu slipper jag oron och alla fula saker som han sagt till mig när han blir på viset.Nu måste jag lära mig att ta hand om mig själv och vad jag vill ha ut av livet.

Profile picture for user Skrållan

Modigt att du tagit steget. Jag lämnade för ett år sedan. För mig fanns det inte heller något val till slut.
Den som dricker får två personligheter, en som är full och en som är nykter. Till slut flöt dessa ihop, och mannen blev konstant sur och irriterad.
Det är kämpigt att lämna, men det är värt allt, och man kan fokusera mer på sig själv och göra det man själv tycker om.
Fortsätt skriv här så kan du gå tillbaka och läsa hur det var och hur du kände.

Profile picture for user vallmo

Var fri i sex månader sen kom coronan och ensamheten som gjorde att jag gick tillbaka till mannen med alkoholproblem. I början gick det bra men sen eskalerade helg drickandet igen och återigen står jag på ruta ett. Den här gången har jag verkligen förstått att jag är kraftigt medberoende. Jag valde ju en lägenhet förra gången men fick ångest av att vara där. Nu funderar jag på ett eget hus men det finns få sådana eller lägenheter där jag bor för bostadsmarknaden har verkligen blivit helt konstig. Men tittade på ett hus i går i alla fall men magkänslan sa nej, har ett annat på gång snart- Det värsta för mig är inte att lämna utan det värsta är hur jag ska kunna stå emot och inte gå tillbaka. Vart kan man få hjälp med sådant? dom som är beroende av någon drog har mentorer som dom kan ringa finns det sånt för oss som är medberoende också? Jag har varit på hudkliniken i dag och jag har utslag bara på kvällen läkaren trodde att det kan vara stress. Han frågade hur jag hade det på hemmafronten och jag sa som det var, Då ska du ta itu med det som får dom här utslagen att komma. Jag måste fokusera på mig själv nu och mitt mående.Hade cancer för tre år sedan och då började stressen i kroppen .