Hur gör jag nu?

Profile picture for user Backen123

Jag har flyttat från man, vi bor i samma by. Han har varit nykter länge men jag pallar inte leva med någon som går på vita knogar. Till sak, han har druckit hela veckan som gått, nekar. Han tycker jag är dum som inte hör av mig. Ska jag berätta att jag vet, att jag hittat tomflaskor och tomma ölburkar. Han var så på god väg att ta sig upp, och jag vill så gärna att han kliver upp igen. Tror ni avslöjandet stjälper eller hjälper?

Profile picture for user Bestemor

Jag skulle säga: Nu och framöver så måste vi var och en ta hand om oss själva på bästa sätt. Du får lita på att jag söker och tar emot den hjälp och det stöd som jag behöver för att läka och växa som människa. Du behöver inte oroa dej för mej.
På samma sätt tänker jag om dej. Jag väljer att lita på att du är helt ärlig mot dej själv. På vilket sätt du väljer att ta hand om dej bestämmer du själv. Jag kommer inte att försöka påverka dina val.
Från nu och framåt lever vi var sina liv och inte tillsammans.
Jag önskar dej bara väl.
Ungefär så sa jag, till mitt ex.

Jag menar alltså, konfrontera inte honom med att du vet. Släpp det. Den tiden är förbi nu.
???
Ps: kom just på, ni lever som särbo? Tycker ändå, ingen konfrontation. Men säg nåt liknande som passar er relation.

Profile picture for user Backen123

Jag sa typ det när vi beslutade om att bli särbos ❤ varför jag funderar över det här nu, det känns som det är sista chansen för honom just nu, att det inte går för långt

Profile picture for user HEJCONBACON

Som svar på av Backen123

Jag tror inte att det gör någon som helst skillnad i det långa loppet, vilket du än bestämmer dig för. Vill han inte sluta kommer han inte heller lyckas.

Det ligger inte på någon annan att hjälpa någon upp ur sjukdomen, den hjälpen måste den sjuke söka och ta emot själv.

Profile picture for user Backen123

Jag sa inget, det får vara så. Och det är hans ansvar och jag vet jag hjälper honom bäst såhär, på köpet slipper jag ångesten och oro. Det som är förändrat är att gå från deprimerad i 2 år, behandlad, vita knogar till att bli manisk, positiv. An tyckte inte separationen var så farlig heller, han uppmärksammade det med att hade det varit för 2 veckor sedan, då hade det varit jobbigt. Förstod att det nu även är tabletter och alkohol, det gick så fort. Han är manisk, brutit med sitt nyktra gäng som han tyckt han känt sån gemenskap med. Sådär kom min känsla, kan jag göra nåt nu, ringa nånstans osv. Det enda jag kan göra är att ringa socialtjänsten el polisen om jag misstänker rattonykterhet.

Profile picture for user HEJCONBACON

Som svar på av Backen123

Så är det. Den som är sjuk kommer säga och göra vad som helst, som den tror att omgivningen vill höra. Men det är handlingarna som visar om det är sant eller inte. Är man frisk så gör man nog friska val. Man kan tyvärr inte lita på vad en missbrukare säger. Det är iaf min erfarenhet.