Vet inte vad jag ska ta mig till

Profile picture for user anonym32015

Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Min sambo försöker sluta dricka. Han är inne på jag vet inte vilken vecka i ordningen med sprit just nu och har försökt trappa ner majoriteten av dom. Vilket blir svårare och svårare för varje dag. Han ligger liksom på gränsen till abstinens hela tiden ... ingen ork, ingen aptit ... och vägrar hjälp. Jag vet inte vad jag ska ta mig till ?
Vill hjälpa, men det är så svårt att hjälpa någon som inte vill ha hjälp. Är så rädd att förlora honom

Profile picture for user Tröttiz

Jobbigt ... ?

Det jag tänker är om han har en kompis eller annan person som druckit och som slutat dricka? Någon som suttit i samma situation? Att ta hjälp där.
Eller/och att kontakta beroendemottagning för stöd.

Berätta gärna vidare vad som händer. Kram.
?

Profile picture for user anonym32015

Nä det har han inte vad jag vet.. och han vill verkligen inte ha hjälp. Men snart känns det som jag måste ta den vägen i alla fall, via beroendemottagning alltså.

Profile picture for user Tröttiz

hondendär92.
Jag vet ju inte vad som kommer att hända. Men om du någon gång hamnar i den situation att du ställer ultimatum - håll den. ?

Profile picture for user gros19

Förstår din oro och möjligheten finns att göra en orosanmälan till socialförvaltningen. Kan även göras anonymt. Då är det deras ansvar att kontakta honom och göra en bedömning angående hans hälsa. För personer som är riktigt dåliga blir det ibland aktuellt med tvångsvård om man motsätter sig frivillig vård. Inte så kul att anmäla kanske men vill du ska veta att möjligheten finns.❤

Profile picture for user HEJCONBACON

Som svar på av anonym32015

Hej.

Det är tyvärr inte upp till någon människa att ändra på en annan.

Det man göra är att själv söka anhörigstöd, för att få hjälp att se sitt medberoende och hur det påverkar ens liv och beteende.

Vill man ändå försöka hjälpa någon att ta tag i sitt beroende, kan man göra en anonym anmälan till socialtjänsten. Men det kommer ändå alltid vara upp till den sjuke att ta emot hjälp.