Gravt missbruk

Profile picture for user Noemi

Jag vet inte om jag gör rätt här nu. Krångligt värre.
Men det jag vill är att höra solskens historier, eller iallafall berättelser. Är det någon som gått från gravt missbruk sen många år till ett såkallat normalt liv. Jag orkar inte gå in på min historia just nu. Utan vill mest bara höra era fina berättelser. Hur gick det till? Hur var livet innan och hur blev det? Vad var det som gjorde att det lyckades? Jag pratar jag om längst ner på botten. Från hemlöshet, många års missbruk, utanförskap. Hela köret. Går det att komma upp därifrån? Hur kommer man upp?

Profile picture for user Dearself

Hej
Fint att du vänder dig hit! Jag kan inte själv bidra med någon egen solskenshistoria då jag är anhörig men jag vet att många finns. Lyssnar du på poddar?
Isåfall kan jag tipsa om en som heter beroendepodden. Där berättar människor som varit i missbruk och precis som du beskriver, på " botten", hemlösa, flera försök till behandlingar osv och sedan tagit sig ur det och lever " vanliga " liv idag och mår bra!
Den har gett mig mycket hopp. Det finns även flera sidor på instagram där historier delas. En jag tycker mycket om är "theaddictsdiary".
kram!

Profile picture for user Renée

Som svar på av Noemi

Hej Noemi!

När jag läste din önskan om tips på fina berättelser om människor som varit längst ner på botten i hemlöshet, många års missbruk, utanförskap men kommit upp därifrån, så kom jag att tänka på denna hemsida:
www.lp-verksamheten.se

Överst finns en menyrad.
Under fliken; "OM OSS" finns LP-verksamhetens värdegrund: "Vi har en kristen människosyn och tror att alla människor är lika mycket värda och alla är värdefulla för sin egen skull"

Fliken/sidan längst till höger heter "SOCIALA MEDIER". Därunder finns två programserier med intervjuer med personer, som hittat den hjälp som passat dem:

* Programserien Befriad:
"Programledaren Håkan Axell bjuder in gäster för samtal med temat "Befriad - ett program som väcker och berör"."

* Programserien Nära med Nina:
"Följ med Nina när hon samtalar med människor som var lika förlorade som hon själv var, men som nu fått ett nytt liv tack vare Jesus."

Hoppas du hittar en hel del som blir hjälpsamt för dig.

Ser att de även har en bok;

"LP-verksamhetens nya bok "Vägen hem"
Nu har vi fått hem vår egen nya bok "Vägen hem". Människorna som du läser om i boken berättar naket och ärligt om sina liv. Det är människor som har hamnat i missbruk, hemlöshet och kriminalitet. Men de har alla hittat en väg till frihetens hem."

Vänliga hälsningar