Vad ska jag göra

Profile picture for user S51737

Min man kan inte dricka 1 eller 2 glas vin utan måste dricka minst 5-6 st sen sover han .vi kan inte gå bort för han blir alltid fullast. Han är aldrig våldsam eller bråkig men dricker han sprit blir han elak i munnen. Tjurkärring, ,tjockis,handikapade tråkmåns mm..hur ska jag göra så han förstår att han sårar mig. Han dricketr så här minst 3 gånger i veckan.minst 5-8 glas varje gång . Hur ska jag göra så han dricker mindre .jag älskar ju han

Profile picture for user Skrållan

Jobbigt, för det är ju så att bara han kan bestämma när och om han vill sluta dricka.
Du kan bara utgå från dig själv. Hur länge orkar du. Och när du pratar med honom så säg hur du känner och hur det sårar. Oftast hamnar man i pajkastning men utgår man ifrån vad man själv känner, så är det lättare att nå fram.
Jag lämnade min man till slut. Har bott ifrån honom nu drygt 1 år. Min man, numera ex, drack allt mer, och personen som var nykter blev mer och mer lik personen som var full. Till slut retade han sig på allt jag gjorde och sa. Så det gick inte längre. För att själv överleva var jag tvungen att lämna.
Men du har tagit ett stort steg som börjar skriva här. Fortsätt med det. Lättare att sortera sina tankar när man ser det i skrivande form.