Ge mig styrka att orka

Profile picture for user Azalea

Nu har jag packat ner mina kläder och det nödvändigaste igen. Igen!
Imorgon kommer min man eller numera ex man hem efter sina 6 månader på LVM hem. Och då måste jag flytta ut från vårt hus och in i lägenheten som jag hyrt i 1,5 år för att ha en egen plats. Det tärbåde ekonomiskt men mycket psykiskt.
Vi är skilda men bodelning är inte gjord eftersom jag har fått vänta i 1 år på att han ska vara hemma och nykter så det går. Första LVM väntade jag tills han kom hem så vi skulle göra det men alkoholen tog över helt och han åkte in 6 månader till. Då blev det att vänta igen.
Nu hoppas jag bara att det kommer att fungera att bli klara med det och att han klarar av att hålla sig nykter.
Känner en sån oro och frustration över att inte vara klar med detta och det känns som jag lever i en bubbla och har ett låtsasliv där jag jobbar och försöker leva ett normalt liv trots att detta hänger över mig dagligen.
Är lite nervös över morgondagen och han har redan bett mig att han vill vara ifred nån eller några dagar och det klingar inte bra i mina öron.

Behövde bara skriva av mig lite innan jag ska försöka sova lite.

Kram?Azalea

Profile picture for user Nordäng67

Sända dig massor med styrka och kramar. Hoppas du äntligen får komma till avslut med allt nu! Håller tummarna för att det går vägen. Förstår att det är jättejobbigt både ekonomiskt, känslomässigt och mentalt. Du har klarat så himla mycket, du klarar detta också! Många kramar från mig till dig ♥️

Profile picture for user Backen123

Ja du kan inte göra mer just nu, håll i det du byggt upp i ditt inre, du lär behöva det. Själv har jag inte hört el sett mitt ex på 2 veckor och det tycker jag är jobbigt så hur ska det då inte kännas för dig. Håller så tummarna att han håller sig nykter, så du slipper mera kaos nu ?

Profile picture for user Nora81

Sänder dig en styrkekram Azalea <3. Har läst din tråd och förstår att du behövt vara stark, väldigt stark länge.
Jag vet inte om det hjälper dig i stunden men är med dig och förstår att det är tufft. Skriv av dig här, här har du stöd!
Stor kram och sätt dig själv först. <3

Profile picture for user gros19

Så omöjligt att vara beroende av en person med ett omfattande missbruk och som jag uppfattar det inte motiverad att bli nykter och drogfri. Vet inte vad han använder. Finns det en annan lösning om han väljer att fortsätta sitt missbruk. Är det möjligt att prata med en jurist för att se om det finns något annat sätt att hantera situationen. Inte insatt i det men det handlar ju om en person som inte är vid sina sinnes fulla bruk. Så är det ju när man är påverkad.

Profile picture for user Skrållan

Styrka till dig Azalea. Vi som följt dig här vet hur mycket du har kämpat, och även stöttat många på forumet.
Nu är det en bit kvar till att leva ett liv där du bestämmer själv. Du klarar det. Men förstår att det är nervöst.
En stor varm kram får du från mig?

Profile picture for user Azalea

Jag är så himla tacksam över att ni finns och att ni ger mig känslan av att inte vara ensam i detta.
Det är en strid inte bara praktiskt men också en inre strid, att inte reagera för snabbt och inte tänka alldeles för mycket.
Jag vet ju att jag all tid har en tendens att måla upp alla möjliga scenarier i min hjärna.
Ska försöka släppa så mycket jag kan och ta varje dag som den kommer och göra små steg.

Gros19?Det är alkohol som är hans beroende. En jäkla drog som förskönas överallt, så irriterande.

Han skrevs ut idag efter 6 månader och ligger hemma nu......full med en 70:a sprit som sällskap. Det höll inte ens 2 timmar innan han är på ruta 1 igen. Förstod att det skulle bli så efter ett mega långt sms där jag och alla jag känner fick en lång svada av påhopp, så jag förstod att han inte var nykter. Ingen mening att ens besvara så jag slängde bort det.
Men det är inget jag kan göra åt detta, finns ingenting kvar att göra och det största problemet blir att få igång och dela bohag och ekonomi med en som däckat i soffan.
Phu !!

Jag lutar mig tillbaka ikväll och lägger bort det, orkar inte tänka på framtiden.
Tror jag sätter på en film och flyr verkligheten lite istället.

Gros19, Skrållan, Nordäng67, ÅsaM, Nora81 och Backen123
❤❤❤❤❤❤Ett hjärta till er var från mig ?Azalea

Profile picture for user Tröttiz

Azalea.
Oj, herregud gick det så. ?
Han har ju verkligen gett upp.
Sådan jävla kraft denna alkohol har. Frustrerande och ledsamt. ?

Ja, detta förskönande av alkohol. Blir så trött. Jag börjar få sådan avsmak gällande alkohol... Då jag sett vad den kan göra. ?

Jättelätt för mig att säga, men försök att inte tänka alltför mycket, det löser inte situationen. Utan tar energi som du verkar behöva till dig själv i detta läge.

Sköt om dig. ?

Profile picture for user Nora81

Hoppas du fick lite avkoppling ikväll, det förtjänar du! Fast jag vet hur svårt det är och jag hoppas verkligen att du kan få ett avslut på bodelning osv.
Du är inte alls ensam i det här, vi är här tillsammans för att stötta varandra.
Styrkekramar till dig och ta inte åt dig, det är bara skitsnack i de där fylkesms.
????✨

Profile picture for user Olycklig Make

Hoppas att ni kan få till Bodelningen snart så att ni/du äntligen kan få gå vidare och inte ha dessa banden kvar.
Först då blir det lättare att gå vidare, även om det är svårt.
Jag väntar själv oxå på att få sälja vårt hus och göra bodelning efter att jag begärde skilsmässa i höstas, jag har bott själv i knappt 3 månader nu och det är så fantastiskt skönt att slippa se, flaskorna, möta den dimmiga blicken, alla bråk och diskussionerna.

En styrkekram till dig. ?

Profile picture for user Backen123

Läste ditt inlägg och fick vänta lite innan jag svarade, det känns ibland så svårt att ge push och pepp när vi har med en sjukdom att göra som får oss anhöriga på fall, gång på gång. I mitt fall har jag längtat efter ilskan i sorgearbetet och jag tror den är här nu. Jag har inte haft kontakt med mannen på 2 veckor, skrev ett brev och la på postlådan med skillsmässohandlingarna, sms honom och sen släppte nåt. Bra att fly verkligheten, kan en jurist hjälpa dig? Jag tänker mig en tvångsförsäljning för egen del, man förlorar på det och det kanske kickar igång min ex man. Hoppas du får en lugn helg, att pusselbitarna faller på plats i ditt sinne efter ytterligare en orkan ❤?

Profile picture for user Azalea

Det går verkligen inte in hos honom att han behöver förändra ditt liv. Och jag blir förbannad och ledsen på samma gång över allt han har kastat bort genom beroendet. Fru, familj, jobb och fram för allt barnen. Sonen ringde i morse och tänkte komma hem i helgen men han ville veta om pappa var nykter annars vill han inte komma. Alltså, en son ska inte ens behöva ringa och kolla sånt eller ens tänka på det.
Blir nog inte att han kommer eftersom pappa valt att köpa och dricka minuten efter han blev utsläppt från behandlingen.
Skit också.
Jag försöker göra som ni säger Tröttiz och Nora81 och inte grunna för mycket utan jobba, promenera och yoga med dottern.
Märker att jag har svårt att vara still för då kommer tankarna så det har blivit många och långa promenader på kvällarna. Rensar huvudet.
Det är som du säger Olyckligmake inte förren allt är klart som man kan gå vidare. Just nu är ju allt bara konstgjort och det finns ingen röd tråd att följa. Tänkte på det idag att strunt samma hur det blir bara det blir klart så man kan börja planera för dig själv och framtiden.
Så himla härligt att du har din egen lya att få ro i. Du har varit riktigt stark och beundransvärd och det blir bättre för varje steg du gör.

Så bra att du har skickat in Backen 123? Det krävs att man blir lite förbannad och trycker ner fötterna i myllan då händer det grejer. Jag kommer ihåg hur velig jag var innan jag skickade in handlingarna men också hur skönt det kändes efteråt. Du är på väg nu min vän.

Tvångsförsäljning: vad innebär det?
Han vägrar just nu att göra nånting. Jag får inte köpa huset , aldrig i livet??!! Jag så att då kan ju du köpa det, men han får inga lån så då är det enda att lägga ut på försäljning. Men hur lätt är det med en däckad man när mäklaren kommer ?
Ska nog ringa bodelning förättare och kolla hur men gör. Det går väl inte att låta bli bodelning hur länge som helst tänker jag.

Det är nu 1,5 år sedan jag skickade in om skilsmässa och fick först vänta 6 månader i prövotid, sen LVM 6 månader då jag väntade o tänkte att när han kommer hem fixar vi det. Nähä, drack med en gång i 3 månader och blev ny LVM i 6 månader så jag var tvungen att vänta.
Är förbannat trött på att vänta nu och då börjar han supa igen.

Förlåt mitt snurriga svar men jag håller verkligen på att bli galen.

Ni är underbara och jag är så glad att ni finns.
Hoppas att ni har det fint ikväll och att helgen blir bra.

Massvis med kramar från Azalea❤?❤

Profile picture for user Nordäng67

KontaktaTingsrätten så utser dom en bodelningsförrättare och då "tvingas" det hela fram. Det är din lagliga rätt att komma till avslut. Som du har det nu får du ju, ekonomiskt, dra runt två bostäder. Han super igen, att vänta in honom verkar orimligt. Läggs huset ut till försäljning kan ju du, om du vill ha huset, vara en av budgivarna. Många styrkekramar♥️

Profile picture for user Tröttiz

Som svar på av Azalea

Azalea.
Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur du har det, men så jobbigt det måste vara ... ? Önskar att det händer saker med försäljningen, att du åtminstone där kan gå vidare. ?
Det här med beroende är så svårt att ta in. Att alkohol går före olika typer av relationer. Men det är ju tyvärr så det är. Vi hamnar i skymundan ... Och att vi är arga och besvikna går inte in hos dem.

Profile picture for user Morgonsol

Azalea. Nordängs inlägg låter vettigt !! Det här kan inte va möjligt att du ska behöva stå ut med mer . Du vill att ni säljer huset. Du har väl för fan rätt att skiljas från din man? Inte bo ihop. Ni är ju inte gifta!! Hör med tingsrätten!! Stor Kram

Profile picture for user Azalea

Det är galet vad alkoholen kan göra med dem. Han som var så smart, snäll och ordentlig innan har blivit en helt annan personlighet. Jag har också varit alldeles för vek o snälloch måste tuffa till mig. Vi blir helt överkörda annars .

Jag har redan fått såna utsedda av Tingsrätten, Nordäng67, så det blir dom jag får ringa på måndag. Så han måste inte gå med på det då alltså??
Jag får sån ångest av att göra sånt här bara. Hatar att vara hård och bara köra över honom, det är inget han är van vid. Här alltid varit han som bestämmer hur saker ska göras.
Men nu jäkla måste jag dra upp ärmarna.

Sov sött ??AZALEA

Profile picture for user Backen123

Försök hitta kraften att nu räcker det, jag jobbar med det själv.... mitt ex ska lösa ut mig säger han, men hur det ska gå till har jag ingen aning om. Men det var min psykoterapeut som berättade för mig om tvångsförsäljning, att det är så det blir om det inte går att lösa. Och det finns ju faktiskt ingen anledning att vi ska sörja för våra ex, eller hur? Det tråkiga i kråksången är att blir det tvångsförsäljning så är det en jurist som sköter det hela, ingen mäklare uppiffning som i vanlig ordning och fastigheten säljs ofta till ett mindre pris än hos mäklare, det är vad jag har läst mig till. Så vi får väl peppa varandra igenom det här ❤

Profile picture for user Nora81

Den där väntan, på vad?
Jag har också känt som du Azalea. Jag har haft svårt att vara bestämd och sätta gränser för a och allt omkring a för jag har tänkt att livet måste redan vara ett sånt helvete för honom MEN jag har börjat tänka att det är missbruket i honom som styr och därför är det missbruket jag är tuff emot. Så länge han inte tar emot hjälp och jobbar med missbruket så finns det inte någon annan väg än att överleva själv.
Kanske lite virrigt skrivet men.. det har hjälpt mig att sätta gränser och gjort det enklare att lämna.
Stor styrkekram till dig och jag blir så glad när jag ser på forumet hur alla backar upp och stöttar, det ger sånt hopp <3

Profile picture for user gros19

Två LVM efter varandra honom måste du "köra över" om något ska hända. Vad ska du annars göra, invänta att han kommer hem från ett tredje LVM. Du har fått många bra råd om vart du ska vända dig. Ta emot den hjälp som finns och kanske löser det sig på ett mycket bättre sätt än du kan tänka dig. Det gäller bara att agera, att sätta bollen i rullning, göra det du måste göra och ofta blir det inte så svårt som man tror. Vi människor har ju en tendens att alltid förvänta oss det värsta och vi låter ofta rädslan styra vår liv. Min erfarenhet är att det inte blir bra. Läste någonstans att - när man gör rätt saker i rätt tid, ser universum till att det blir så. ❤

Profile picture for user Azalea

Som svar på av Backen123

Ja, vi får hålla ihop igenom detta och stärka varandra.
De är verkligen optimister när det gäller husen. Min anser att han ska köpa men har ingen möjlighet till lån så undrar hur han tänkt göra med det.
Jag tänker hålla fast vid att jag vill köpa det eftersom det är mitt barndomshem men blir det för mycket tjabb och drar ut på tiden så tänker jag att jag måste släppa det. Skapa ett nytt hem och kanske vore det de bästa.
Tar det lugnt i helgen och lägger detta problemet att ta tag i nästa vecka. Jag tänker det som ett jobb och nu tar jag helg.
Vila dig i form du också så tar vi tag i det sen.

Kramar ?Azalea

Profile picture for user Azalea

Som svar på av gros19

Tack, jag behöver lite sparkar i häcken för att få lite fart och kraft att göra nåt konstruktivt.
Jag är vek och får så lätt katastroftankar och tappar då fotfästet .
LVM funkar ju bevisligen inte på honom och jag kommer aldrig att orosanmäla igen. Ingen nytta verkar det som.
Jag ska hålla mig förbannad nu och använda den kraften till att få saker gjorda för att komma vidare.
Han trodde aldrig att jag skulle våga skilja mig men det gjorde jag och jag ska visa honom att han kan inte bestämma över detta heller.
Men tack för att du peppar mig❤
Kram till dig?Azalea

Profile picture for user Azalea

Som svar på av Nora81

Jag har ångrat så många gånger att jag inte var tuff från början och så ifrån när det började drickas mer o mer. Även på vardagar. Tänkt att kanske det hade blivit annorlunda då. Men jag har förlikat mig med att jag klarade inte att stå upp för mig själv då.
Det smög ju sig på och man trodde inte riktigt att det kunde bli så illa och visste eller vågade knappt tro på det som hände.
Herregud så mycket jag googlade omkring om alkohol och beroenden på den tiden.
Men vi ger ju inte upp hoppet och tror och önskar att nästa helg eller nästa dag ska det bli bättre och ordna sig. Det var nog sista gången??!! Plötsligt blir det normaliserat och då är det jobbigt när man inser det o ska försöka ta sig ur.
Jag tar till mig det att du delar personen och missbruket, bra sätt att kunna vara tuffare?

Hoppas du har en bra lördagskväll ?Azalea

Profile picture for user Nora81

Som svar på av Azalea

Jag förstår dig och det är klart att man älskar den personen som finns där bakom missbruket men när missbrukshjärnan har övertag så spelar inget annat någon roll verkar det som.
Det var när det där hoppet om förändring gick över i att jag vill inte leva så här resten av mitt liv tog över som jag steg ur karusellen. Klart man vill tro på vad de säger men tillslut märker man att plattan liksom står på repeat.
Jag ville heller inte vara med att hjälpa honom med saker, vill han leva så så får han ta ansvar för sig själv.
Jag förstår och känner igen mig av det du skriver den där känslan av att inse hur det sjuka normaliserats och så ska man ta sig ur, det är tufft <3
Men du, oavsett vad du än hade gjort så hade han nog gjort samma sak. Det är inte du som ska göra något, det är han och ska han överhuvudtaget ha en chans och du så måste det destruktiva brytas.
Jag tycker mig känna igen något i din historia men kan ha misstagit mig, det är kontrollen.
Mitt ex tyckte att han liksom ägde mig tillslut utan någon tanke på vad han gav i relationen. Jag skulle vara med på allt; köra, städa upp osv. Han utvecklade som ett kontrollbehov som visade sig ibland, han intalade sig själv att "hon finns där, jag ska bara ta en fylla till" typ. För fyra veckor sedan så sa jag att det är över, jag accepterar inte det här längre.
Var rädd om dig Azalea och du verkar vara en helt underbar människa med massa empati och tålamod, var rädd om det och ta ingen skit. Ingen blir frisk av det.

Har haft en underbar dag. Första på jättelänge. Var på second hand och hittade en snygg jacka, tröja och en bänk som en kille hjälpte mig med att bära till kassan. Igår bad jag uppåt om att hjälp att stänga dörren till allt som inte fick mig att må bra och bestämde mig för det själv.

Hoppas din lördagskväll är bra med! /Nora

Profile picture for user Azalea

Jag släppte tankarna som du så Tröttiz? Gav fanken i det över helgen och har promenerat runda på runda i solskenet. Det ger energi känner jag och är så mycket bättre än att sitta inne och oroa sig.
Jag tror att jag har landat lite igen och lugnat mig lite. Klart allt blir upp i ner när han kommer hem och börjar dricka direkt. Blir förbannad och besviken och mest sörjer jag över att barnen mår dåligt utav det. Sonen blev så ledsen och han får lätt ångest så han är mitt största mål att stötta så mycket jag kan. I denna härvan så är det han som mår sämst och det är inte rättvist.
Läste nån stans idag att: Föräldrarna har ingen rätt till barnen men barnen har rätt till föräldrarna.
Solklart, vi har satt dem till världen och det är på vårt ansvar att finnas där för dem.
Så det är hög tid för hans pappa att steppa upp och ta det ansvaret.

Min dag har varit fin och imorgon tar jag på arbetshandskarna och ska driva på bodelningen. Pratade med honom ikväll och dottern har tydligen fått honom att lova att inte bråka om detta. Få se hur det går men han sa ikväll att han skulle gå med på det.
Håll tummarna?

Må väl fina vänner ?Jag är så glad över er?Azalea

Profile picture for user Nora81

Håller alla tummarna för dig!
Förstår din besvikelse över honom när det gäller barnen. Hoppas han kommer på andra tankar och det betyder nog allt för de att ha en mamma som finns där ?

Profile picture for user Skrållan

Vill bara lite snabbt före jobb önska dig Lycka till i dag Azalea. Hoppas det går bra att dela allt så att det blir klart.
Sedan börjar en ny tid.....?

Profile picture for user Nordäng67

Du skriver att du hatar att vara hård och att du hatar att köra över honom. Känner igen mig mycket i såna känslor och tankar. Men du kanske kan se det lite utifrån som jag gör när jag läser ditt inlägg: det är inte du som kör över honom utan han som har kört över dig i över ett år nu. Det du gör är att vägra låta dig köras över mer nu, du reser dig upp och står upp för dig själv. Låt inte honom förstöra för dig mer nu genom sitt passiva motstånd och supande. Du kräver inget orimligt utan bara det lagen och faktiskt också sunt förnuft/moral ger dig rätt till. Låt konsekvenserna hamna på rätt person. Som det har varit i över ett år nu så har du tagit konsekvenser av hans val att fortsätta supa. Dags att han tar konsekvenserna nu. Du förtjänar att ha det bra! Tänker på dig idag och håller tummarna för att du får bra hjälp av tingsrätten. Många kramar ♥️

Profile picture for user Azalea

Usch, jag vet inte riktigt ärligt talat.
Jag har använt tiden nu till att sammanställa mina papper så noggrannt jag kan. Försöker använda både livrem och hängslen så att allt kommer med.
Han har varit i full gång med a hela tiden men han säger att han skickat in sitt. Är dock tveksam på vad han skickat så jag tänker att om mina papper är utförliga så kan det gå så mycket smidigare.
Det är jobbigt att pyssla med men det går och jag tar det som en avledare och jobb så tänker jag inte så mycket på vad han sysslar med.
Jag har fått så många sms som är både snurriga och taskiga under veckan så till slut ringde jag upp honom och så till på skarpen att han skulle lägga av. Det var skönt.

Snäll du är som skickar en tanke till mig❤
Jag mår bättre nu och har valt mig lite igen vid att ha orosmolnet hemma igen efter att haft det så lugnt senaste halvåret.
Försöker pyssla om mig själv och träffa vänner som jag tycker om under tiden.

Stor kram ?Azalea

Profile picture for user Backen123

Vad skönt Azalea, att du får lyfta blicken ? och så sorgligt att han inte kan få tillfriskna, men efter en sån behandling som han har varit på så verkar det rätt hopplöst. Jag har inte heller sett mitt ex på ca 1 månad nu, och det är så skönt att slippa vara uppe i det där tankemössigt på det sättet med närvaro, inbillar mig att det är lättare att gå vidare då, och du som jag har fina vänner
Kram ?

Profile picture for user Självomhändertagande

Hej Azalea,
Jag har inte varit här på länge. Har inte läst så mycket i denna tråd, utan jag vill sända dig en tanke på denna internationella kvinnodag. Kanske också för att uppmärksamma den för mig själv. Och påminna om att de små stegen är dyrbara. Att komma vidare. Och ge sig tid för att ta hand om sig själv med det som är bra för en.
Ta hand om dig på alla sätt!
Kram

Profile picture for user Skrållan

Skönt att höra att det går lite framåt Azalea. Vet ju hur jobbig processen är. Hur man kämpar för att få det gjort.
Jag och mitt ex har gemensamma vänner som vi har hälsat på ibland, och kvinnan i den familjen säger också att jag blivit mer bestämd när det gäller mitt ex. Så det är bra att du ryter ifrån. Dom kan inte hålla på hur mycket som helst och vi bara ska stå bredvid och förstå. Bra gjort.
Hoppas så för din skull att allt blir klart snart. Styrka till dig?

Profile picture for user Azalea

Har haft ett par hyfsade dagar med väninna och hälsat på sonen. Det har varit mysigt men ändå tappade jag all oro och energi idag. Såå trött och håglös så jag fick inget gjort utan bara trampat runt. Lite deppig och smånervös.
Männen ringde och pratade lite på förmiddagen, gnällde över hur sjuk han var och jag blev så jäk...a trött på gnället och motviljan att gå ut i det fina vädret och orkade inte höra på det.
På eftermiddagen kom ett nytt elakt sms som han skickade i min, dotterns och hans chatt, så trist att hon ska behöva läsa sånt skit.
Men då blev jag så förbannad så energin kom tillbaka så ikväll postade jag alla mina papper och betalade min del till advokaten. Så lite nytta tog jag av ilskan, bästa tillfälket att få saker gjorda.

Kvinnodagen?Tack, självomhändertagande❣
Den är vår men inte bara denna dagen utan vi roffar åt oss alla 365 va?,!!

Kram till er allihop ??Azalea

Profile picture for user Skrållan

Nu fick du mig att le Azalea. Att vi roffar åt oss alla 365 dagarna. Jaa jäklar, det behöver vi.
Bra att ilskan tog över. Då får man gjort saker.
Heja dig?

Profile picture for user Nora81

Som svar på av Azalea

Ibland är ilskan en stark drivkraft kära Azalea. Förstår att energin tryter ibland, det gör den här med.
Så bra att du fick iväg pappren och betalat.
Hoppas du klappar dig själv på axeln emellanåt för det krävs en hel del mod och styrka att vara i den situationen. Måste du verkligen lyssna på hans gnäll?

Stor kram till dig och oss på kvinnodagen och alla de andra dagarna på året!
💕🌺🌞

Profile picture for user Azalea

Att använda pitbullen i mig och få iväg pengar o papper kändes så skönt.
Jag är hopplös på att skjuta sånt framför mig och ändå så himla onödigt🙄förlänger ju bara ångesten. Ja ja, får öva på att lägga känslor på sidan och bara göra.
Han har förresten också gjort sin del, vilket överraskade mig, så nu är bollen i rullning.

Japp👌Alla dagar är våra och vi delar bara med oss om vi har lust.

Ha det så underbart idag min Änglar🧡 Azalea

Profile picture for user Azalea

Advokaten ringde mig och jag fick veta att alla papper och betalningar är klara.
Trodde knappt att han skulle skicka in sin del så det är en positiv överraskning.

Sov sött 🧡Azalea

Profile picture for user MalmMia

Ilska är bra. Det ger energi till att orka! Så vi snälla omtänksamma som bara vill gott har mycket att hämta från ilskan. När det går för långt och vår A trampar för långt över gränsen. Så ta tillvara de stunder av ilska som kommer, vi är värda så mycket mer än att bli trampade på. Hälsningar från en som också fick nog till slut.

Profile picture for user Backen123

Tänker på dig Azalea, du går före mig och jag hoppas du är ok nu också när dagarna går och beslut på beslut fattas och genomförs. Jag ska ta första steget mot bodelning nu med en karl som inte tar sitt ansvar för 5öre. Men det gör ju vi, hela tiden och det tror jag läker oss snabbare. Kram på dig ❤

Profile picture for user Azalea

Du är så fin Backen123❤
Usch ja, vad vi har att göra som måste vara de som driver på för att något ska hända.
Allt är inskickat och jag går i väntans tider på nästa steg. Såg att advokaten efterlyst värde på ett fordon ftån mannen i torsdags men det kommer han säkert inte att svara på. Bolaget öppnar ju imorgon igen och med det ny påfyllning.
Så tröttande att vi inte kan lösa detta tillsammans under ordnade former.
Blir arg när jag tänker på alla skilsmässor runt om i landet, det är ju inget unikt. Men att bidra med en som ligger däckad de flesta dagarna i veckan är inte en lätt sak.
Jag fattar inte ens hur det ska finnas en möjlighet att dela upp bohaget.
Eller vad som händer sen.......Han rör ju inte ett finger för att hitta ett annat boende utan ligger på rygg i soffan onykter dygnet runt.
Hur tusan ska det gå??

Men du och jag vi kommer att ordna det med tiden 👌Vi tar en dag i taget och tittar mot horisonten.
Bamsekram och må väl min vän🧡🧡Azalea

Profile picture for user Nora81

Styrkekramar till dig Azalea, du kämpar på och inspirerar.
Styrkekramar till dig med Backen123 som går framåt och är så fint stöd till alla på forumet.
Blir så upplyft när jag läser era stöttande inlägg till varandra. Det är sannerligen ingen lätt resa.

Profile picture for user Azalea

Då var man ett Ärkesvin
Igår ringde han och behövde lite hjälp med en sak. Jag kör ut o fixar så mycket jag kunde och det var lugnt.
På eftermiddagen haglade samtalen och jag var det ena värre än det andra bl .a ett Ärkesvin och bodelning skulle stoppas bland allt möjligt han vräkte ur sig. Jag på på efter sagt att ska han prata då så vill jag inte lyssna.
På natten skrevs långa sms om vilka avskyvärd människa jag är.
Alltså jag vet att man inte ska ta åt sig men det är banne mej svårt. Tappar ju sugen på allt och blir energilös.
Samtidigt tycker jag att allt är enormt sorgligt. Han har varit hemma i en månad och dricker varje dag, cirka en 70 cl . Det är så deprimerande att se o h jag försöker hålla avstånd men är samtidigt orolig över att han ligger död. Jag dras på så många håll just nu att det driver mig till vansinne.
Never ending story of my life, och är förbannat trött på det idag.

Profile picture for user Azalea

Nä, ska dra av min stretchiga offerkofta med en gång. Dras så lätt ner och det gör mig sur på mig själv.
Ikväll ska jag ha mysigt med ett gäng väninnor och imon tar jag på mig hjälmen med horn på.
Ha det fint ni underbara systrar🧡🧡
Azalea

Profile picture for user Nora81

Hej!

Kom bara och tänka på dig idag Azalea. Tyckte dit förslag med att ha en bestämd dag med offer kofta på sig lät som en ypperlig idé. Kram på dig och hoppas helgen blir bra! 🌺❤️

Profile picture for user Azalea

Du är ett gull🧡🧡
Japp, max en dag sen jäkla ska den av igen.
Idag tänker jag inte dra på den utan surfa på lite ilska istället.
Ska banne mej inte få helgen förstörd helt o hållet fast jag vet att jag kommer att grunna en massa dygnet runt.

Ta hand om dig i helgen 🧡🧡

Profile picture for user Nora81

@Azalea Hjärta dig!

Surfa fritt på ilskan, den kan vara befriande <3
Glöm inte att de snackar bara skit på fyllan och att du är bäst!

Var rädd om dig, det är du värd!

Profile picture for user Azalea

Alltså nej egentligen.
Men jag vill ändå försöka ha en God ton med honom.
Nu ör han i en aggressiv fas ich då backar jag och kommer inte att orata med honom eller svara på hsns sjuka och hotfulla sms.
Vill ju inte att det blir bråk och skrik utan önskar bara att han är lugn så bodelningen kan göras.
Fast.......Det funkar ju inte ändå.

Ibland har jag riktig panik över hur det ska gå med den. Känns som om det inte finns ett slut.
Faktum är så här:
Den han kom hem från LVM 25 februari har han druckit c:a 70 cl sprit varje dag. Han ligger i soffan dygnet runt, sover, dricker och inget annat.
När spriten är slut tar han bilen till bolaget och handlar för 4 nya dagar.
Vårt hus är jättefint och jag saknar det oerhört men nu luktar det apa där inne och han har inte städat eller hållt nån ordning varken inne eller ute.
Han vägrar bodela och det slutar nog med att jag får ta dit advokater som delar upp hela alltet.
Sen vet i tusan hur jag ska gå ut honom ur huset.
Sälja??, går ju inte ens ta dit en mäklare nu.
Förlåt mig😥men jag är så himla less på allt.

Ska ta en dag i taget och idag struntar jag i honom!!!

Kram Kram 🧡Azalea

Profile picture for user Åsa M

Fina du, vilket helvete du går igenom. Om jag vore du hade jag orosanmält igen och sen bara gett fanken i karln. Du har gjort ditt och nu är det bodelning och tvångsförsäljning som är viktigast. Nuförtiden har många mäklare avtal med stylistfirmor som för en rimlig peng ställer i ordning och gör fint inför försäljning. Allt går att lösa, och ber man om hjälp så brukar man få det. All styrka till dig denna vackra vårdag. ❤

Profile picture for user Nordäng67

Hej Azalea!
Läste dina senaste inlägg i din tråd. Såg att du skrev i ett av inläggen att du gärna vill köpa huset och att det är ditt barndomshem. Hur skulle han ställa sig till att ni byter bostad, du bor i huset och han i lägenheten. Han kanske "lockas" över mållinjen av att bli utköpt? Han verkar ju inte ha någon förmåga att ta tag i saker just nu men om han får bostad och pengar "serverade"? Du kanske redan har försökt den varianten!? Jobbigt för dig att leva med denna ovisshet. Konstigt att man inte är mer skyddad av lagar, paragrafer och samhälle. Många kramar och styrka till dig💕♥️

Profile picture for user Nora81

@Azalea ja, det måste verkligen vara ett helvete.
Finns det ingenting annat som kan göras vid bodelning? Han är ju inte förmögen att göra något på 70 cl sprit varje dag?
Jag kommer vara rak nu och det är jag av omtanke för dig men jag tycker verkligen inte du ska behöva traska runt i det där. Hjälpa honom eller stötta när han behöver hjälp.
Känner verkligen med dig och jag har börjat känna med den kvinnan jag var när jag gav honom allt och inte fick annat än skit tillbaka.
Var rädd om dig, dina känslor och din energi. Kram fina forumvän

Profile picture for user Azalea

Var trött i helgen och tappade all energi. Det är jobbigt att få den känslan när jag egentligen bara vill köra på och försöka starta om och få sen för.....ade bodelningen gjord.

Idag har jag ändå fräschat upp mig och eldat igång mig lite så känner att nu kan jag komma igång igen.

Blev så himla förbannad och det är bästa bränslet för mig. Sluta tänka och tycka synd om, för det funkar verkligen inte i längden.

Kram Azalea🧡🧡🧡

Profile picture for user MalmMia

Bra. Ur ilskan kommer mycket handlingskraft och du behöver verkligen det. Ingen lätt situation med så pass bedrövligt tillstånd maken befinner sig i. Kom ihåg att det är en sjukdom och att du har gjort allt du kan. Nu behöver du ta hand om dig själv annars går du också under. Det låter som om du är på rätt väg och här kommer kramar för de stunderna det är mer jobbigt. 🤗

Profile picture for user Azalea

Vilken kväll......
Jag är splittrad de senaste dagarna i mina känslor.
Bodelning är inte klar på långa vägar och jag bor i min lägenhet och har haft det rätt bra ändå. Arg över att han trilskas med allt men ändå har jag hållt avstånd och hittat glädje ämnen med mina vänner.
Men så plötslig för några dagar sen kom sorgen över mig igen.
Han har nu druckit hårt i 9 veckor och mår så dåligt men fortsätter köra bil och handla ny sprit var 3:e dag.
Började tänka att han ligger ju och super ihjäl sig och jag och hans familj gör inget åt det. Bara låter det hända...Så jobbig känsla fast jag vet att det inte finns något vi kan göra för att få honom att sluta.
Ikväll ringde hans pappa då har han ramlat och slagit sig sönder o samman. Blod överallt i huset så vi fick åka ut och städa upp och tejpa såren. Fyyyyy som där såg ut.
Det är en sorg att den man älskar och levt lycklig ihop med i över 20 år kan förändras så och att dem personen inte längre finns.
Blir så arg på alkoholen som är så farlig och som samtidigt lyfts fram som så gott, mysigt, roligt när det finns så många som förstör sitt liv av det.

Profile picture for user Backen123

Åh vad jag lider med dig, önskar så att du ska få lugn och ro. Härligt att läsa att du kan koppla ifrån ibland med vänner och ja det är nog det jag också har, utan dom man kan vara sig själv med skulle det ha varit olidligt. Håller med dig om alkoholen, det är inte samma känsla längre att få dricka lite vin och jag har blivit mer uppmärksam på flera i min omgivning som lever i riskbruk och man vill bara ryta i och säga skärp er, rätt var det är så är det för sent.
Kram på dig och sov gott 🌷

Profile picture for user Nora81

@Azalea känner med dig.
Du är så stark och lever ditt liv och gör saker som ger dig glädje.
Så allt det andra bottenlöst tragiska med alkoholen. Besvikelsen, rädslan och uppgivenheten.
Jag har följt dig ett tag och vet att du har gjort allt du kunnat plus mkt mer.
Det är tufft, oerhört tufft.
Önskar du kunde få avlastning. Slippa ta ansvar för allt. Antar att han inte har vänner eller bekanta som besöker honom?

Kram på dig fina du.

Profile picture for user Skrållan

Vad du får kämpa Azalea 😔. Känner med dig. Men glad ändå att höra att du får lite avkoppling ibland med dina vänner.
Det känns igen det med mannen som ramlar, slår sig, blöder. Synd bara att det är du som får städa upp.
En stor kram till dig🥰

Profile picture for user gros19

Förfärlig situation, men det du kan göra är ju en orosanmälan och sedan är det socialförvaltningens ansvar att se till att han inte avlider till följd av sitt missbruk. Då har du gkort vad du kan, men dom har ju möjlighet att använda tvång. Du kan ju inte ta ansvar för något du inte kan påverka.

Profile picture for user Azalea

@Backen123 Ja, vad skulle man göra utan sina vänner??!! Jag har turen som har en handfull riktigt fina som vet det mesta . Med dom kan jag ha roligt och släppa allt men det är också okej att tappa det och bli ledsen.
De är guld värda och jag älskar dom.
Idag är ju en alkohol helg och det är skrämmande så många som kommer att vakna upp med sjuk ångest imorgon.
Hoppas du får en fin kväll 🧡 Azalea

Profile picture for user Azalea

@Nora81 Det är en kamp varje dag att vända ansiktet bort ifrån det destruktiva och fokusera på goda saker jag mår väl av.
Tappar bort mig emellanåt men känner att jag blivit bättre med tiden på att komma upp till ytan igen.
Han har tyvärr tagit avstånd från alla, både familj och vänner så han har i stort sett inga kvar. Så sorgligt.
Som du säger så här jag gjort allt i min makt och inget av det här hjälpt så det har jag gett upp nu.
Kram till dig Änglen och hoppas di plan njuta lite av våren ikväll🧡☀️Azalea

Profile picture for user Azalea

@gros19 Jag vet Gros19 men jag pallar inte det just nu. Han har ju gjort 2 stycken 6 månaders LVM med några månaders mellanrum . Börjar ju dricka så fort han släpps ut.
En anledning är att nu måste jag få bodelningen klar, kan inte vänta 1 år till och jag vet att han vägrar göra det när han inte är hemma. Så jobbigt alltihop med ångesten att jag inte gör någonting men soc är ju kass också. Inte en enda uppföljning sen han kom hem för 9 veckor sedan. Han är ju färdigbehandlad 😳
Tack snälla för din omtanke 🧡Azalea

Profile picture for user gros19

Tänker så här. Mannen är ju inte vid sina sinnes fulla bruk och borde omyndigförklaras åtminstone för tillfället vilket är min åsikt. Vad lagar och paragrafer säger vet jag inte men överförmyndarnämnden bör kunna ge dig råd hur du ska gå till väga eller en jurist.

Profile picture for user Azalea

@Nordäng67 Min fina❤Den värmde riktigt bra.
Jag njuter så ofta jag kan och tar på skygglapparna under de stunderna och förtränger.
Kan ju inte göra om honom men har äntligen förstått att jag måste ta hand om mig själv åtminstone gör mina barns skull. Så de kan ha en mamma kvar som orkar le och inte är ledsen jämt som tidigare.
Men ibland kommer det över mig hur eländigt det har blivit för honom och att det bara går utför.
Tack igen för cyber kramen skickar en i retur och hoppas du har en fin Valborg