Nu har jag packat ner mina kläder och det nödvändigaste igen. Igen!
Imorgon kommer min man eller numera ex man hem efter sina 6 månader på LVM hem. Och då måste jag flytta ut från vårt hus och in i lägenheten som jag hyrt i 1,5 år för att ha en egen plats. Det tärbåde ekonomiskt men mycket psykiskt.
Vi är skilda men bodelning är inte gjord eftersom jag har fått vänta i 1 år på att han ska vara hemma och nykter så det går. Första LVM väntade jag tills han kom hem så vi skulle göra det men alkoholen tog över helt och han åkte in 6 månader till. Då blev det att vänta igen.
Nu hoppas jag bara att det kommer att fungera att bli klara med det och att han klarar av att hålla sig nykter.
Känner en sån oro och frustration över att inte vara klar med detta och det känns som jag lever i en bubbla och har ett låtsasliv där jag jobbar och försöker leva ett normalt liv trots att detta hänger över mig dagligen.
Är lite nervös över morgondagen och han har redan bett mig att han vill vara ifred nån eller några dagar och det klingar inte bra i mina öron.

Behövde bara skriva av mig lite innan jag ska försöka sova lite.

Kram?Azalea

Sända dig massor med styrka och kramar. Hoppas du äntligen får komma till avslut med allt nu! Håller tummarna för att det går vägen. Förstår att det är jättejobbigt både ekonomiskt, känslomässigt och mentalt. Du har klarat så himla mycket, du klarar detta också! Många kramar från mig till dig ♥️

Ja du kan inte göra mer just nu, håll i det du byggt upp i ditt inre, du lär behöva det. Själv har jag inte hört el sett mitt ex på 2 veckor och det tycker jag är jobbigt så hur ska det då inte kännas för dig. Håller så tummarna att han håller sig nykter, så du slipper mera kaos nu ?

Sänder dig en styrkekram Azalea <3. Har läst din tråd och förstår att du behövt vara stark, väldigt stark länge.
Jag vet inte om det hjälper dig i stunden men är med dig och förstår att det är tufft. Skriv av dig här, här har du stöd!
Stor kram och sätt dig själv först. <3

Så omöjligt att vara beroende av en person med ett omfattande missbruk och som jag uppfattar det inte motiverad att bli nykter och drogfri. Vet inte vad han använder. Finns det en annan lösning om han väljer att fortsätta sitt missbruk. Är det möjligt att prata med en jurist för att se om det finns något annat sätt att hantera situationen. Inte insatt i det men det handlar ju om en person som inte är vid sina sinnes fulla bruk. Så är det ju när man är påverkad.

Styrka till dig Azalea. Vi som följt dig här vet hur mycket du har kämpat, och även stöttat många på forumet.
Nu är det en bit kvar till att leva ett liv där du bestämmer själv. Du klarar det. Men förstår att det är nervöst.
En stor varm kram får du från mig?

Jag är så himla tacksam över att ni finns och att ni ger mig känslan av att inte vara ensam i detta.
Det är en strid inte bara praktiskt men också en inre strid, att inte reagera för snabbt och inte tänka alldeles för mycket.
Jag vet ju att jag all tid har en tendens att måla upp alla möjliga scenarier i min hjärna.
Ska försöka släppa så mycket jag kan och ta varje dag som den kommer och göra små steg.

Gros19?Det är alkohol som är hans beroende. En jäkla drog som förskönas överallt, så irriterande.

Han skrevs ut idag efter 6 månader och ligger hemma nu......full med en 70:a sprit som sällskap. Det höll inte ens 2 timmar innan han är på ruta 1 igen. Förstod att det skulle bli så efter ett mega långt sms där jag och alla jag känner fick en lång svada av påhopp, så jag förstod att han inte var nykter. Ingen mening att ens besvara så jag slängde bort det.
Men det är inget jag kan göra åt detta, finns ingenting kvar att göra och det största problemet blir att få igång och dela bohag och ekonomi med en som däckat i soffan.
Phu !!

Jag lutar mig tillbaka ikväll och lägger bort det, orkar inte tänka på framtiden.
Tror jag sätter på en film och flyr verkligheten lite istället.

Gros19, Skrållan, Nordäng67, ÅsaM, Nora81 och Backen123
❤❤❤❤❤❤Ett hjärta till er var från mig ?Azalea

Azalea.
Oj, herregud gick det så. ?
Han har ju verkligen gett upp.
Sådan jävla kraft denna alkohol har. Frustrerande och ledsamt. ?

Ja, detta förskönande av alkohol. Blir så trött. Jag börjar få sådan avsmak gällande alkohol... Då jag sett vad den kan göra. ?

Jättelätt för mig att säga, men försök att inte tänka alltför mycket, det löser inte situationen. Utan tar energi som du verkar behöva till dig själv i detta läge.

Sköt om dig. ?

Hoppas du fick lite avkoppling ikväll, det förtjänar du! Fast jag vet hur svårt det är och jag hoppas verkligen att du kan få ett avslut på bodelning osv.
Du är inte alls ensam i det här, vi är här tillsammans för att stötta varandra.
Styrkekramar till dig och ta inte åt dig, det är bara skitsnack i de där fylkesms.
????✨

Olycklig Make

Hoppas att ni kan få till Bodelningen snart så att ni/du äntligen kan få gå vidare och inte ha dessa banden kvar.
Först då blir det lättare att gå vidare, även om det är svårt.
Jag väntar själv oxå på att få sälja vårt hus och göra bodelning efter att jag begärde skilsmässa i höstas, jag har bott själv i knappt 3 månader nu och det är så fantastiskt skönt att slippa se, flaskorna, möta den dimmiga blicken, alla bråk och diskussionerna.

En styrkekram till dig. ?

Läste ditt inlägg och fick vänta lite innan jag svarade, det känns ibland så svårt att ge push och pepp när vi har med en sjukdom att göra som får oss anhöriga på fall, gång på gång. I mitt fall har jag längtat efter ilskan i sorgearbetet och jag tror den är här nu. Jag har inte haft kontakt med mannen på 2 veckor, skrev ett brev och la på postlådan med skillsmässohandlingarna, sms honom och sen släppte nåt. Bra att fly verkligheten, kan en jurist hjälpa dig? Jag tänker mig en tvångsförsäljning för egen del, man förlorar på det och det kanske kickar igång min ex man. Hoppas du får en lugn helg, att pusselbitarna faller på plats i ditt sinne efter ytterligare en orkan ❤?

Det går verkligen inte in hos honom att han behöver förändra ditt liv. Och jag blir förbannad och ledsen på samma gång över allt han har kastat bort genom beroendet. Fru, familj, jobb och fram för allt barnen. Sonen ringde i morse och tänkte komma hem i helgen men han ville veta om pappa var nykter annars vill han inte komma. Alltså, en son ska inte ens behöva ringa och kolla sånt eller ens tänka på det.
Blir nog inte att han kommer eftersom pappa valt att köpa och dricka minuten efter han blev utsläppt från behandlingen.
Skit också.
Jag försöker göra som ni säger Tröttiz och Nora81 och inte grunna för mycket utan jobba, promenera och yoga med dottern.
Märker att jag har svårt att vara still för då kommer tankarna så det har blivit många och långa promenader på kvällarna. Rensar huvudet.
Det är som du säger Olyckligmake inte förren allt är klart som man kan gå vidare. Just nu är ju allt bara konstgjort och det finns ingen röd tråd att följa. Tänkte på det idag att strunt samma hur det blir bara det blir klart så man kan börja planera för dig själv och framtiden.
Så himla härligt att du har din egen lya att få ro i. Du har varit riktigt stark och beundransvärd och det blir bättre för varje steg du gör.

Så bra att du har skickat in Backen 123? Det krävs att man blir lite förbannad och trycker ner fötterna i myllan då händer det grejer. Jag kommer ihåg hur velig jag var innan jag skickade in handlingarna men också hur skönt det kändes efteråt. Du är på väg nu min vän.

Tvångsförsäljning: vad innebär det?
Han vägrar just nu att göra nånting. Jag får inte köpa huset , aldrig i livet??!! Jag så att då kan ju du köpa det, men han får inga lån så då är det enda att lägga ut på försäljning. Men hur lätt är det med en däckad man när mäklaren kommer ?
Ska nog ringa bodelning förättare och kolla hur men gör. Det går väl inte att låta bli bodelning hur länge som helst tänker jag.

Det är nu 1,5 år sedan jag skickade in om skilsmässa och fick först vänta 6 månader i prövotid, sen LVM 6 månader då jag väntade o tänkte att när han kommer hem fixar vi det. Nähä, drack med en gång i 3 månader och blev ny LVM i 6 månader så jag var tvungen att vänta.
Är förbannat trött på att vänta nu och då börjar han supa igen.

Förlåt mitt snurriga svar men jag håller verkligen på att bli galen.

Ni är underbara och jag är så glad att ni finns.
Hoppas att ni har det fint ikväll och att helgen blir bra.

Massvis med kramar från Azalea❤?❤

KontaktaTingsrätten så utser dom en bodelningsförrättare och då "tvingas" det hela fram. Det är din lagliga rätt att komma till avslut. Som du har det nu får du ju, ekonomiskt, dra runt två bostäder. Han super igen, att vänta in honom verkar orimligt. Läggs huset ut till försäljning kan ju du, om du vill ha huset, vara en av budgivarna. Många styrkekramar♥️

Azalea.
Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur du har det, men så jobbigt det måste vara ... ? Önskar att det händer saker med försäljningen, att du åtminstone där kan gå vidare. ?
Det här med beroende är så svårt att ta in. Att alkohol går före olika typer av relationer. Men det är ju tyvärr så det är. Vi hamnar i skymundan ... Och att vi är arga och besvikna går inte in hos dem.

Azalea. Nordängs inlägg låter vettigt !! Det här kan inte va möjligt att du ska behöva stå ut med mer . Du vill att ni säljer huset. Du har väl för fan rätt att skiljas från din man? Inte bo ihop. Ni är ju inte gifta!! Hör med tingsrätten!! Stor Kram

Det är galet vad alkoholen kan göra med dem. Han som var så smart, snäll och ordentlig innan har blivit en helt annan personlighet. Jag har också varit alldeles för vek o snälloch måste tuffa till mig. Vi blir helt överkörda annars .

Jag har redan fått såna utsedda av Tingsrätten, Nordäng67, så det blir dom jag får ringa på måndag. Så han måste inte gå med på det då alltså??
Jag får sån ångest av att göra sånt här bara. Hatar att vara hård och bara köra över honom, det är inget han är van vid. Här alltid varit han som bestämmer hur saker ska göras.
Men nu jäkla måste jag dra upp ärmarna.

Sov sött ??AZALEA

Försök hitta kraften att nu räcker det, jag jobbar med det själv.... mitt ex ska lösa ut mig säger han, men hur det ska gå till har jag ingen aning om. Men det var min psykoterapeut som berättade för mig om tvångsförsäljning, att det är så det blir om det inte går att lösa. Och det finns ju faktiskt ingen anledning att vi ska sörja för våra ex, eller hur? Det tråkiga i kråksången är att blir det tvångsförsäljning så är det en jurist som sköter det hela, ingen mäklare uppiffning som i vanlig ordning och fastigheten säljs ofta till ett mindre pris än hos mäklare, det är vad jag har läst mig till. Så vi får väl peppa varandra igenom det här ❤

Den där väntan, på vad?
Jag har också känt som du Azalea. Jag har haft svårt att vara bestämd och sätta gränser för a och allt omkring a för jag har tänkt att livet måste redan vara ett sånt helvete för honom MEN jag har börjat tänka att det är missbruket i honom som styr och därför är det missbruket jag är tuff emot. Så länge han inte tar emot hjälp och jobbar med missbruket så finns det inte någon annan väg än att överleva själv.
Kanske lite virrigt skrivet men.. det har hjälpt mig att sätta gränser och gjort det enklare att lämna.
Stor styrkekram till dig och jag blir så glad när jag ser på forumet hur alla backar upp och stöttar, det ger sånt hopp <3