Hur hjälper man bäst

Halloj
Lever som särbo ( nyligen blivit det på grund av hans drickande)
Han har smusslat o ljugit även hemma hos mig har jag förstått. Så nu är mina krav att han ska vara ärlig och nykter när han är hemma hos mig.
Jag är så trött på att sniffa, titta, misstänks och analysera hans beteende så nu har jag sagt att han endast är välkommen hit om han vill bevisa sin nykterhet.. är detta orimligt?
Han vägrar bevisa sin nykterhet om jag ska komma hem till honom vilket kommer innebära att jag antagligen inte vill gå dit förrän han varit nykter en tid.
Hur hjälper jag honom bäst? Är det att ta avstånd helt tills han visat nykterhet en längre tid?
Jag orkar inte misstänka o kontrollera mer nu efter så himla många år.
Jag älskar honom och det är svårt och allt är sorgligt.

Profile picture for user Linnea90

@Tingeling00 Hej jag är rätt ny här men jag läste just det du skrev och känner igen det där med att försöka kontrollera. Har nyligen klättrat här i lgh för o se om han har nån gömma med alkohol kvar då jag hittat honom full deckad i sängen när jag kom hem från jobbet ikväll. Men hur gör man då? Förstår väl samtidigt att vill man dricka så gör man de även om man vet att man riskerar att bli påkommen. Fast ska man låtsas som det regnar då istället? Blir det inte då som att man "okejat" ohälsan o allt vad det blir av missbruket? Undrar hur mellanläget skulle va? Hittade ett glas halvfullt med vin mitt på badrumsgolvet samt ett glas i köket och valde att inte hälla ut de som jag brukar. För tänker att jag ska inte städa undan hans fylla. Ska försöka prata sansat imorgon. Det är bara så jobbigt för han blir så arg och defensiv. Sen så blir det svårt då han ofta inte vill erkänna heller. Tänker att jag måste samla kraft att hålla lugnet inför honom när jag väl pratar om det. Hur gör man för att be om hjälp som anhörig då? Kan man söka hjälp och gå den vägen? Så kansle han tillslut hänger på?

Profile picture for user flowdar

Du kan göra det lätt för dig och köpa dig en alkoholmätare för billig peng. Han behöver förtjäna din tro igen så han borde kunna blåsa i den om han inte har något att dölja. Har man sitt på det torra har man ingen orsak att inte blåsa. Å andra sidan är det egentligen inte ditt problem utan hans, du kan göra allt för denna människa utan att lyckas. Det är för att det är HAN som måste inse att han har problem. Om han inte gör det så spelar det ingen roll vad du gör tyvärr. Du har inte misslyckats eller DU kan inte ta på dig att vara dektetiv( för det kommer inte ge dig något) utan det är dessvärre han som måste ta tag i sitt liv.

Profile picture for user Tingeling00

Jag har bestämt mig! Jag har sagt att vi ses när han är nykter och hur han gör för att jag ska veta att han är det är hans problem. Antingen tar han bilen ( då han har alkolås) eller så har han med sig en alkomätare..
Jag upplever honom som oerhört störd över mitt beslut. Sen känner jag att jag kanske inte vill träffa honom alls tills han varit nykter så pass länge att jag inte behöver fundera på om han är det eller inte ...