Skilsmässa

Vi har haft en dålig relation under många år nu. Min mans drickande har ökat radikalt och för min del har det blivit roten till det dåliga i vår relation. Han ser mig som tjatig, tråkig mm. Jag är helt enkelt allergisk mot alkohol och vad det gör med oss. Har dock levt på hoppet om bättre tider, hoppats på att han skulle komma ur sin " deppighet/gå in i väggengrej"
Idag sa han att han inte längre ville leva med mig, att jag är så tråkig och en hel del massa annat. Han har sagt det tidigare, men vi har stretat på. Han har inte gjort något för att förbättra relationen och jag har inte kommit honom in på livet. Ska jag släppa honom? Jag Älskar honom fortfarande och minns hur bra vi en gång hade det. Jag vill inte detta....men, måste jag låta honom gå????

Profile picture for user Pan pan

Hejsan. Vet hur du känner tyvärr. Har samma situation här hemma. Han var nästan helt nykter i 10 månader och vi hade det mycket bättre. Umgicks mycket mera och var ute å gick flera gånger i veckan. Men för en månad sedan var det kört😥 nu har han semester och han har druckit i 3 dagar och troligen idag åxo. Det är på gränsen idag men vågar inte fråga eller diskutera det för det blir bara väsen och bråk. Våran son har tjejen här idag och jag mår så fruktansvärt och skäms så himla mycket. Han lovar att det ska bli bättre men det kommer det troligen aldrig att bli. Ser inte framemot sommaren över huvud taget och vill inte åka på någon semester med honom men så har vi ju två barn en kille på 15 år och en tjej på 11. Så något måste man ju hitta på för deras skull. Troligen vill inte sonen med på någon semester som är lite för stor kanske men tjejen måste ju få göra något. Får bara ont i magen och panik över sommaren och semestern. Önskar att hösten snart är här istället. Alla andra bara väntar på semester och sommar men inte jag😥😟 vi är inte ensamna om detta men känns som det .

Profile picture for user Hallonpaj

Så mycket sorg. Känner igen det där att bli allergisk mot alkoholen, det blir att inget blir roligt, ångest i magen, spänt.
Jag är nu i situationen att ha brutit med min partner tills han är nykter. Å ena sidan vet jag att det är det enda att välja men samtidigt skriker det i mig. Men vet att det inte går att slåss mot missbruket, den matchen måste han gå själv. Försöker jag går jag sönder och förlorar medan han faktiskt kan vinna. Jag önskar som helvete att han vinner.
Ja jag tror man måste lämna.