Varför gör min alkoholist så här?

Profile picture for user Marina1958

Min alkoholist gjorde slut med mig för en vecka sedan, första dagen på vår gemensamma semester, på nästan 15-16 månader (vi har jobbat jättemycket och därför inte haft semester). Att han gjorde slut föregicks inte av något bråk alls, möjligen en ordväxling när jag av en slump upptäckte att han var aktiv på en ”söka-bostad-sida”. Det har jag skrivit här förut i en annan tråd.
Nu har det gått en vecka, vi har inte setts eller talas vid på telefon. Han skickade mig ett sms för några dgr sedan ang en praktisk grej som rör mitt jobb, och som han också är delaktig i. Jag messade tillbaka och tackade honom för hjälpen, och skrev samtidigt att jag är oerhört ledsen. Han svarade då:
” Tjena.
Jag är oxo ledsen givetvis.
Jag pratar gärna helt förutsättningslöst o ser vad som kommer.
Vad som än kommer så vill jag va dig behjälplig med ditt företag od.
Hörs när du känner dig redo.
Kram.”

Jag har inte svarat något på det. Jag gick på ett Al-Anonmöte häromdagen. Av ”misstag” var en alkoholist med på det mötet. När jag berättade vad som hänt, så sade han att han kände igen sig själv. Att just vid högtider och semester blev allt jobbigt för honom…
En mycket nära vän till mig som jag har kontakt med dagligen, har många ggr konstaterat att ”min” alkoholist gjort slut flera ggr tidigare, och nästan till 100% har det varit vid jul, nyår, påsk, midsommar, semester etc.
Är det någon som känner igen detta?

Profile picture for user TappadIgen

@Marina1958 Hej! Nej jag känner inte igen detta beteende alls. Jag tänkte bara ge dig ett vänligt tips. Nu har du ju redan en annan tråd som handlar om samma person och samma situation där du även fått en del feedback. Forumformatet här är något rörigt så det blir enklare om man håller sig till en eller åtminstone ett fåtal trådar och man får nog generellt mer feedback på det sättet också när man har allt samlat och kanske svarat dig tidigare i tråden och då minns mer av din situation så att säga.