Hur tänker en alkolist eg?

Profile picture for user Moonlight

Hur tänker en alkolist egentligen?
Jag är så besviken på min mamma även om jag med åren har insett att jag kan inget göra o har slutat att bry mig/ta åt mig mer men mina bröder t ex som inte har en pappa i sitt liv då han valde att inte närvara borde ha stöttning hos vår mamma men nä hon prioriterar enbart sig själv o hennes drickande?
T o m på min brors födelsedag när vi åt på restursng o han ville visa mamma sin nya lya han hade då med sin tjej precis skaffat ryter hon ifrån o säger att hon kan titta på den en annan dag ..det är inte viktigt utan de viktiga var att hennes vänner satt o våntade på KROGEN? jag erbjöd mig att köra henne till lyan o snabbt till krogen efteråt, skulle ta kanske 15min max men nä ..hur kan man vara så egoistisk t o m på ens sons födelsedag?
O jag får en utskällning av bpde min mor o moster då jag inte kan följa med på en suparkryssning då jag istället ska på namnkalas för min väns barn..o kallar det jippo osv?? Nu är jag gravid o skulle endå aldrig fölht med men det vet dem ej om...
Varför är alkolister så egoistiska o elaka?! Jag är så ledsen ..är dessutom gravid i v8 o inte vågat prata med min mamma ol det än då jag senast när jag var gravid o fick missfall i v11 fick en UTSKÄLLNING stt jag ens berättsr tidigt? Ingen stöttninh där inte. Empati existerar inte hos dem?

Profile picture for user Tröttiz

@Moonlight
Tänker på alkohol...
Människor kan supa bort barn, äktenskap, hus, jobb.... Man förstår inte. Jag har försökt sluta att förstå, börjar gå bättre med det men svårt är det att förstå alkoholens makt. Jag har börjat fokusera på mig själv i stället. Jag tappar förståndet annars...

Då man säger till om alkohol gnäller man och är ett hinder som ska forceras.

Alkoholen är viktig och relationer hamnar i skymundan. Så länge någon är i ett beroende kommer alkohol att vara viktigare än vad relationer är. Spelar ingen roll om det är årsdag med frun, barnens kalas eller graviditet. Det är smärtsamt. Vidrig sjukdom. Därför som det kallas familjesjukdom, väl.

Kram. 💕

Profile picture for user TappadIgen

@Moonlight skrev:"Empati existerar inte hos dem?"

Nog kan alkohol göra så att man som alkoholist prioriterar fel, det kan det absolut och man kan nog lätt bli humörspåverkad av när ens tillgång till alkohol hotas. Sedan kan man säkert när man väl är berusad ha lättare att brusa upp o.s.v. Men att man skulle bli empatilös är inte något jag känner igen.

Brist på empati, skulle jag tro, är en oberoende variabel när det kommer till alkoholism, men kanske kan den som redan har en brist på empati ge uttryck för den ännu mer om den blir alkoholist. Nu är min analys baserad på anekdotiska observationer förvisso och jag känner inte till om det finns någon forskning i ämnet.

Profile picture for user Morgonsol

Ja känner igen det. Min A hade väldigt mycket empati nykter. Onykter blev han empatilös och var ett fruktansvärt ego. Bara han han han.

Moonlight beroendesjukdomen är en hjärnsjukdom och man brukar säga att den beroende har kidnappad hjärna. Man kan bli empatilös som du känt av hos din mamma, man kan inte resonera därför när hjärnan är kidnappad av en drog så lever man mest i amygdala, bakre delen av hjärnan där vi ständigt är i kamp eller flykt. Hjärnan är ständigt stressad och den är ständigt ockuperad. Den kopplar inte. Varken känslor eller tankar kopplar o har kontakt med din mammas innersta väsen. Hennes hjärna är kidnappad av drogen som hon ser som det medlet hon måste ha för att hon ska må bra. Denna sjukdom är brutal mot alla, inte bara den beroende. Förstår att du mår jättedåligt. Din mamma är sjuk o alla som hotar hennes drog står i skottgluggen. Tänk på dig själv så mycket du förmår. Al-anon anhörig grupper finns i hela Sverige. Alanon.se . Ingen förtjänar ett dåligt liv pga någons beroendesjukdom..din mamma förtjänar heller inte denna sjukdom men varken du eller hon vet när hon får sitt uppvaknande. O hon vill innerst inne säkert inte att du ska lida. Men hennes hjärna är som sagt kidnappad av sjukdomen nu.