Länk. Att "förstå".

Profile picture for user Tröttiz

@Nora81
Knallar på.
Gjorde misstaget att svara i telefon nyligen några gånger trots att jag visste han var onykter ... Kom att oroa mig väldigt mycket, för han verkade/ verkar vara så inne i drickande har jag förstått och lyssnar inte på någon, inte ens på sina bästa vänner som även de har utmaningar med drickande. Han har varit hotfull mot anhöriga, kört i fyllan, klått upp sin "bästa" kompis, skällt ut sina barn ...
Samtidigt jag inser att det mest hälsosamma för mig är att hålla mig långt borta oroar jag mig och vill "blanda mig" i hans liv.
Jag dissade sen dock samtal men haft svårt stå emot. 🙄 Himla frustrerande också att han drar ner andra. Men det är ju en familjesjukdom...
Kram.

Profile picture for user Nora81

@Tröttiz Det låter som kloka tankar; att ta hand om dig själv genom att hålla dig undan när det är så illa.
Det är väldigt tråkigt att höra att det går utför för honom, i bästa fall leder till att han når sin botten,
men det råder ingen över förutom han själv.
Det är just det att det är så lätt "att falla tillbaka" till att hela ens egna liv rör sig kring missbruket igen. Du har rätt att det är en familjesjukdom.
Var snäll och förstående mot dig själv. Jag tränar på det och misslyckas ena dagen och lyckas andra dagen.
Det ger mycket att vända sig hit, till forumet, och få stöd och skriva av sig när det blir för tufft eller att man behöver hjälp.

Kram

Profile picture for user Tröttiz

@Nora81
Snurrade in mig i hans elände men snurrade upp mig igen. Vilken förklaring va. 😆 Nu börjar jag få sinnesro igen. 🙏
Ja, detta forum är så bra. Tack till dig och andra. 🌹

Profile picture for user ensam optimist

@Tröttiz Vilken fantastisk text! Har tagit mig två dagar med många pauser för att orka ta mig igenom men det var det verkligen värt! Har fått tänka nytt och ser verkligen hur jag som medberoende hjälpt honom att hålla ihop, dragit ut på det. Ensam hade han kraschat mycket fortare. Nu förstår jag också behovet av att slå hål på hans förnekelse genom att inte reagera när han provocerar. Vansinnigt svårt men nu ser jag iaf en lösning på hur jag ska kämpa vidare! Tack!!!!

Profile picture for user Tröttiz

Idag har jag känt mig ledsen och frustrerad. 😔 Ledsen på omständigheterna, att alkohol kan ta så stor kraft, påverka människor och jag ser den som en delorsak till brytning. Människor omkring den beroende som påverkas. Han vill ju ha ett gott liv men är så i träsket. Jag upplever och upplevde att han inte vet eller tror att han kan ta sig upp. Långvarigt missbruk.

Profile picture for user Nora81

@Tröttiz ♥️ skickar dig en kram.
Idag var jag på al anon möte. Det var så fint att få dela precis det jag kände och höra andras delningar. Jag kände gemenskap och hopp. Det finns verktyg för att hantera sitt liv. Kanske skulle det vara något för dig också?
Jag vet hur man kan må när man sitter ensam med alla känslor och tankar, det är ingen lätt väg ensam.
♥️ Ta hand om dig