Hur ska man hantera detta?

Profile picture for user förvirrad låtsasmamma

Hej,
Så kort om vår historia. Vi har varit tillsammans i 2 år. Min sambo har 3 barn med en annan kvinna.
Nu till problemet. Han dricker för mycket, verkar ganska stolt över sin svepararm som han kallar den.
Efter den sista incidenten när den äldsta dottern kom hem efter skolan och han var full och jag fick ett meddelande från barnens mamma så jag åkte från jobbet för att kolla hur han mår och hälla ut det som finns och sen åkte tillbaka till jobbet och då var han och köpte nytt.

Nu försöker han trappa ner med 3,5 och en ”liten” whiskey. Han kan vara nykter medans vi har barnen men jag kan inte hjälpa att undra om det kommer hjälpa honom eller om det kommer att eskalera igen…. Hjälp?

Profile picture for user EsterHanna

@förvirrad låts… Hej, vad bra du skriver här. Med tanke på att det finns barn med i bilden är detta långt över ok. Din magkänsla säger dig något redan nu...Lyssna på den.
Att han dricker när han har sina barn säger en del om hur långt det gått. Du är ju absolut inte maktlös-men fråga dig vad du ska göra? Prata med mamman? Anonym anmälan till socialtjänsten? (Du kan ringa via kommunens växel och när du kommer fram säger du att du vill vara anonym). Önskar dig mod och styrka! Här inne finns många med erfarenheter och vi har alla stått i en förtvivlan över vad alkohol gör med våra medmänniskor.

Profile picture for user förvirrad låtsasmamma

@EsterHanna
Hej,
Jo, det var där någonstans jag fick nog. Nu har han varit duktig de gångerna vi haft barnen efter det men då har jag varit hemma. Vi har pratat med soc och jag har kontakt med mamman. Men han skyller lite på uttråkning, har varit arbetslös under hela vårt förhållande men sen erkänner han att han har abstinens så jag vet inte. Sa till honom att det här var sista chansen innan jag går.