Gravid , föräldrar som är alkolister

Profile picture for user Moonlight

Nu är jag gravid i strax v12. Min mamma som druckit heela mitt och mina bröders liv och totalt struntat i oss samt i vuxen ålder ska nu helt plötsligt leka duktig , helt plötsligt börjar hon bry sig och kommer med massa råd o allting.
Jag är otroligt kluven o ledsen. Här snackar vi om en person som lämnade mig ENSAM hemma som barn medans hon satt på krogen, mina bröder hamnade i familjehem..jag tog ett enormt ansvar o nu först när jag är gravid ska hon börja bry sig? Jag vet inte vad jag ska säga eller känna om detta. Ville bara skriva av mig.

Profile picture for user Kennie

Grattis till barnet du väntar! Förstår att du är kluven inför din mammas nya omtanke. Har ni kunnat prata om hur det var under din uppväxt? Och har hon slutat dricka nu? Jag antar att de flesta alkoholister bär på en enorm skuld för att de vet att de svikit sina barn. Kanske vill din mamma försöka ge dig något hon inte klarat förut. Du får fundera över om det kan bli något positivt av det, du väljer om du vill låta henne försöka och på vilken nivå.