Min särbo dricker

Profile picture for user Rosette

Hej Mallapalla och varmt välkommen till Forum för anhöriga!

Det var ett litet tag sedan du startade en tråd här med titeln "Min särbo dricker". Berätta gärna lite mer om du vill så kan vi här försöka vara ett stöd utifrån. Hoppas du hittar mycket här inne som blir hjälpsamt för dig!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Profile picture for user L1sa

Jag har också en särbo som dricker. Vi brukar träffas nästan varje helg men nu inför att vår semester så har vi hoppat över en helg. Då brukar det bli ganska mycket att dricka för honom med kommentarer som ”saknar ju dig” osv…jag vägrar att se det som min sak och tar inte på mig skulden. Han blir väldigt besviken på sig själv och undviker att ringa när han druckit han svarar heller inte när jag ringer. Det gör mig ledsen. Han säger att han känner sig dålig och förstår att han gör mig besviken. Jag tycker att det är väldigt svårt att veta hur jag ska agera. Jag blir ju ledsen och besviken, så är min känsla men jag tycker inte att han är en dålig person! Försöker att förklara det hela tiden att skilja på det. Det här blev en spretig och rörig kommentar men men. Hur gör ni för att hjälpa istället för att stjälpa utan att för den saken skull varken lägga skuld på den som dricker eller tappa bort er själva?

Profile picture for user brittney

Hej! Jag är i samma situation- min man dricker!
3 råd om Hjälp;
1 här under meny, stöd, anhörigstöd. Finns en online utbildn som hjälpt mig hitta mig och min roll lite mer. Även bra hjälp I kommunikation och förhållningssätt gentemot dem som missbrukar.
2 kommunen. I min kommun finns stöd att få, enskilt och i grupp. Jag väntar på plats under sommaren( allt är stängt i sommar Sverige!)
3 vårdcentralen . De har psykolog/ kurator anställd. Jag fick en tid inom 10 dagar, det är ändå okej.
Kramar till er som kämpar. ♡