Bara ibland

Profile picture for user Hamilton

Min man har alltid druckit. Väldigt destruktivt för några år sen. Inte varje dag. Men på helger var det kul att var på nattklubb, bränner flera tusen och glömma en jobbig vecka.
Sen blev jag gravid. Och i 3de månad gick det för långt. Och jag var på väg ut dörren. Han bad med hela sitt hjärta. Han skulle aldrig mer dricka och få hjälp. Det fick han. 4ggr gick han på AA. Men han drack inte varje dag. Och han kunde gå månader utan. Så han tyckte inte han hade problem. ”Som dom andra”
Nu 3år senare har livet gått fint, normalt. Han dricka ibland med jobbet. Men är alltid hemma tidigt. Lämna innan kaoset. Tills för 3v sen. Då vart han kaoset. Så kaos att han har förlorat sitt jobb. Vilket lämna oss i en väldigt knepigt ekonomisk situation. Förrutom det har vi ett barn på 2år. Jag kan bara inte fattar hur man kan göra så. Men nu är det gjort.
Men vad gör jag? Bli det här sista droppen? Är denna konsekvens tillräckligt för han att tar tag i det? Eller kommer jag uppleva detta igen om jag stannar? Jag klara inte av detta igen. Arg, besviken och så otroligt ledsen för vårt barn som är nu här och verkligen inblandat.
Han säger han ska till AA, han ska till psykolog. Men vad ska jag göra?